صحرای طبس یادآور شکست مستکبرین در عملیات پنجه عقاب و تبلور قدرت امداد الهی است؛ این واقعه عبرتآموز در تاریخ معاصر ناکامی آمریکا در دستیابی به توطئههای شوم خود و حقانیت جمهوری ایران اسلامی را نشان میدهد.
در اوایل انقلاب بسیاری از نهادها هنوز شکل نگرفته بود و امکانات و تجهیزات لازم را در اختیار نداشتیم و در قبال حمله نظامی آمریکا به فرموده امام راحل شنها مأمور خدا شدند و منجر به شکست مفتضحانه در صحرای طبس شد.
صحرای طبس در فاصله ۱۳۰ کیلومتری محور طبس به یزد قرار دارد و سالانه بیش از ۲۰۰ هزار مسافر برای تماشای محل شکست آمریکا به این منطقه سفر میکنند.
در صحرای طبس چه گذشت؟
براساس اسناد موجود ۶ فروند هواپیمای نظامی سی - ۱۳۰ و هشت فروند بالگرد نظامی مجهز آمریکا در عملیات موسوم به پنجه عقاب شب پنجم اردیبهشت ۱۳۵۹ از نقاط کور راداری وارد ایران شدند، اما همان ابتدا یکی از بالگردها در ۱۲۰ کیلومتری شهر راور کرمان دچار نقص فنی و مجبور به فرود شد.
سرنشینان آن به بالگرد دیگری منتقل شدند و پس از طی مسافتی و با توجه به وقوع توفان شن، دستگاه هیدرولیک این بالگرد نیز از کار افتاد، اما توانست خود را به ناو هواپیمابر نیمیتز برساند.
۶ فروند هواپیمای سی - ۱۳۰ و ۶ فروند بالگرد در محل مورد نظر واقع در صحرای طبس در تاریکی شب فرود آمدند تا از این مکان بیابانی عملیات خود را آغاز کنند.
اما در حال سوختگیری بالگردها برای اجرای مرحله بعدی عملیات، یکی دیگر از آنها دچار نقص فنی شد و با از کار افتادن آن، همه برنامههای آمریکاییها به هم ریخت، زیرا با محاسباتی که انجام داده بودند، برای انجام مرحله بعدی عملیات حداقل به ۶ بالگرد نیاز داشتند.
این اتفاقات به ناو نیمیتز و از آنجا به کاخ سفید گزارش شد و کارتر دستور توقف عملیات و عقبنشینی را صادر کرد، اما نظامیان آمریکایی در توفان شن گرفتار شده بودند؛ هواپیماها و بالگردها در حال برخاستن از زمین دچار مشکل شدند و یک هواپیما و یک فروند بالگرد با هم برخورد کردند و هر دو آتش گرفتند.
نیروی مهاجم در خیالش عقابی بود که هیچ شکارچی یارای شکارش را نداشت؛ غافل از اینکه صحرای طبس دامگاهی شد و شنها با اراده الهی سربازان و گلولههایی شدند که یکی از شکستهای مفتضحانه را برای نظامیان آمریکایی رقم زدند.
هشت تن از آمریکاییها در این حادثه کشته شدند و بقیه نیروها با هواپیماهای باقیمانده در اوج پریشانی از خاک ایران فرار کردند.
توجه بودجه کشوری به موزه استکبار ستیزی طبس
موزه بینالمللی استکبارستیزی، سند بزرگ تاریخی واقعه صحرای طبس را در جای خود ماندگار میکند؛ این موزه، واقعیتهای حادثه را در معرض دید تحلیلگران و تشنگان جریانهای تاریخی قرار میدهد.
در ۲۳ اسفندماه ۱۳۸۸ ساخت موزه بینالمللی استکبارستیزی در صحرای طبس به تصویب رهبر معظم انقلاب اسلامی رسید که پس از ۱۲ سال وقفه سرانجام عملیات اجرایی آن مهر ماه پارسال آغاز شد.
ساخت موزه استکبارستیزی در عرصهای به مساحت ۱۰ هکتار و در بخشهای خدماتی، گالری، اداری و محوطهسازی اجرا میشود که بخش خدماتی مجموعه برای اجرا و تکمیل به آستان قدس رضوی سپرده شده است تا مسجد شُکر طبس به مجتمع فرهنگی رفاهی تبدیل شود.
