سید شهاب الدین قدسی، دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشین های کشاورزی در گفتگو با
خبرنگار صنفی آموزشی باشگاه خبرنگاران، گفت: گیاه صبر زرد يا آلوئه ورا متعلق به خانواده سوسن، با ظاهری بوته ای انبوه ،پايا و همیشه سبز است و قسمت مرکزی و عمده برگ آن سلول های پارانشیم یا مزوفیل حاوی مایع شفاف لزج یا اصطلاحاً موسیلاژ است که به آن فیله ژل صبر زرد اطلاق می شود.
وی افزود: با توجه به تعداد محصولات فرآوری شده صبر زرد و کاربرد روز افزون آن ها، صنایع فرآوری آن به یکی از صنایع بزرگ در سرتاسر جهان تبدیل شده که طبق بررسی های انجام گرفته این صنعت در ایران نوظهور بوده و هنوز رشد چندانی نکرده است .
وی تصریح کرد: یکی از مراحلی که در اغلب فرآیندهای تولید وجود دارد ، خارج کردن ژل از برگ (gel extraction) بود که یکی از روش های آن، استخراج نوراژل با استفاده از نیروی برش بوده و این روش می تواند به دو صورت دستی یا ماشینی انجام شود.
قدسی در خصوص این طرح پژوهشی گفت: روش دستی استخراج ژل از این گیاه زمان بر بوده و نیازمند نیروی کارگری زیاد است در حالی که مجموعه دستگاه ساخته شده شامل سامانه انتقال برگ، سامانه برش و سامانه انتقال توان بوده که مجموعاً بر روی شاسی دستگاه سوار می شود.
وی خاطر نشان کرد: در روش دستی در حالت طبیعی 50 برگ در هر ساعت خارج می شده در حالی که با استفاده از این دستگاه در سرعت های min/ 5m و min/ 15m به ترتیب 300 و 900 ژل از برگ خارج می شود./ح