سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

محمدرضا کرباسی؛ دبيرکل اتاق‌های اسلامی اتاق ایران خبر داد:

برگزاري سومین کنفرانس گردشگری سلامت کشورهای اسلامی، آذر ماه امسال در مشهد

گردشگری در جهان امروز به‌عنوان یک صنعت عمده در کنار سایر بخش‌ها از چنان اهمیتی در اقتصاد جهانی برخوردار است که در سال 2011 رقم گردش مالی این صنعت به بيش از1030 میلیارد دلار رسيد که...

به گزارش سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران، این در حالی است که کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی با دارا بودن جمعیت 6/1 میلیارد نفری، تنها سهم 2 تا 3 درصدی از این میزان را به خود اختصاص می‌دهند که این امر لزوم توجه به استراتژی برای تشریک مساعی ميان این کشورها در این زمینه را نشان مي‌دهد.

در این رابطه گردشگری سلامت به‌عنوان یکی از زیر شاخه‌های گردشگری در سال‌هاي گذشته مورد توجه بیش از 50 کشور جهان قرار گرفته و فعالیت‌های گسترده‌ای در این زمینه در سطح جهانی در حال انجام است.

بسیاری کشورهای اسلامی از جمله ایران نیز با توجه به مزیت‌های نسبی در این زمینه از جمله کادر متخصص و مجرب پزشکی، بیمارستان‌های مجهز و انجام آخرین و پیشرفته‌ترین خدمات درمانی و جراحی در کشور، آمادگی آن ‌را دارد تا به قطب گردشگری پزشکی و سلامت در منطقه خاورمیانه و بلکه در سطح جهان، تبدیل شود.

در این رابطه گفت‌وگویی با «محمدرضا کرباسی» دبيرکل اتاق‌های اسلامی اتاق ایران انجام دادیم که در ادامه مي‌خوانيد:


- در خصوص سوابق گردشگری سلامت و فعالیت اتاق ایران در این زمینه، توضیح دهيد؟

در پی برگزاری سومین کنفرانس سرمایه‌گذاری و خصوصی‌سازی و دومین مجمع گردشگری کشورهای اسلامی که در ماه آوریل سال 2009 برابر با اردیبهشت‌ماه سال 1388 در تهران برگزار شد، در بیانیه پایانی شرکت‌کنندگان با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های جهان اسلام در زمینه گردشگری سلامت، درخواست كردند در این زمینه فعالیت‌های گسترده‌تری صورت پذیرد.

در این راستا «نخستين کنفرانس گردشگری سلامت کشورهای اسلامی» از 2 تا 4 ماه نوامبر سال 2010 برابر با 11 تا 13 آبان‌ماه سال 1389 با هدف بررسی چالش‌ها و بهره‌گیری از فرصت‌های پیش‌روی و کمک به بهبود جریان گردشگری سلامت در کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در مشهدمقدس به میزبانی بیمارستان رضوی مشهد و با همکاری اتاق ایران، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، سازمان نظام پزشکی ایران، اتاق بازرگانی ‌‌و صنعت اسلامی، بانک توسعه اسلامی و سازمان همکاری‌های اسلامی، برگزار شد.

این رویداد با حضور هیأت‌هایی از 28 کشور عضو سازمان همکاری‌های اسلامی به همراه سفرا و نمایندگان سیاسی کشورهای پاکستان، ترکیه، بنگلادش، ازبکستان، تاجیکستان، عراق، مالزی، اندونزی، یمن، اوگاندا، آذربایجان و تونس به همراه هیأت‌های شرکت‌کننده از کشورهای غیرعضو OIC از جمله سریلانکا، کنیا، هند، آلمان و نمایندگان مؤسسات مالی و اعتباری بین‌المللی از جمله بانک توسعه اسلامی (IDB) و مؤسسه اسلامی توسعه بخش‌خصوصی (ICD) برگزار و در 3 روز کنفرانس با شرکت 300 نفر از تجار، اساتید، کارشناسانی از کشورهای اسلامی و سازمان‌های بین‌المللی مقالاتی درباره جنبه‌های مختلف این صنعت در جهت شناسایی راه‌های گسترش گردشگری سلامت در کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی ارائه و در پایان این کنفرانس، شرکت‌کنندگان بیانيه‌ای در 15 بند صادر كردند.

