مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی گفت: تمام تلاش ما این است که زائرین با کوله باری از معنویت به شهر‌های خود برگردند تا این هدف محقق شود.


محسن نصرپور گفت: بیش از ۱۲۰۰۰ دقیقه برنامه رادیویی و ۹۰۰۰ دقیقه برنامه‌های تلویزیونی در ایام نوروز در صدا وسیمای خراسان رضوی تولید خواهد شد که مولفه‌های مهمی، چون تالیف قلوب، صلح و آشتی، صله ارحام و انس با حریم نورباران رضوی برای زائران و مجاوران با موضوعاتی، چون نشاط آفرینی، امید صادق و خوشبینی، سوق آمال و آرزو‌ها به سمت فضائل دینی دارد، تلاش شده حداقل از طریق ارتباطات زنده رادیویی و تلویزیونی (یک چهارم) زمان برنامه به مولفه‌های زائران و زیارت بپردازد و در برنامه‌های ضبطی نیز گزارش‌های ویژه‌ای از صحن و سرا و خدمات به زائران و مجاورین تهیه شود.

او گفت: بهره مندی از ظرفیت فضای مجازی و سایت رسمی صدا و سیمای خراسان رضوی جهت بهره مندی مخاطبان با موضوع زائر و زیارت شده است. همچنین رادیو ملی زیارت هم تخصصی به موضوع زیارت وآداب میزبانی و زائرین می‌پردازد.

مدیرکل صداو سیمای خراسان رضوی گفت: ارتباطات زنده رادیویی و تلویزیونی با بیش از ۳۰ مرکز صدا و سیمای استان‌های کشور و چند شبکه سراسری و بین المللی با بیش از ۲۰۰۰ دقیقه برای ارتباط با مشهد و بهره مندی از فضای معنوی حرم مطهر رضوی، جهت دلدادگان آقا علی بن موسی الرضا (علیه آلاف التحیت و الثنا) در سطح کشور پیش بینی شده است.

نصرپور گفت: همچنین برنامه‌های صدا و سیمای خراسان رضوی با رویکرد مخاطب محوری و ناظر بر نشاط و فرح معنوی، فضائل دینی و اخلاقی، روحیه مودت و دوستی و همیاری با دیگران، مساوات و همدلی و همچنین ولایت مداری و بصیرت افزایی دینی برای زائران و مجاوران و گردشگران پیش بینی شده است، که با محور‌های شعار سال ۱۴۰۱ که توسط رهبر فرزانه انقلاب ایراد خواهد شد محتوایی چند وجهی را در محور‌های زیارت و حریم نورباران رضوی، گردشگری و جذابیت‌های بوم گردی استان، ظرفیت‌های فراغتی و اماکن دیدنی، موزه‌ها و آثار تاریخی و آشنایی با اقلیم و سوغات خراسان رضوی، فرهنگ آداب و رسوم و سنن مردمان این خطه، خدمات سفر و سفر‌های ایمن و توصیه‌های ترافیکی و عملکرد مسئولان و اطلاع رسانی‌های جاده‌ای و همچنین بیان فرصت‌های سرمایه گذاری و ظرفیت‌های اقتصادی استان را در بر خواهد داشت.

او گفت: افزون بر این در رادیو زیارت، برنامه‌های ویژه فواصل پخش بستر مناسبی را برای اطلاع رسانی در حوزه‌های مختلف برای مخاطبان در ایام سال نو تهیه و تدارک ببیند، که به شرح ذیل می‌باشد:
با تو سالم خوبه: ویژه برنامه تحویل سال
بهار زیارت: این برنامه از ۲۸ اسفند تا ۱۳ فروردین هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۲ پخش خواهد شد.
اینجا بهشت: این برنامه از ۱ تا ۱۳ فروردین هر روز از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱ پخش خواهد شد.
میان برنامه‌ها و فواصل پخش: در راستای اطلاع رسانی از خدمات ستاد سفر و همچنین اطلاع رسانی از شرایط جاده‌ها و هواشناسی از ساعت ۶ بامداد تا ۲۲ در فواصل پخش در ایام تعطیلات در زمینه‌های مختلف اطلاع رسانی به صورت لحظه‌ای انجام خواهد شد.

مدیرکل صداو سیمای خراسان رضوی گفت: همچنین رادیو زیارت با هدف زیارت از راه دور ویژه برنامه‌های مختلفی را در ایام نوروز تدارک دیده است که به شرح ذیل می‌باشد:
زائر سرا: در این برنامه، گزارش‌هایی از اماکن مقدس و مذهبی، مستند‌هایی از امامزادگان، دلگویه‌ها و دلنوشته‌ها با امام رضا و گفتگو با شاعران آیینی از ساعت ۱۸ برای مخاطبان پخش می‌شود.
قصه یک قاب: در این برنامه بر مبنای یک تصویر، قصه‌ای از زیارت جمعی از زائران برای مخاطبان روایت می‌شود.
حرف دل: در این برنامه دلگویه‌ها و دلنوشته‌های مخاطبان با امام رضا علیه السلام پخش می‌شود. این برنامه در سه نوبت در طول روز پخش می‌شود.
مناجات شعبانیه: این برنامه هر شب از ساعت ۲۲ به صورت زنده شرح و تفسیر مناجات شعبانیه را همراه با قرائت این مناجات از حرم مطهر پخش می‌کند.
حرم تا حرم: در این برنامه که به صورت مشارکتی بین رادیو زیارت، رادیو قم و رادیو فارس انجام می‌شود، روز‌های پنجشنبه از ساعت ۱۵ حال و هوای این سه حرم مطهر برای مخاطبان ترسیم می‌شود.
لحظه‌های اجابت: در این برنامه در لحظات اذانگاهی ظهر و مغرب، شرح و تفسیر و قرآن، قرائت قرآن و اذان به صورت زنده از حرم مطهر امام رضا علیه السلام پخش می‌شود و دل‌های مشتاق را راهی این صحن و سرا می‌کند.
آیتم نائب الزیاره: این آیتم در برنامه‌های زنده نوروزی توسط گزارشگران مستقر در حرم مطهر انجام می‌شود به این ترتیب که مخاطبان با ارسال پیامک و یا تماس تلفنی نام خود را اعلام می‌کنند و گزارشگران در حرم مطهر نایب الزیاره ایشان خواهند بود.

