به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک دريافت مقدار مناسب از 4 گروه اصلي غذايي مختلف شامل گروه نان و غلات، گروه شير و لبنيات، گروه گوشت، حبوبات، تخممرغ و مغزها و گروه ميوهها و سبزيها، علاوه بر تامين انرژي و مواد مغذي موردنياز روزانه افراد، موجب سلامتي، پيشگيري و كنترل برخي از بيماريهاي مزمن مانند فشارخون، بيماريهاي قلبي عروقي و چاقي ميشود.
به گفته متخصصان افراد جامعه براي حفظ سلامتي خود از رژيم غذايي متنوع شامل ميوهها، سبزيها، مواد غذايي كمچربي يا بدون چربي، غلات، حبوبات، دانهها، مغزها و گوشت سفيد استفاده كنند. مقدار و نوع چربي دريافتي توسط رژيم غذايي نقش موثري در بروز برخي از بيماريهاي مزمن دارد. بنابراين لازم است با تعديل دريافت چربي رژيم غذايي، ميزان چربي خون را در حد مطلوب حفظ كرد.اسيدهاي چرب ترانس، افزايشLDL و كاهشHDL را به دنبال دارد. اسيدهاي چرب ترانس در روغنهاي نباتي جامد شده موجود در شيرينيها، غذاهاي سرخ شده، آماده و برخي از مارگارينها موجود است. بيشتر اسيدهاي چرب ترانس از طريق روغنهاي هيدروژنه شده يا جامد به بدن ميرسند. به اين ترتيب توصيه ميشود متوسط دريافت اسيدهاي چرب ترانس در حدي باشد كه كمتر از يك درصد انرژي روزانه را تامين كند.زرده تخممرغ غني از كلسترول است ؛اما به دليل پايين بودن ميزان چربي اشباع در تخممرغ، تاثير كلسترول زرده تخممرغ بر روي سطحLDL كمتر از ساير منابع غذايي حاوي كلسترول است. بر اساس يافتههاي تحقيقات اخير، اعلام شده كه كلسترول تخممرغ در بروز بيماريهاي قلبي عروقي نقش موثري ندارد. براساس توصيههاي انجام شده در اين زمينه، در حال حاضر هر فرد سالم ميتواند روزانه يك عدد تخممرغ مصرف كند. انجمن قلب آمريكا همچنين توصيه كرده كه دريافت كلسترول روزانه كمتر از300mg/dl باشد. با محدود كردن مصرف كلسترول از طريق كاهش مصرف چربيهاي حيواني ميتوان در جهت تعديل دريافت چربيهاي اشباع گام برداشت./س