از اهم مصوبات این اجلاس، تأسیس انجمن گردشگری سلامت کشورهای اسلامی ( ICHTA) با دبیرخانه مرکزی در تهران بودکه شعبات آن در سایر کشورهای عضو، تأسیس خواهد شد.

این بیانیه مورد توجه هفتمین اجلاس وزرای گردشگری کشورهای اسلامی (نوامبر 2010 – تهران) قرار گرفت به‌نحوی که وزرای گردشگری کشورهای اسلامی از سازمان همکاری‌های اسلامی (OIC) درخواست كرد همکاری لازم را در خصوص فعالیت‌های این انجمن و تأسیس دفاتر آن در سایر کشورهای اسلامی به‌عمل آورد.

به اين ترتيب در پی برگزاری نخستين کنفرانس گردشگری سلامت ، دومین کنفرانس نیز در روزهاي 19 و 20 ماه دسامبر سال 2011 (برابر با 28 و 29 آذر ماه 1390سال) در مشهد با همکاری اتاق بازرگانی و صنعت اسلامی، بانک توسعه اسلامی، سازمان همكاري‌هاي اسلامی، اتاق ایران، بیمارستان رضوی مشهد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و به‌منظور ارتقاي دانش گردشگری سلامت در میان کارشناسان و مجریان گردشگری سلامت کشورهای اسلامی، برگزار شد.

مشکلات و فرصت‌های مربوط به گردشگری سلامت و هم‌چنين تلاش براي يافتن راه‌هاي افزایش جریان گردشگری سلامت ميان کشورهای عضو سازمان همكاري هاي اسلامی، از موارد مورد بحث اين كنفرانس بود.

در اين کنفرانس دو روزه بيش از 300 بازرگان، محقق، و کارشناس از سازمان‌های بین‌المللی و اتاق‌های بازرگانی کشورهای عضو، درخصوص ابعاد مختلف گردشگری سلامت، نیازهای جهان اسلام در قرن 21 و شناسایی روش‌ها و شیوه‌های ارتقاي گردشگری اسلامی با روحیه‌ای بر پایه اصول همبستگی اسلامی كه مورد تأكيد برنامه عمل 10 ساله کشورهای عضو سازمان همكاري‌هاي اسلامی و هم‌چنين قطعنامه نهایی هفتمین اجلاس وزرای گردشگری کشورهای اسلامی( تهران– ایران)، برای تأسیس انجمن گردشگری سلامت کشورهای اسلامی، قرار داشت، سخناني ايراد كردند.

شرکت‌کنندگان در اين كنفرانس با توجه به تأیید تأسیس انجمن گردشگری سلامت کشورهای اسلامی(ICHTA)، در قطعنامه پایانی هفتمین اجلاس وزرای گردشگری کشورهای اسلامی در تهران ( 30-28 نوامبر 2010) و اهمیت چنین ابتکار عملی در ارتقا و توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی، حمایت خود را از فعالیت‌های انجام گرفته توسط دبیرخانه کنفرانس، در این خصوص اعلام و بر گسترش همکاری‌های کشورهای عضو در زمینه گردشگری سلامت از طریق روش‌های نوین، تأکید كردند.


- برنامه‌های آتی در راستای پی‌گیری اجلاس‌های برگزار شده، چيست؟

پس از برگزاری رویداد اول، اجلاس وزرا و کنفرانس دوم، سومین نشست کمیته پی‌گیری مصوبات اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو OIC در روزهاي 23 و 24 خرداد ماه سال 1391در تهران برگزار شد که خوش‌بختانه این نشست نيز ضمن پی‌گیری روند اجرايی مصوبات هفتمین اجلاس وزرای گردشگری، از تشکیل و تأسیس شعب انجمن گردشگری سلامت کشورهای اسلامی حمایت كرد.

