قناعت استاندار خراسان جنوبی در شورای برنامه ریزی و توسعه استان گفت: روند تخصیص اعتبارات عمرانی در ماههای پایانی سال شتاب قابل قبولی پیدا کرده و امید است شاهد فعال شدن کارگاههای عمرانی در سطح استان باشیم؛ لذا انتظار میرود دستگاههای اجرایی در جذب اعتبارات ملی سرعت و شتاب قابل قبول داشته باشند.
او افزود: از محل اعتبارات درآمدهای نفتی کشور، فعلاً تخصیص استان ۷۰ درصد است، اما قول مساعد برای افزایش این میزان به ۱۰۰ درصد داده شده است.
قناعت بیان کرد: در حوزه اعتبارات تملک دارایی هم تخصیص استان ۳۵ درصد بوده، ولی احتمالاً به ۵۰ درصد برسد و در حوزه اعتبارات توازن استانی نیز ۴۵ درصد و ملی نیز ۱۰۰ درصد با اوراق است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به هزینههای جاری دستگاههای اجرایی نیز گفت: بخش عمدهای از این هزینهها تأمین میشود، اما لازم است همچنان صرفه جویی در دستور کار دستگاههای اجرایی باشد.
به گفته او؛ در خصوص سایر هزینهها هم امید است شاهد افزایش تخصیص تا ۶۰ درصد باشیم تا بخش عمدهای از کسری اعتبارات استان حل شود.
قناعت با تأکید بر لزوم مطالعه بودجه سال ۱۴۰۲ از سوی مدیران دستگاههای اجرایی گفت: انتظار میرود دستگاههای اجرایی از ظرفیتهای بودجه سال آینده بهره ببرند و با پیگیریها در سطح ملی، میزان تخصیصها را افزایش دهند.
بیشتر بخوانید
استاندار عنوان کرد: مصوبه دولت که برخی دهیاریها به عنوان دستگاه اجرایی تعریف شده اهمیت زیادی دارد؛ لذا نهادهای متولی با همفکری و همکاری به دنبال راه حلی برای اجرای درست این مصوبه دولت باشند.
به گفته او؛ توانمندی فنی و اجرایی دهیاریها با برگزاری کارگاه آموزشی باید افزایش یابد تا بتوان از ظرفیت آنها در زمینه آبادانی روستاها استفاده کرد.
قناعت با اشاره به کمبود فضای آموزشی در استان هم گفت: نیاز است مطابق سند آمایش استان احداث مدرسه و فضای آموزشی در دستور کار باشد تا در آینده دچار فضاهای بلااستفاده نباشیم؛ لذا توجیه در ساخت مدرسه از اهمیت زیادی برخوردار است.
استاندار خراسان جنوبی بر افزایش سطح رفاه در استان تأکید کرد و گفت: پیشرفت و توسعه، نیازمند تلاش و پیگیری است و باید با همت مضاعف ایجاد شود.
او گفت: گزارش طرح هزینه درآمد خانوارهای شهری و روستایی از کارهای ارزشمند و علمی است که وضعیت استان را به خوبی نشان داده و میتوان تحلیلی مناسب از آن داشت تا پایه برنامه ریزیها هم باشد.
قناعت گفت: لازم است تحلیلی مناسب از وضعیت هزینه، درآمد و رفاه مردم خراسان جنوبی ارائه شود تا بتوان علل پایین بودن این شاخصها نسبت به دیگر استانها را ریشه یابی کرد.