دکتر بابک یکتا پرست در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: کم خونی در کشور ما پدیده شایعی است و انواع گوناگون دارد که شایع ترین آن فقر آهن است.
وی افزود: در افراد مبتلا به کم خونی چون گلبول های قرمز و هموگلوبین کمتر از حد طبیعی است بنابراین کار اکسیژن رسانی به سلول ها با اشکال مواجه می شود.
وی خاطر نشان کرد: چنین افرادی عموما رنگ پریده هستند و مداوم احساس ضعف و خستگی دارند و بی حال هستند که اینها شایع ترین علائم کم خونی به شمار می آید.
وی اذعان داشت: کم خونی مزمن که تدریجی اتفاق می افتد و بیشتر در خانم ها شایع است معمولا علائم خفیف است به طوری که بدن خودش با استفاده از ذخایر آهن نمی گذارد مقدار هموگلوبین پایین بیاید.
وی تصریح کرد: در موارد خفیف با رعایت برخی نکات تغذیه ای روزه گرفتن فرد را دچار مشکل نمی کند.
وی یاد آور شد: در چنین شرایطی افراد مبتلا به کم خونی باید تا حدود نیم تا یک ساعت بعد از افطار از خوردن چای، قهوه و شکلات خودداری کند.
یکتا پرست افزود: افراد مبتلا به کم خونی باید گوشت قرمز و جگر را در برنامه غذایی خود داشته باشند و از میوه ها و سبزیجات و خصوصا مرکبات بیشتر استفاده کنند.
وی خاطر نشان کرد: توصیه می شود مبتلایان به کم خونی گوشت قرمز را همراه با آب پرتقال استفاده کنند چرا که ویتامین باعث افزایش جذب آهن می شود./ح