قناعت با بیان این مطلب به تشریح جلسه دیدار خود با جواد اوجی وزیر نفت پرداخت و گفت: یکی از مهمترین اقدامات دولت سیزدهم در راستای توسعه زیرساختها در خراسان جنوبی، اجرای پروژه خط انتقال دشتک زابل به نهبندان و سربیشه است.
به گفته وی؛ با هزینه کرد ۸۰ هزار میلیارد ریال و اجرای این خط انتقال، مشکل گاز خراسان جنوبی که تاکنون از یک محل و از سمت خراسان رضوی تأمین میشد، برای همیشه برطرف میشود.
قناعت با اشاره به پیشرفت قابل تحسین این پروژه، اظهار کرد: خط انتقال دشتک زابل به نهبندان، تیرماه سال گذشته کلنگ زنی شد و حالا با گذشت یک سال، این پروژه در اواخر تیرماه امسال به بهره برداری میرسد.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد؛ ۸۰ کیلومتر از پروژه بزرگ خط انتقال گاز ۳۶ اینچی دشتک - نهبندان در کمتر از ۹ ماه از طرف نهبندان تزریق گاز شده است.
استاندار، افزایش میزان انتقال گاز در استانهای شرقی کشور را از دستاوردهای اجرای پروژه خط لوله دوراهی دشتک - نهبندان- سربیشه عنوان کرد.
قناعت ادامه داد: این خط لوله، ظرفیت انتقال گاز را در این منطقه، روزانه تا ۷ میلیون مترمکعب افزایش میدهد.
وی با بیان اینکه فاز اول طرح حدفاصل دوراهی دشتک - نهبندان به طول ۱۷۸ کیلومتر در تیرماه به بهره برداری میرسد، خاطرنشان کرد: فاز دوم در حدفاصل نهبندان- سربیشه به طول ۱۲۲ کیلومتر نیز کلنگ زنی خواهد شد.
به گفته قناعت براساس برنامه زمان بندی تعریف شده، فاز دوم طرح نیز در سال ۱۴۰۴ باتمام میرسد.
استاندار از اجرای خط انتقال فرآوردههای نفتی از رفسنجان به استانهای خراسان جنوبی و رضوی (خط تابش) به عنوان یکی دیگر از اقدامات زیرساختی دولت سیزدهم در منطقه یاد کرد.
قناعت با اشاره به اینکه طول این خط انتقال، حدود هزار کیلومتر است، متذکر شد: با اجرای این پروژه، بخش عمدهای از حوادث جادهای استان، متأثر از تردد ماشین آلات سنگین و تانکرهای حمل سوخت، کاهش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه فرآیند اجرایی این پروژه نهایی شده و آماده کلنگ زنی است، گفت: یکی از موضوعات مطرح شده در دیدار وزیر نفت، تسریع در روند اجرای کار در این پروژه بود.
به گفته قناعت؛ با عنایت به مهیا بودن شرایط، مطالبه استان از وزارت نفت این است که عملیات اجرایی این پروژه هر چه سریعتر آغاز شود تا به زودی شاهد تحقق یکی دیگر از اقدامات مهم دولت سیزدهم در شرق کشور باشیم.
شایان ذکر است؛ پروژه خط لوله گاز دوراهی دشتک- نهبندان- سربیشه به طول ۳۰۰ کیلومتر با برآورد ارزش سرمایهگذاری بالغ بر ۲۰۰ میلیون یورو تعریف و در دستور کار شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران قرار گرفته است.
این پروژه با هدف تکمیل رینگ شرقی کشور و بهمنظور کاهش ناترازی و پایداری جریان گاز در شبکه انتقال و افزایش پایداری شبکه گاز استان خراسان جنوبی تعریف شده است.