عطش زیبایی و روی آوردن به تاتو، بوتاکس و ... این روزها بلای جان بسیاری از جوانان شده است، تا جایی که حتی آقایان نیز به کاروان علاقهمندان به دستاندازی به چهره پیوسته و شاید گوی سبقت را از بانوان ربودهاند.
در این میان مراکز مجاز و غیرمجاز نیز رشد قارچگونهای پیدا کرده و بدون اینکه تخصص و دانش کافی داشته باشند، فقط برای دستیابی به منفعت مادی، به چهره مراجعان خود دست میبرند.
دستگاههای نظارتی با متخلفان برخورد جدی کنند
امید شهری، یک کارشناس جامعهشناسی و استاد دانشگاه ضمن ابراز تاسف، گفت: امروزه جراحی زیبایی به یک نوع بیماری واگیردار تبدیل شده است، هر کسی دوست خود را میبیند که دماغ، فک یا جایی از صورت خود را جراحی کرده، بدون توجه به اینکه جراحی وی درمانی یا زیبایی بوده است، خانواده خود را برای تامین هزینه موردنیاز تحتفشار قرار میدهند.
شهری خاطرنشان کرد: حتی گاه دیده میشود، که دختر نوجوان به دلیل اینکه توانایی انجام جراحی را ندارد یا اینکه نتوانسته است خانواده خود را برای این موضوع راضی کند، از داروخانهها و بیمارستانها چسبهای مخصوص را تهیه کرده و به بینی خود میچسبانند و ادعای انجام عمل زیبایی میکنند تا به این ترتیب از قافله عقب نمانند.
وی برخورد جدی دستگاههای نظارتی با متخلفان را خواستار شد و بیان کرد: آگاهیهای لازم در این زمینه باید ارائه شود، تا افراد طمعکار بدانند در صورت دست زدن به چنین اقداماتی، چه سرنوشتی در انتظارشان است.
بعد از تزریق ژل دخترم مشکل تنفسی پیدا کرد
م- خانزادی مادر یک نوجوان ۲۵ ساله گفت: بینی دخترم اندکی کج بود که برای رفع آن باید جراحی زیبایی انجام میدادیم، ولی، چون هزینه آن بالا بود، بعد از پرسوجو از دوستان و همسایگان یک مرکز زیبایی در تهران پیدا کردیم، که با هزینه نازلی عمل تزریق ژل را انجام میداد.
وی ادامه داد:، ولی بعد از این موضوع، نهتنها دخترم به خواستهاش نرسید، بلکه سلامتیاش هم به خطر افتاد، بهطوری که الان با مشکل تنفسی حاد روبهرو شده است، چندین بار دکتر رفتهایم، کلی هم هزینه کردهایم، ولی هیچ نتیجهای نداشته است و دخترم مدام از درد، مشکل تنفسی و خارش بینی در عذاب است.
خانزادی با بیان اینکه به تازگی متوجه شدهایم، مدیر این مرکز زیبایی مجوز و تحصیلات دانشگاهی ندارد، اضافه کرد: حتی تصمیم گرفتیم که علیه مدیر این مرکز طرح شکایت هم بکنیم، ولی نمیدانستیم باید کجا مراجعه کنیم.
۹۳ مرکز زیبایی غیرمجاز در آذربایجان غربی سال گذشته پلمب شدند
محمدامین، ولی زاد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی استان آذربایجان غربی اظهار کرد: با توجه به اینکه کاشت مو و استفاده از لیزر دارای قوانین خاص خود است و در خارج از چهارچوب موجود ارائه خدمات مربوط به آنها امکانپذیر نمیباشد، لذا با در نظر گرفتن شرایط موجود در حال حاضر ارائه خدمات پوست و لیزر در هیچ یک مراکز درمانی دولتی صورت نگرفته و فقط درمانگاه تخصصی پوست مرکز مطالعات به صورت جزئی اموری نظیر تزریق ژل، بوتاکس و ... انجام میدهد.
ولی زاد گفت: در بخش خصوصی، چهار مورد درمانگاه تخصصی پوست در شهر ارومیه فعال بوده و برای ارائه خدمات کاشت مو و لیزر مبادرت میکنند، که هر چهار درمانگاه توسط متخصصان پوست اداره میشوند.
وی ادامه داد: تعداد متخصصین پوست واجدالشرایط برای ایجاد درمانگاه جهت ارائه خدمات پوست، مو و لیزر در استان ۲۴ نفر هستند، که ۱۵ نفر آنها در ارومیه و ۹ نفر در سایر شهرستانها فعالیت دارند؛ در حال حاضر تعداد زیادی از متخصصین رشتههای مختلف حتی پزشکهای عمومی در این زمینه فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: در سال گذشته تعداد ۹۳ مورد پلمب آرایشگاه و مراکز غیرمجاز در استان انجام گرفته است، که ۱۶ موردشان منجر به ضبط اموال شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: به جز پلمپ، ارجاع پرونده به تعزیرات حکومتی، دادسرا، دادگاه و نظام پزشکی از جمله اقداماتی به شمار میرود، که انجام گرفته است.
وی بیان کرد: در انجام پلمبها با کارشناسان سازمات تعزیرات حکومتی، معاونت امور بهداشتی علوم پزشکی و نظارت بر درمان همکاری شده است.
در این میان چه بسیار افرادی که به دلیل مراجعه به فرد غیرمتخصص نهتنها زیبایی موردنظر خود را به دست نمیآورند، بلکه از چهره طبیعی خود نیز محروم شده و آسیبهای جدی اعم از روحی و جسمی را متحمل میشوند.
انتظار وجود دارد، دستگاههای نظارتی برای برخورد با سودجویان در این عرصه جدیتر وارد عمل شوند و جولانگاه پزشکان قلابی و آرایشگاههای متخلف را به هم بزنند.
منبع: ایسنا