مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی گفت: برای طرح انتقال گاز دو راهی دشتک زابل - نهبندان بالغ بر ۸ هزار میلیارد تومان اعتبار مصوب شده است و در دو سال گذشته بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان جذب و کار اجرا شده است.

 محمودی مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی تشریح تعرفه‌ها و توصیه آمادگی برای ورود به فصل سرد سال گفت: مهم‌ترین پروژه که در دولت سیزدهم کلید خورد طرح انتقال گاز دو راهی دشتک زابل - نهبندان است که فاز نخست تا سربیشه ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و دهه فجر امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

او افزود: اجرای این پروژه بالغ بر ۸ هزار میلیارد تومان اعتبار مصوب شده است و در دو سال گذشته بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان جذب و کار اجرا شده است.

 محمودی با اشاره به اینکه گازرسانی به خراسان جنوبی ۱۶ سال قدمت دارد، اظهار کرد: در حال حاضر ۳۲ شهر استان به صورت ۱۰۰ درصد از نعمت گاز طبیعی برخوردار است. براساس تکلیف قانونی به ۹۱۶ روستای بالای ۲۰ خانوار استان به صورت کامل گازرسانی شده است. علاوه بر این به یک هزار و ۹۷۲ روستا که تکلیف قانونی نداشتیم نیز گازرسانی انجام شده است.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی با بیان اینکه طی سال‌های گذشته متوسط گاز رسانی به روستا‌ها استان سالانه ۱۰۰ روستا بوده است، بیان کرد: این در حالی است که در دولت سیزدهم سالانه ۳۰۰ روستا و طی دو سال گذشته در مجموع به ۶۰۰ روستای استان گازرسانی شده است. در حال حاضر ۹۹.۸ درصد روستا‌های استان از گاز طبیعی برخوردار است. این در حالی است که متوسط کشوری گازرسانی به روستا‌ها ۸۸ درصد است.

او اظهار کرد: درحال حاضر روستای دارای سکنه بدون گاز در استان نداریم و در حال حاضر عمده فعالیت‌های شرکت گاز استان بر گازرسانی به طرح ملی نهضت مسکن، کیفی سازی خدمات، بهینه سازی مصرف و مقاوم سازی شبکه، متمرکز است. در حال حاضر ۲ هزار و ۱۴۱ واحد صنعتی و تولیدی استان به شبکه گاز طبیعی متصل شده است. در دو سال گذشته به ۳۰۹ واحد صنعتی گازرسانی شده و در حال حاضر تمام شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان از شبکه گاز برخوردار است. در دولت سیزدهم به واحد‌های مسکونی محرومان در ۵۴۵ روستای استان و ۱۰ هزار مسکن در طرح ملی گازرسانی شد و علاوه بر آن خط انتقال گاز به دیهوک، گازرسانی به پاسگاه‌ها و پایانه‌های مرزی انجام و خطوط گاز نیز تقویت شده است.

حدود ۹۰ درصد مشترکین خراسان جنوبی در پلکان دوم تا چهارم مصرف گاز

مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی با بیان اینکه فصل سرد سال از ۱۶ آبان آغاز و تا ۳۱ فروردین ادامه دارد، تصریح کرد: کشور به ۱۵ اقلیم تقسیم‌بندی شده که ۳ اقلیم آن که از ۲ تا ۴ است، مربوط به این استان است. ۱۳ شهر استان در اقلیم ۲، ۱۷ شهر در اقلیم ۳ و یک شهر در اقلیم ۴ قرار دارد. در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد مشترکان گاز استان در سه پلکان ۲ تا ۴ مصرف قرار دارند.

محمودی اظهار کرد: تشریح تعرفه‌های و توصیه‌های آمادگی ورود به فصل سرد، افزود: طبق مصوبه دولت، قیمت سه پله اول تعرفه گاز خانگی، نسبت به تعرفه‌های سال‌های قبل هیچ تغییری نکرده است. فاصله بازه هر پله در تعرفه قدیم ۷۵ متر مکعب بوده، ولی در تعرفه جدید این عدد ۱۰۰ متر مکعب است.

او تأکید کرد: مشترکان در صورتی که از ۱۶ آذر تا ۱۵ اسفند به میزان ۱۰ تا ۳۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل صرفه‌جویی کنند نه تنها گازب‌های آن‌ها رایگان که تا ۵ برابر هزینه پاداش صرفه‌جویی اعمال خواهد شد. دستگاه‌های اجرایی و ادارات استان امسال باید مصرف گاز را ۲۰ درصد کاهش دهند که برای تحقق این مهم توصیه می‌کنیم یک ساعت قبل از پایان ساعت کاری نسبت به خاموش کردن وسایل گرمایشی اقدام کنند. با صنایع مکاتبه شده تا سوخت جایگزین و مشعل دوگانه‌سوز داشته باشند، چرا که از ابتدای آذر تا پایان اسفند اولویت با تأمین گاز بخش خانگی استان خواهد بود.

تأمین گاز پایدار بخش خانگی، اولویت شرکت گاز استان

مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی گفت: طرح پایش مصرف گاز با هدف مدیریت انرژی و صرفه‌جویی در سطح ادارت آغاز شده و تأمین گاز مشترک خانگی خط قرمز ماست. بخشنامه صرفه‌جویی مصرف گاز به تمامی ادارات و دستگاه‌های اجرایی استان ابلاغ شده و بر اساس آن باید از وسایل گازسوز با برچسب انرژی بالا استفاده شود.

او  با تأکید بر اینکه باید در ساعات غیراداری و روز‌های تعطیل، سامانه‌های گرمایشی ادارات خاموش باشد، اظهار کرد: در طرح پایش، بازرسان شرکت با مراجعه منظم و روزانه به ادارات، سازمان‌ها و نهاد‌های دولتی نسبت به پایش و کنترل دما (۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد) اقدام و در صورت عدم رعایت، پس از اخطار کتبی و بازرسی مجدد نسبت به قطع گاز اقدام می‌کنند. در ایام سرد سال تأمین گاز پایدار برای بخش خانگی در اولویت است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار