به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از واحد مرکزي خبر، مدير عامل پتروشيمي مارون امروز گفت با ساخت اين تجهيزات گام مهمي در جهت قطع وابستگي بخش هاي حساس واحدهاي الفين به تجهيزات خارجي برداشته شده است و کشور در بخش کوره و تجهيزات جانبي واحدهاي الفيني به مرحله خودکفايي رسيده است.
شريف موسوي افزود: با بومي سازي اين تجهيزات ساليانه بيش از 20 ميليون يورو صرفهجويي ارزي عايد کشور خواهد شد.
وي مزيت اين مبدل ها را کاهش دمايي حدود 200 درجه سانتيگراد در کورها برشمرد و گفت : اين مبدل ها پيش از اين از انحصار شرکت ليندل آلماني خريداري مي شود و براي خريد هر مبدل 400هزار دلار هزينه مي شد.
اتيلن و ديگر الفينها از تجزيه حرارتي گازهايي مانند اتان ، پروپان ، LPG و ساير مواد مانند نفتـا و گازوييل تـوليد ميشـوند و با توجه به اين که در ناحيه ياد شده سيال با فشار کم و دمايي بين 750 تا 900 درجه سانتيگراد جريان دارد الفينها در اين ناحيه پايداري شيميايي ندارند و بايد در يک بازه زماني بسيار کوتاه در حد هزارم ثانيه که به زمان ماند مشهور است از دماي بحراني به دماي تعادل برسند.
براي ايجاد کاهش دمايي حدود 200 درجه سانتيگراد از مبدل هاي TLE استفاده ميشود براي اين منظور هر تيوب TLE خود مشابه يک مبدل است و سيال سرد و گرم در دو تيوب هم مرکز در مجاورت هم قرار دارند.
ساخت اين تجهيزات در انحصار شرکت ليندل آلماني و چند شرکت محدود در دنيا است.
پتروشيمي مارون ظرفيت توليد ساليانه بيش از يک ميليون و يکصد تن پلي اتيلن در زمره بزرگترين توليد کننده الفين ها در جهان مي باشد./س