استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به تصویب ستاد استانهای زاگرس نشین از سوی رییس جمهور در دور دوم سفر استانی دولت به این استان گفت: ستاد استانهای زاگرس نشین مصوب؛ گام مهمی از سوی دولت سیزدهم برای رفع غبار محرومیت از این استانها است.
غلامعلی حیدری در نشست با معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران افزود: استانهای زاگرس نشین از محرومترین مناطق کشور بوده و به نوعی این استانها از محرومیت تاریخی برخوردار هستند.
بیشتر بخوانید
وی اظهار داشت: به دلیل وجود روحیه سلحشوری در استانهای زاگرس نشین در دوره طاغوت اجازه توسعه به این استانها داده نشد که امروز به برکت نظام جمهوری اسلامی و با همت دولت سیزدهم قرارگاهی برای برطرف کردن مشکلات این استانها تشکیل شده است.
رییسجمهور ۲۵ آبان ماه امسال در دور دوم سفر خود به چهارمحال و بختیاری با پیشنهاد غلامعلی حیدری استاندار چهارمحال بختیاری مبنی بر تشکیل ستاد توسعه استانهای زاگرس نشین موافقت و بر تشکیل و فعالسازی موثر آن تاکید کرد.
ستاد توسعه استانهای زاگرس نشین گامی مهم و اساسی برای تحول آفرینی و پیشرفت استانهای زاگرس نشین به خصوص در بخش اشتغال به شمار میرود.
چهارمحال و بختیاری پیشنهاد راهبردی تاسیس ستاد ویژه توسعه استانهای زاگرس نشین را در دور دوم سفر استانی رییسجمهور به این استان ارائه و مورد تصویب دولت و تاکید رییس جمهوری قرار گرفت که روز شنبه ۲۵ آذرماه نخستین نشست آن برگزار شد.
استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به ضعف بنیه اقتصادی این استان گفت: رفع مشکلات این استان با استفاده از توان و ظرفیت هلدینگها و سازمانهای ملی مهمترین راهبرد دولت در این استان است.
حیدری اضافه کرد: تلاش میشود از ظرفیتهای هلدینگها برای ایجاد اشتغال، توسعه زیرساختهای صنعتی، کشاورزی و گردشگری استفاده شود.
وی با اشاره به تعهدات شستا، صندوق روستایی و عشایری، هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و دیگر هلدینگها در چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: توسعه فولاد، گردشگری و تکمیل زنجیره ارزش راهبردی در برخی محصولات قول همکاری دادهاند.
استاندار چهارمحال و بختیاری در خصوص تعهدات شستا (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی) گفت: احداث ۲ دامداری و کشت و صنعت در فارسان و شهرکرد از جمله تعهدات این شرکت سرمایهگذاری در چهارمحال و بختیاری است.
وی در خصوص اهمیت زنجیره شیر پگاه افزود: هرچند کارهایی در خصوص تکمیل این زنجیره در استان انجام شده، اما ناقص بود که با توجه به نیاز کشور تکمیل این زنجیره با همکاری هلدینگها از جمله شستا و صندوق بیمه روستایی و عشایری از مهمترین برنامههای این استان است.
وی بر اساس تفاهمنامههای انجام شده ایجاد خط کامل کره همراه با یک سردخانه یک هزار تنی، احداث فرآوری انواع روغن خوراکی، احداث خط استریل برای تولید انواع شیر مایع به ویژه نوزادان، سالمندان، مادران باردار و شیرده، ایجاد خط میکس پودری و ایجاد خط بسته بندی ۳۵کیلویی محصولات پودری به همراه تزریق گاز را از جمله گامها و طرحهای تعریف شده برای تکمیل زنجیره ارزش شیر پگاه در چهارمحال و بختیاری اعلام کرد
حیدری با تاکید بر تاثیر صنعت در ایجاد اشتغال یادآور شد: بر اساس توسعه آمایشی استان تلاش میشود در ۴۳ شهر چهارمحال و بختیاری ۴۳ شهرک صنعت یا شهرک صنفی با رویکرد توسعه صنایع تبدیلی (صنایع سبز) ایجاد شود.