مهمترین ویژگی برنامه‌های نوروزی امسال

نصرپور گفت: از دیگر رویکرد‌های رسانه به نشاط و شادابی دینی و اجتماعی و تقویت روحیه صله ارحام با توجه به کاهش چشمگیر بیماری کرونا، البته با تاکید بر رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی خواهد بود.

او گفت: پیش بینی می‌شود بیش از ۱۲ عنوان برنامه تازه تولید در رادیو خراسان و ۲۰ عنوان برنامه در تولیدات جدید تلویزیونی و ۷ عنوان برنامه در رادیو سراسری زیارت و ۱۲ عنوان برنامه در رادیو‌های برون مرزی (رادیو دری و رادیو تاجیکی و رادیو ازبک) با تامین آثار سینمایی جدید برای پخش از سیمای خراسان باشد. همچنین در واحد اخبار و اطلاعات و همچنین معاونت فضای مجازی فعالیت‌های مستمری در اطلاع رسانی و آگاهی بخشی ارائه خواهد شد.

تولیدات فضای مجازی و اطلاع رسانی امسال صدا و سیمای خراسان‌رضوی

مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی گفت: اطلاع رسانی‌های فضای مجازی از طریق کانال‌های سروش و سایر شبکه‌های اجتماعی موجود صورت می‌پذیرد، همچنین تولیدات گزارشی با موضوع زیارت و زائرین نیز در دستور کار قرار دارد و حال و هوای مشهدالرضا در ایام نوروز را به تصویر می‌کشد، و مجموعه «مسافر» مستند کوتاه معرفی اماکن گردشگری که تولیدشده است و همچنین اطلاع رسانی‌های روتین که از طریق سایت و هم کانال‌ها انجام می‌شود.

اجرای پویش زیارت از راه دور

نصرپور گفت: صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی با توجه به محدودیت‌های کرونایی همواره سعی نموده تا امکان بهره مندی و خوشه چینی از فضای معنوی، معرفتی و زیارتی، برای زائران و مشتاقان حریم امامت و ولایت و حرم مطهر و مضجع ملکوتی رضوی، را در قاب رسانه در شبکه استانی صدا، شبکه استانی سیما، بخش‌های خبر، رادیو زیارت، فضای مجازی و رادیو‌های برونمرزی و همچنین در شبکه‌های استانی، سراسری و بین المللی رادیویی و تلویزیونی فراهم نماید.

بیش از ۲ میلیون زائر در نوروز امسال تشرف شدند

با توجه رویکرد مدیریت جهادی و موفقیت مجموعه نهاد‌های مختلف کشور در کنترل ویروس کرونا، و دلتنگی مردم کشورمان برای آقا امام هشتم (ع)، پیش‌بینی می‌شد که امسال حضور زائرین بسیار بیشتر از گذشته باشد لذا ستاد خدمات سفر استان با در نظر داشتن مساله کرونا و دستورالعمل‌های آن و بر اساس شناسایی و شناخت نیاز زائرین و مجاورین، با رویکرد خدمت رسانی هر چه بیشتر به این عزیزان کمیته های۱۴ گانه را فعال نمود.

وضعیت کرونا و ترافیک سنگین در جاده‌ها یکی از ماموریت‌های مهم ستاد در این ایام حفظ سلامتی زائرین گرامی از مبدا تا مبدا می‌باشد که توسط پلیس راهور، نیروی انتظامی، علوم پزشکی، راهداری، و رسانه‌ها بویژه صدا و سیما در حال انجام است قطعا در این زمینه همراهی مردم بیش از بیش ضروری و مهم است.

یکی از دغدغه‌های زائرین اسکان و امور رفاهی است که در اینخصوص تمام ظرفیت‌های استان زیر مجموعه کمیته خدمات اسکان و رفاه پای کار هستند تا زائرین در حد توان خود از خدمات اسکان برخوردار شوند.

نطارت بر بخش‌های مختلف خدماتی با رویکرد افزایش رضایت زائرین گرامی توسط کمیته نظارت بصورت ۲۴ ساعته در حال انجام است. همچنین کمیته فرهنگی و کمیته خدمات شهری از دیگر کمیته‌های ستاد استکه نسبت به فضاسازی مطلوب و هدفمند اقدامات خوبی را انجام داده است تا زائرین از آن بهرمند شوند.

از دیگر کمیته‌های فعال، کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات است که با رویکرد اطلاع رسانی، نظارت، هماهنگی بین کمیته‌ها و هم افزایی عمومی نقش بسیار مهمی را در خدمت رسانی به زائرین محترم دارد، رسانه‌های استان با توجه به کارکرد نظارتی در این ایام بیش از گذشته پیگیر مطالبات مردم بویزه زائرین هستند و ضمن انعکاس خدمات نهاد‌های مختلف خدمت رسان، در تلاش هستند تا در حوزه خدمت رسانی نظرات زائرین و مسئولین را بیش از پیش به هم نزدیک کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار