به گزارش خبرنگار
کلينيک باشگاه خبرنگاران؛انجام فعالیتهای سبک ورزشی پس از گذشت شش هفته از زایمان اشکالی ندارد. یک هفته پس از زایمان در صورتی که شما زایمان طبیعی داشتهاید، میتوانید ۳۰ دقیقه و سه بار در هفته پیادهروی کنید و ورزشهای سبک انجام دهید. به تدریج و با افزایش قدرت بدنی میتوان طول مدت و دفعات پیادهروی را افزایش داد.
۲ - اگر زایمان شما به طریق سزارین بوده است شش تا هشت هفته صبر کنید. میتوانید در خانه قدم بزنید زیرا این قدمزدن به بهبود زخم عمل جراحی شما کمک میکند. اما ورزش در بیرون از منزل را تا شش هفته به تاخیر بیندازید.
3- به یاد داشته باشید که مفاصل و رباطهای شما به مدت سه تا پنج ماه زمان میبرد تا قدرت گذشته را پیدا کند. بنابراین از انجام ورزشهای سنگین بپرهیزید.
4- اگر میخواهید در کلاسهای ورزشی شرکت کنید، حتیالمقدور در کلاسهایی ثبتنام کنید که مربی ورزش با ورزشهای پس از زایمان آشنا باشد.
5- ورزش برای زنانی که تازه مادر شدهاند بسیار خوب است حتی از بروز افسردگیهای پس از زایمان جلوگیری میکند اما این ورزشها چند ماه پس از زایمان نباید موجب خستگی و فشار زیاد شوند.
6- انجام ورزشهای سبک لگن و شکم بسیار مناسب است. بازگشت به شکل اولیه پس از زایمان طی چند روز هرگز اتفاق نمیافتد و تدریجی است و اغلب پس از سه ماه انجام بعضی ورزشهای خاص، بدن مادر به وضعیت اولیه برمیگردد. با شروع ورزشهای سبک و با پیادهرویهای کوتاهمدت، عضلات کف لگن کمکم قدرت قبلیشان را به دست میآورند.
7- شما میتوانید پس از مراجعه به پزشک پس از شش هفته و اطمینان از سلامت خود، ورزشهای کششی را شروع کنید. خوابیدن به پشت و انقباض عضلات شکم و لگن، چرخش کمر، خمشدن، بلندکردن پاها زمانی که به پهلو دراز کشیدهاید و ورزشهایی از این قبیل موجب تقویت عضلات و بازگشت وضعیت بدنی به شکل اولیه میشود. این اتفاقات تدریجی است و زمانی شما به شکل اولیه خود بازمیگردید که هر روز این ورزشها را انجام دهید.
8- وزنی که شما در طول بارداری به دست آوردهاید، به یک باره از دست نمیدهید. چربی که در طول بارداری در بدن شما ذخیره شده است، با شیردهی از بین میرود. بنابراین سعی نکنید رژیم بگیرید. شیردهی به از دست دادن وزنتان کمک میکند./ع