وی تاکید کرد: توسعه صنایع تبدیلی راهکاری مهم و اساسی برای پیشگیری از خام فروشی محصولات تولیدی است.
استاندار چهارمحال و بختیاری مهمترین راهبرد دولت سیزدهم را توزیع عادلانه و با اولویت مناطق محروم برای جبران ناترازیها عنوان کرد.
حیدری با اشاره استقبال پرشور مردم چهارمحال و بختیاری از رییس جمهور گفت: حضور حماسی مردم در آیین استقبال از رییس دولت سیزدهم بیانگر وجود بارقههای امید در بین مردم این استان است.
وی اظهار داشت: بالا بودن نرخ بیکاری در چهارمحال و بختیاری که از گذشته وجود داشته موجب مهاجرت، آسیبهای اجتماعی و فلاکتهایی شده که تلاش میشود با راهبرد دولت سیزدهم و خدمات ارزشمندی که به مردم ارائه میشود این مسائل و مشکلات برطرف شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به تشکیل ستاد توسعه استانهای زاگرس نشین و تعهدات این ستاد در بحث اشتغال گفت: با توجه به طراحیهای لازم برای سرمایهگذاری در بحثهای مختلف؛ سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران نیز بیشترین همراهیها را در بخش ارائه خدمات زیرساختی به خصوص در حوزه استقرار صنایع در این استان دنبال میکند.
فرشاد مقیمی افزود: ارتقای ایستگاه و شبکه داخلی گازرسانی شهرک صنعتی جونقان چهارمحال و بختیاری نمونهای از این همراهی است.
وی اظهار داشت: افزون براین تلاش میشود از طریق معاون اجرایی رییس جمهور نکاتی دنبال شود که شرایط سرمایه گذاری هرچه بیشتر و بهتر در این استان زاگرس نشین فراهم شود.
وی از فراهم کردن زمینه برای حضور یک سرمایهگذار در حوزه تجهیزات مخابراتی در استان خبر داد و گفت: این شرکت سرمایهگذاری در آینده نزدیک در استان فعال میشود و محصولات این شرکت قابلیت صادرات دارد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: این سرمایهگذار در حال حاضر در استانهای دیگر فعال بوده و در رونق تولید نقش مهمی ایفا کرده است.
مقیمی اضافه کرد: این سازمان جزء نخستین شهرکهایی است که توانسته با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به توافق برسد که بخشی از شهرک و زیرساختها را به پردیسهای فناوری برای استقرار دانش بنیانها که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و رییس جمهور است اختصاص داده شود.
وی یادآور شد: در همین ارتباط نخستین قرارداد به صورت نمادین در چهارمحال و بختیاری امضا شده است و در زمان حاضر نیز امکانات لازم در حوزه سخت و نرم افزاری در این استان زاگرس نشین به کار گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت مراکز دادههای نوین گفت: بر اساس هدایت اداره کل فاوا و معاونت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در رابطه با طرحهای توسعهای در زمان حاضر محصولات دانش بنیان این شرکت به خارج از کشور صادر میشود.
علی کیانپور افزود: امروز ایران در حوزه مخابرات و سیستم انتقال و موبایل به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در دنیا شناخته میشود.
وی ادامه داد: سیستمهای انتقال نوری این شرکت در کشور ونزوئلا نصب و جایگزین سیستمهای هواوی شده است.
کیانپور اظهار داشت: در زمان حاضر این شرکت ۵۰ میلیون دلار در ونزوئلا پروژه دارد و در کوبا نیز با مساعدت و همکاری شرکت مخابرات کوبا موافقتنامهای منعقد شده است.
وی تعهد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در طرح نجما را ۲۰ میلیون پورت اعلام کرد و گفت: به زودی کارخانهای برای تولید فیبر در استان چهارمحال و بختیاری راه اندازی میشود.