این نشست با حضور هیأت‌هایی از ایران، ترکیه، سودان، تونس، دبیرخانه سازمان همکاری‌های اسلامی و سازمان‌های زیرمجموعه آن از جمله کمیته دائمی همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی (کومسک)، مرکز تحقیقات تاریخ هنر و فرهنگ اسلامی (IRCICA)، مرکز تحقیقات و آموزش آمار اقتصادی (SESRIC)، مرکز اسلامی توسعه تجارت (ICDT) و سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی همکاری‌های اسلامی، برگزار شد.

هم‌چنین گزارش دبیرخانه درخصوص فعالیت‌های انجام گرفته در زمینه گردشگری در حوزه‌های دوجانبه و منطقه‌ای در قالب برنامه‌های کوتاه‌مدت به نشست ارائه و پیش‌نهاداتی نیز با توجه به پتانسیل‌های گردشگری کشورهای عضو، حمایت از سازمان‌های کنونی در چارچوب OIC، امضای توافق‌نامه‌های لغو روادید ميان کشورهای اسلامی و هم‌چنین همکاری دبیرخانه OIC با نهادهای ذی‌ربط در کشورهای عضو برای تدوین چارچوب نظری هماهنگی‌های گردشگری ميان کشورهای عضو، ارائه شد.

استقبال از تسهیلات ویزايی ارائه شده توسط کشورهای عضو و دعوت از سایر کشورهای عضو به پیروی از این روند، از سایر موارد مصوبات اجلاس سوم کمیته هماهنگی گردشگری کشورهای اسلامی بود.


- علاوه بر مصوبات ياد شده، آیا در این نشست پیش‌نهادهایی هم مطرح شد؟

بله با توجه به برگزاری دومین کنفرانس گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2011 در مشهد مقدس، 7 مورد از مجموعه مصوبات کنفرانس مشهد مورد تأیید قرار گرفت و حمایت اجلاس از پایگاه داده‌های گردشگری سلامت کشورهای اسلامی (HICOIC) و تعیین نقاط کانونی در کشورهای اسلامی برای درج اطلاعات در این سایت، برگزاری منظم کنفرانس‌های گردشگری سلامت در سطح کشورهای اسلامی و نمایشگاه‌های جانبی با حمایت اجلاس وزرای گردشگری، همکاری OIC و اجلاس وزرا در خصوص تدوین گزارشات آماری گردشگری سلامت در کشورهای عضو، ایجاد روادید پزشکی در کشورهای اسلامی، طراحی و به‌کارگیری سیستم اعتبار بخشی (Accreditation) اسلامی بیمارستان‌ها براي جایگزینی با سیستم‌های خارجی مانند JCI و ACI از جمله این موارد بود که با حمایت سومین نشست کمیته پی‌گیری گردشگریOIC روبه‌رو شد.


- آیا در آینده نیز اجلاس گردشگری سلامت برگزار خواهد شد؟

در این راستا با توجه به موفقیت دو اجلاس گذشته، توافق شده سومین کنفرانس گردشگری سلامت کشورهای اسلامی از 18 تا 19 دسامبر 2012 برابر با 28 تا 29 آذرماه امسال (91) به میزبانی بیمارستان رضوی در مشهد مقدس برگزار شود که امیدواریم استقبال شایانی از سوی کارشناسان، مقامات و سرمایه‌گذاران بخش‌های گردشگری و گردشگری سلامت از این رویداد صورت پذیرد.

برای هرچه بهتر برگزار شدن این رویداد در نظر است کمیته‌های علمی و اجرايی با حضور نمایندگان وزارت بهداشت، سازمان میراث‌فرهنگی، انجمن خدمات بین‌الملل سلامت، کمیسیون گردشگری اتاق ایران و دیگر دستگاه‌های دخیل با همکاری اتاق بازرگانی اسلامی و سازمان همکاری‌های اسلامی تشکیل و براساس محوریت توسعه و گسترش گردشگری سلامت ميان کشورهای اسلامی و بهره گرفتن از متخصصان و فعالان این صنعت در جهان اسلام این کنفرانس سازماندهی شود./س
برچسب ها: گردشگری ، اقتصاد ، صنعت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.