سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کارشناسان اقتصادی مطرح کردند؛

اقتصاد مقاومتی زمینه ای برای کاهش وابستگی به خارج و نیل به رسیدن اهداف توسعه ای

اولين قدم براي تحقق اقتصاد مقاومتي و نيل به رشد اقتصادي و توليدي در كشور، حمايت از توليدات بومي و كار داخلي است که اين امر به نوبه خود همت مضاعف و كار مضاعف را مي طلبد تا در سايه كار و جهاد اقتصادي همگاني به رشد توليدي مورد نظر رسيد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، امروزه در مقابل فشار كشورهاي بيگانه و تحريم اقتصادي ديگر جوامع، تقويت و حمايت از بنيان هاي اقتصادي كشور تحت عنوان اقتصاد مقاومتي مطرح مي گردد. در واقع مي توان اقتصاد مقاومتي را تبلور اقتصاد در مقابل تحريم ها و فشارهاي خارجي و شكوفايي اقتصاد ملي تعريف نمود. عملي نمودن اقتصاد مقاومتي در جامعه تاثير و نتايج مثبتي در عرصه اقتصادي به دنبال دارد كه در نهايت رشد توليد داخلي و اقتصاد بومي را رقم مي زند.  
از سوي ديگر اين نوع اقتصاد با خودكفايي و استقلال اقتصادي رابطه اي مستقيم دارد. مقاومت در برابر تحريم هاي كشورهاي بيگانه مي تواند جامعه را از وابستگي برهاند و خود اتكايي و استقلال اقتصادي را رقم زند.
براساس این گزارش: اقتصاد مقاومتي در برابر تحريم ها با مسئله بومي سازي اقتصاد و استفاده از توانايي و امكانات بومي در جهت شكوفايي اقتصاد ارتباط متقابلي دارد. يعني استقامت در برابر فشارهاي كشورهاي بيگانه موجب خوداتكايي جامعه به توانمندي ها و منابع محلي و بهره برداري از توانايي و استعدادهاي بومي مي گردد. اين امر اگر با برنامه ريزي هاي منسجم دولتي و عزم ملي همراه گردد، مطمئناً به اهداف مورد نظر خواهد رسيد. رشد توليد داخلي، توسعه عرصه هاي اقتصادي جامعه و كسب استقلال اقتصادي، اشتغالزايي و رفع بيكاري، توسعه تاسيسات زيربنايي و توليدي و ريشه كني فقر و محروميت ها از جامعه بخشي از نتايج اقتصاد مقاومتي مي باشد. براي نيل به اهداف مورد نظر مي بايد، يك سري راهكارها و اقدامات انجام گيرد.
صنعت نفت نیز ازجمله بخش‌هایی است که با پشتکار هرچه بیشتر دست به کار شده تا با اجرای طرح مقاومتی در صنعت نفت مشت محکمی به دهان استکبار بزند. بنا بر اظهارات کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی اجرای این طرح در کنار تمامی راهکارهای مورد نظر گام‌ مثبتی برای کشور خواهد بود، ضمن اینکه غرب را با فشارهای جدی‌تری روبه‌رو کند.
مهدی اکبری، کارشناس اقتصاد درگفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، درخصوص اقتصاد مقاومتی در اقتصاد به‌ ویژه صنعت نفت گفت: اقتصاد مقاومتی به مفهوم کلی یعنی اینکه ارتباطات ما با خارج کم شود و به جای اینکه منابع اقتصاد را خرج واردات از خارج کنیم باید اقداماتی انجام دهیم تا به خارج احتیاج نداشته باشیم، ضمن اینکه تولید داخل را تقویت کنیم.
 وی افزود: برای دستیابی به این مهم ابتدا باید تجهیزات کالاهای سرمایه‌ای را فراهم کنیم و در مرحله بعد کالاهایی را تولید کنیم که نمی‌توان از خارج وارد کرد.
این کارشناس با بیان اینکه با اجرای طرح اقتصاد مقاومتی به‌ راحتی می‌توان در برابر غرب مقاومت کرد، افزود: اقتصاد مقاومتی در کشور باعث کاهش وابستگی به خارج می‌شود ضمن اینکه می‌توانیم در تولید کالاها خودکفا شویم.
اکبری با اشاره به قانون مزیت مطلق، مزیت نسبی در اقتصاد بین‌الملل گفت: براساس این قانون کالایی را به نسبت گران‌تر از خارج و کالایی را ارزان‌تر از خارج تولید می‌کنیم که به نفع اقتصاد کشور است. بنابراین آن دسته از کالاهایی را که ارزان تولید می‌کنیم، تولید را ادامه داده و مازاد آن را با خارج مبادله خواهیم کرد.
وی ادامه داد: اما اگر کالایی را گران‌تر وارد کنیم در این صورت هم ما و هم کشورهای دیگر نرخ رشد اقتصادی بالایی خواهند داشت.  
این اقتصاددان همچنین دستیابی به تکنولوژی‌های پیشرفته را ضروری خواند و گفت: در این صورت می‌توان کالاهای بیشتری را در داخل تولید کرد و دیگر نیازی به کشورهای دیگر نداشت.
در ادامه علی حسن زاده کارشناس اقتصادی با اشاره به اجرای طرح اقتصاد مقاومتی در صنعت نفت، جلوگیری از خام‌فروشی را ضروری خواند و تصریح کرد: نفت علاوه‌ بر اینکه برای کشور ما موقعیت فوق‌العاده‌ای است برای کشورهای دیگر یک فرصت ارزشمند است. برای همین هم استکبار جهانی نمی‌تواند دست از آن بردارد و همیشه از این ابزار سیاسی سوءاستفاده می‌کند. حال اگر از خام‌فروشی دست برداریم و به سمت فروش کالاهایی برویم که از نفت به‌دست می‌آید، می‌توان به موفقیت‌های بیشتری نائل شد.  
وی تقویت صنعت پتروشیمی را برای رسیدن به این هدف مهم دانست و اظهار داشت: توجه به این موارد ضمن اینکه برای کشور ارزش افزوده ایجاد می‌کند، می‌تواند کشور را از اقتصاد نفتی یا تک‌محصولی نجات دهد.
 حسن زاده اجرای طرح اقتصاد مقاومتی در اقتصاد را بالاترین خدمت به اقتصاد برشمرد و گفت: دستیابی کامل به این طرح یک ‌شبه محقق نخواهد شد و برای اجرای کامل آن باید مسوولان امر بیش از پیش تلاش کنند چراکه در صورت تحقق آن می‌توان شاهد اتفاقات مثبتی در کشور بود.  
این کارشناس تصریح کرد: باید در آینده‌ای نه‌ چندان دور از وابستگی نفتی خداحافظی کرده  و از اقتصاد نفتی به سمت اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم.  
این کارشناس گفت: برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی در اقتصاد به‌ ویژه در صنعت نفت باید اتکا به درآمدهای نفتی هرچه زودتر کاهش پیدا کند.  
حسن زاده، حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی را راه نجات اقتصاد کشور برشمرد و گفت: برای دستیابی به اهداف مورد نظر و کوتاه کردن دست دشمن باید هرچه زودتر این طرح در کشور اجرایی شود./ر
گزارش: حبیبه رحیمیان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.