سال ۱۳۸۷ بود که خبر انتقال صنوف آلاینده بیرجند به خارج از محدوده مسکونی شهر، برای اهالی ساکن در برخی مناطق که سالها از وجود این اصناف و سرو صدای ناشی از آن رنج میبردند روزنه امیدی ایجاد کرد.
وجود صنوف آلاینده در داخل شهر علاوه بر مشکلات آلودگی و زیست محیطی ناشی از این مشاغل، خسارتهای مالی در زمینه املاک و به خرید و فروش نرسیدن منازل مردم آن محدودهها را در پی دارد.
با گذشت ۱۴ سال از خبر انتقال صنوف آلاینده همچنان ساکنان خیابانهای عدل، امام رضا (ع)، کارگران و معصومیه و برخی از خیابانهای مهرشهر بیرجند با مشکلات صنوف آلاینده دست و پنجه نرم میکنند و زیرساختهای شهرک هنوز تکمیل نشده است.
استقرار واحدها، شرط تأمین کامل زیرساختها
عباس زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی گفت: یکی از ضروریترین نیازهای مدیریت شهری بیرجند که سالهای زیادی معطل مانده بود بحث انتقال صنوف آلاینده به خارج از محدوده مسکونی شهر است.
او افزود: طبق آخرین جلسهای که در این مورد برگزار شد، مشخص شد بخشهای عمدهای از مشکلات اساسی رفع شده است و متقاضیان میتوانند به راحتی نسبت به دریافت مجوز ساخت، دریافت زمین و شروع ساخت واحد اقدام کنند.
عباس زاده بیان کرد: خدمات زیربنایی این شهرک در دستور کار و بخشی از آن در حال انجام است و در مورد بحث برق نیز، هم اکنون پاسخگوی نیاز فعلی مجموعه است و در صورت اینکه تعداد واحدها بالاتر رود باید در بحث انتقال برق نیز اقدامات لازم پیگیری و اعتبارات لازم از محل سفر دوم ریاست جهوری جذب شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: هم اکنون ۵ واحد صنفی در شهرک پایان کار گرفته و فعالیت خود را شروع کرده اند و افرادی هم هستند که تاکنون حتی برای دریافت زمین اقدام نکرده اند و نیازمند همکاری شرکت تعاونی صنوف آلاینده برای تعیین تکلیف هستیم.
عباس زاده عنوان کرد: این شهرک ظرفیت استقرار دو هزار واحد را دارد و فعلأ برق شهرک پاسخگوی نیاز فعلی آن است.
او تصریح کرد: در مورد جاده دسترسی به شهرک، این جاده طرح مصوب نداشت که اخیرأ در شورای ترافیک به تصویب رسید و برای شروع عملیات منتظر تأمین اعتبار هستیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی گفت: تأمین کامل زیرساختها درخواست آخر است یعنی زمانی که تعداد واحدهای مستقر در شهرک به حد قابل قبول برسد.