روحالله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهور با اشاره به اینکه هوش مصنوعی ارتباط انسان را با جهان بازتعریف کرده و حیات بشر را دچار دگرگونی کرده است، افزود: انقلاب صنعتی چهارم در الگوی رشد مجموعهای از فناوریها شکل گرفته است، این الگو زمانی جدیت پیدا کرد که هوش مصنوعی توسعه یافت.
وی بیان کرد: فناوری، انسان را در بیرون قوی و در درون، ضعیف میکند. هوش مصنوعی قرار است به جای انسان فکر و آن را کنترل کند.
دهقانی با بیان این که طی کمتر از یک دهه آینده، تمام طراحیهای صنعتی را هوش مصنوعی انجام خواهد داد، تصریح کرد: هوش مصنوعی در حال گرفتن توان فکر انسان، یعنی همان چیزی است که وجه تمایز انسان با دیگر مخلوقات به شمار میآید.
وی، هوش مصنوعی را با توجه به قابلیت آن در ارتقای بهرهوری عامل تحول برای جامعه ایرانی دانست و افزود: در صورتی که جامعهای از این فناوری غافل بماند در آینده نزدیک محکوم به شکست است. هوش مصنوعی بین انسانها اختلاف ایجاد میکند و این اختلاف از نوع شکاف است.
دهقانی افزود: آنها که در حوزه هوش مصنوعی فعال نباشند، بردگان دنیای آینده بوده و کسانی بر آن توفق یابند، اربابان آینده هستند. هوش مصنوعی مشاغل افراد تحصیلکرده را هدف قرار داده است و جای آنها را اشغال میکند، زیرا به جای انسان فکر میکند؛ بنابراین اگر به آن نپردازیم شکست خواهیم خورد.
به گفته وی، کشوری مانند ایران که با محدودیت منابع رو به روست و باید بهرهوری را افزایش دهد، میتواند از طریق هوش مصنوعی به این مهم دست یابد.
معاون علمی رییس جمهور به رتبه ۱۷ ایران در تولید علم هوش مصنوعی در جهان اشاره و عنوان کرد: هوش مصنوعی برای جامعه ایرانی منبعی از تحول است.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه برای دیده شدن تاثیر سه دهه حمایت از علم و فناوری در زندگی روزمره مردم و تغییر شاخصهای ارزیابی کشور در پیشرفت علم و فناوری، زیرساختهایی نیاز است، گفت: اولین زیرساخت کمیت است که به نظر میرسد حدود ۹ تا ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان میزان مناسبی برای ایجاد یک جریان هست. دوم زیرساختهاست که اشاره شد در شرایط خوبی هستند. سومین مورد شامل قوانین و تنظیم گری خوب است که قانون جهش تولید تا حد زیادی آن را پوشش داده است.