به گزاشر باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ عبدالرحمان نیك خلق با بیان این مطلب افزود: در سنین پایین به ویژه در كودكی برای رشد و خونسازی به آهن نیاز است كه باید از برنامه غذایی روزانه تامین شود.
وی ادامه داد: در صورتی كه كودك به خصوص در دو سال اول زندگی دچار كمبود آهن شود، سرعت رشد او كم می شود و بهره هوشی او كمتر از كودك سالم است.
وی اظهار داشت: قدرت یادگیری و پیشرفت تحصیلی در كودكان مبتلا به كم خونی فقر آهن كاهش یافته و مقاومت بدنشان در مقابل بیماری ها كم می شود و همواره دچار بیماری های عفونی می شود.
نیك خلق افزود: آهن اساسی ترین و مهم ترین ماده اولیه برای ساخت گلبول قرمز است كه در صورت كمبود طولانی مدت می تواند سبب بروز كم خونی فقر آهن در بدن شود.
وی تاكید كرد: كم خونی ناشی از فقر آهن شایع ترین كم خونی تغذیه ای است كه به سبب كمبود دریافت آهن در رژیم غذایی ، اختلال در جذب آهن بدن و یا دفع بیش از اندازه آهن از بدن اتفاق می افتد.
به گفته نیک خلق، برای پیشگیری از كمبود آهن و كم خونی ناشی از آن در برنامه غذایی روزانه كودك خود از منابع غذایی حاوی آهن استفاده شود و بهترین منابع غذایی آهن، جگر، گوشت قرمز، مرغ و ماهی است.
مسوول واحد تغذیه مركز بهداشت شهرستان ایلام در ادامه به برخی دیگر از منابع غذایی حاوی آهن اشاره كرد و گفت: مواد دیگری شامل زرده تخم مرغ، انواع حبوبات مثل عدس و لوبیا، سبزیجات سبز تیره مثل جعفری و اسفناج، انواع مغزها مثل پسته، بادام، گردو و فندق انواع خشكبار مانند توت خشك، برگه آلو، انجیر خشك، كشمش و خرما نیز برای تامین آهن مورد نیاز بدن در برنامه غذایی كودكان، باید متناسب با سن آنان از این مواد استفاده كرد. /ع