به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، این میوه تابستانی دردرمان بیماریهای حاد عفونی، بیماریهای کلیوی و ناشی از کم خونی، بیماریهای قلبی عروقی و درمان دردهای روماتیسم مفید است.
در پوست هلو موادی وجود دارد که لایههای چربی بدن را از بین
میبرد، از این رو برای رفع چاقی موثر است . همچنین اگر آب هلو را
به صورت لوسیون روی پوست مالیده شود باعث شفافیت و بازسازی پوست میشود.
هلو می تواند سرفههای شدید را دردرمان کند، خستگیهای مفرط و نیزحالات افسردگی را از بین ببرد، داشتن قند و کربوهیدرات، انرژی از
دست رفته را احیا کند و از سیستم ایمنی بدن به طور طبیعی محافظت
کند. همچنین خوردن هلو به جای صبحانه توصیه شده است زیرا عملکرد روده و کبد را منظم میکند و خاصیت قلیایی بودن خون را حفظ
میکند.
شربت گل هلو، داراى خواص ضد سرفه است و مجارى تنفس را وقتى تحريك شد، آرام مى كند و ترشح خلط را ازسينه آسان مى سازد اخيرا هلوىرسيده را تقطير كرده اند و از آن اسانسى به دست آورده اند كه داراى مواد: اتر، لينالول ، اسيدفورميك آستيك ، والريك ، كاپريليك ،
آستالدهيك ، پورپورول ، و كاردى نن است .
هلو را در تابستان خشك مى كنند و در زمستان برگه هلو را در آب مى
خيسانند و به عنوان غذاى ملين براى رفع يبوست مى خورند.
در قمصر كاشان ، نوعى هلوى مخصوص به عمل مى آيد كه به آن الك مى گويند و بيشتر آن را براى ساختن جوز قند سفيد قمصر مصرف مى كنند
چه هلويى را انتخاب كنيم ؟
هلو، شفتالو، شليل ، خواص يكسانى دارند ولى هلوهايى كه سفت است ،براى كمپوت مناسب تر است .
هلو و انواع آن بايد كاملا رسيده باشد. هلوهاى سبز رنگ و سفت ، داراى عناصر تحريك كننده است و براى جدار روده هاى عليل خوب نيست و توليد اسهال مى كند.
هلو وقتى زياد رسيده باشد و داراى لكه هاى قهوه اى باشد، علامت اين
است كه مقدارى از مواد حياتى خود را از دست داده و در حال پوسيدن
است./س