طرح دارویار تنها با افزایش تعهدات بیمه ها، علاوه بر تامین منابع داروسازان، مانع از فشار بر مصرف‌کنندگان شده و در واقع می تواند بازی برد - بردی را در این حوزه رقم بزند.

طرح دارو یار یا اصلاح یارانه دارو یک ماهی می‌شود که در کشور و خراسان جنوبی اجرا می‌شود، طرحی که یارانه دارو‌ها به انتهای زنجیره منتقل می‌شود و از طریق بیمه‌ها به مصرف کننده نهایی اختصاص داده می‌شود.

شکرزاده کارشناس اداره دارو و معاونت غذا و دارو گفت: ارز دولتی به جای کارخانه به بیمه‌ها داده می‌شود و لازم است بیماران با نسخه بیمه به داروخانه مراجعه کنند.

در این طرح افزایش قیمت دارو مانع از فشار بر مصرف‌کنندگان شده و ارز دارو به بیمه داده می شود تا تعهدات خود را بیشتر کنند.

کیانی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: پوشش بیمه ای همه دارو‌های تولید داخل را که افزایش قیمت داشتند، تغییر کرده و افزایش یافته است.

او گفت: بیمار وقتی با نسخه به داروخانه مراجعه می کنند ، بیمه می تواند بیش از ۹۰ یا ۸۰ درصد آنرا پوشش دهد که این موضوع بستگی به نوع دارو دارد.

کارشناسان غذا و دارو بر اجرای درست این طرح بر داروخانه‌ها نظارت دارند، اما شهروندان می‌توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف با سامانه ۱۹۰ به صورت شبانه روزی تماس بگیرند.

کارشناس گفت: عمده مردم از این طرح مطلع شده اند برخی از طریق پوستر و برخی از طریق مراجعه به داروخانه‌ها که به بمیار اطلاع داده می‌شود.

او گفت: برخی دارو از جمله دارو‌های یماران دیابتی که تحت پوشش بیمه نبودند الان بیشتر تحت پوشش بیمه قرارگرفتند

هرچند این‌طرح با چالش‌هایی روبه روست، اما مورد رضایت بیماران است

توزیع یارانه متناسب با نیاز بیماران، تغییر نکردن مبلغ پرداختی توسط بیمار، اصلاح الگوی مصرف دارو، رصد صادرات رسمی دارو و حمایت ویژه از داروی بیماران خاص و صعب العلاج از جمله مزایای این طرح است.

برچسب ها: دارو ، یارانه دارو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.