بیشتر بخوانید
سرهنگ فلاحی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی از پیشرفت ۳۵ درصدی ساخت موزه استکبارستیزی طبس خبر داد و گفت: این موزه در زمینی به مساحت ۴ هزار متر مربع ساخته میشود که در بودجه امسال ردیف ملی به آن تعلق گرفته است.
او گفت: ۱۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰، ۱۵ میلیارد تومان در سفر رئیس جمهور و ۱۴ و نیم میلیارد تومان در بودجه ۱۴۰۱ به آن تعلق گرفته و شامل نگارخانهها و مرکز اسناد خواهد بود.
موزه استکبارستیزی طبس ظرفیت بینالمللی شدن را دارد
قناعت استاندار خراسان جنوبی در آخرین نشست شورای حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی که در ۲۵ فروردین امسال برگزار شد، گفت: صحرای طبس بیانگر قدرت پوشالی استکبار جهانی است لذا موزه ملی استکبارستیزی که در این محل احداث میشود باید بینالمللی شود.
او گفت: باید در اجرا و تأمین زیرساختهای این موزه از ظرفیتهای کشوری استفاده و مراسم روز پنجم اردیبهشت نیز با شکوهتر از همیشه برگزار شود.
قناعت گفت: موقعیت جغرافیایی مسجد شُکر و قرار گرفتن آن در حاشیه جاده دسترسی استانهای مرکزی و غربی به مشهد مقدس، میطلبد که این فضا به عنوان یک مجتمع رفاهی بین راهی و استراحتگاه تجهیز شود تا در فرصت حضور مسافران، رانندگان، گردشگران و نسل جدید واقعه طبس را تبیین کرد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: موزه ملی استکبارستیزی در طبس ظرفیت بینالمللی شدن را دارد و باید در احداث آن و تامین زیرساختهای مورد نیاز از ظرفیتهای کشوری هم استفاده شود.
او تسریع در ساخت موزه دفاع مقدس در بیرجند و تکمیل ۱۱ یادمان شهدا و همچنین تدوین دانشنامه دفاع مقدس با بهره گیری از راویان حاضر را نیز در این جلسه خواستار شد.
امسال چه میشود؟
اما هنوز هم به دلیل زنده نگه داشتن این حادثه و یادآوری شکست آمریکا در طبس، مراسمهایی همه ساله در این مکان برگزار میشود و امسال نیز برنامههای مختلفی به این منظور پیش بینی شده است.
جهانبخش رئیس موزه بینالمللی استکبارستیزی طبس در خصوص برنامههای پیش بینی شده برای سالروز شکست آمریکا در صحرای طبس گفت: هر ساله مراسم محوری در صحرای طبس برگزار میشود و طی ۲ سال اخیر علاوه در طبس، در مرکز استان هم آیین گرامیداشت برگزار شده است.
صادق احمدی مسئول اجرایی موزه استکبار ستیزی طبس گفت: برنامههای امسال ۵ اردیبهشت در حرم امامزاده موسی الکاظم (ع) و مسجد شُکر برگزار میشود.
آینه دار مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی نیز از ساخت نماهنگ موسیقی فاخر برای ۵ اردیبهشت خبر داد و گفت: صدا و سیمای استان همانند سالهای گذشته آمادگی دارد برنامههای سالروز شکست آمریکا در صحرای طبس را در بخشهای مختلف رادیویی، تلویزیونی، خبر و فضای مجازی پخش کند.
گزارش از زهرا رضایی
اگر مسئولین این منطقه را به قطب گردشگری تبدیل کنند بسیار عالی میشه البته جاده های دسترسی به این منطقه اصلا به درد نمی خورن
لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ
چراغی را که ایزد برفروزد هر آنکس فوت کند ریشه اش بسوزد
مرگ بر اسرائیل
مرگ بر آل سعود
مرگ بر انگلیس
مرگ بر روسیه
و مرگ بر چین
زنده باد ایران عزیز
هیچی نیستند
این هم کار خداوند بوده است
مگر نديدى پروردگارت با پيلداران چه كرد (۱)آيا نيرنگشان را بر باد نداد (۲)
البته دور از ذهن هم نیست.
40 سال گذشته از وضع الان سخن بگویید از هنر دستان مردان خدا