سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در قالب پایان نامه دانشجویی محقق شد؛

انتقال ژن اینترفرون گامای انسانی، اولئوسین به گیاه آفتابگردان

پژوهشگر دانشگاه تربیت مدرس موفق به انتقال ژن اينترفرون گامای انسانی،‌ اولئوسین به گیاه آفتابگردان شد.

مریم مرتضایی فر دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی دانشگاه تربیت مدرس در گفتگو با خبرنگار صنفي آموزشي باشگاه خبرنگاران گفت: استفاده از گیاهان به عنوان بیوراکتور جهت تولید انبوه و ارزان پروتئین های نو ترکیب را می توان تحت عنوان زراعت ملکولی معرفی نمود که در این عرصه می توان از بخش های مختلف گیاهان به منظور تولید و ذخیره سازی پروتئین های نو ترکیب بهره جست که بذر گیاهان روغنی یکی از آنهاست.
 
وی افزود: هدف گیری پروتئین های نو ترکیب، به اجسام روغنی در بذرها، موجب آسان تر شدن مراحل استخراج پروتئین های نو ترکیب می شود، به همین دلیل می توان با استفاده از بیش برنده بذری و همچنین اتصال ژن مورد نظر به ژن اولئوسین گیاهی، موجب هدف گذاری صحیح پروتئین های نو ترکیب به اجسام روغنی شد.
 
مرتضایی فر تصریح کرد: اينترفرون ها از جمله پروتئین های هستند که ارزش درمانی بسیار بالایی دارند، بنابراین، تولید اینترفرون از منابع دائمی ایمن و ارزان حائز اهمیت ویژه است که در این تحقیق برای بیان اینترفرون گامای انسانی در بذر گیاه آفتابگردان (Helianthus onnuusl) و قرار گیری آن اجسام روغنی، از ناقل و ترکیب pbllfny-oleosin استفاده شد.
 
وی اظهار داشت: ژن اینترفرون گامای انسانی در پایین دست ژن اولئوسین همانه سازی شده و بین دو ژن توالی برشی پروتئولایتیکی وجود دارد که این دو ژن تحت کنترل پیش برنده بذری (napin) هستند که این ژن با ژن اولئوسین فیوژ شده بود و به کمک آفتابگردان برای تراریخت سازی مورد استفاده قرار می گیرد.
 
مرتضایی فر تصریح کرد: گزینش گیاهان تراریخت نیز بر روی محیط حاوی (40mg1-1) كاناماسیین صورت پذیرفت و برای بازاریابی گیاهان از محیط کشت ms همراه با هورمون ها و ترکیبات ضروری استفاده گردید که گیاهان گزینش شده به محیط طویل سازی و ریشه زایی جایی و سپس به گلدان منتقل شدند.
 
وی خاطر نشان کرد: در نهایت آنالیز گیاهان تراریخت در سطح DNA با روش PCR و با استفاده از آغاز گرهای اختصاصی ژن، بیانگر انتقال موفقیت آمیز ژن (IFNY) بر گیاهان تراریخته بود./عط

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.