کنترل روان آب ها، ظرفیتی بالقوه برای جبران تنش کم آبی در خراسان جنوبی است.

باشگاه خبرنگاران جوان بیرجند - وقوع  سیلاب‌ها در خراسان جنوبی موضوع تازه‌ای نیست، اتفاقی  که پس از بارش باران در بیشتر نقاط استان جلب توجه می‌کند.

در دی امسال سیلاب شهر سه قلعه را محاصره کرد.  یکی از شهروندان این منطقه گفت: کوره‌های این منطقه زیر آب رفته و صددرصد تخریب شدند، در این مدت چه سیلاب‌هایی که از استان خارج شدند و استفاده بهینه‌ای از آن‌ها نشد. 

پس از بارش باران ۲ روز گذشته به عنوان نمونه سیلاب‌هایی در شهرستان‌های بیرجند و سربیشه راه افتاد که این سیلاب‌ها پس از رسیدن به هم مسیری ۳۰ کیلومتری را طی می‌کنند تا به کویر برسند.

اکنون حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب یعنی حدود ۱۰ درصد از از سیلاب‌ها در سازه‌های آبخیزداری و سد‌های استان ذخیره می‌شوند.

جاری شدن آب در رگ‌های کویر

نصرآبادی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: ۸ و نیم میلیون هکتار وسعت حوزه‌های آبخیزداری استان است که تاکنون حدود ۲ میلیون هکتار پر شده . 

کارشناسان معتقدند حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد از سیلاب‌ها را می‌توان مدیریت کرد، اقدامی که در خراسان جنوبی چند سالی می‌شود که بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته . 

اکبرپور استاد دانشگاه گفت: با نصب مخازنی می‌توان بخش زیادی از آب‌ها را جمع آوری و برای تغذیه آب‌های زیرزمینی استفاده کرد.

نصرآبادی گفت: آفت آب در سفره‌های آب زیرزمینی استان ۲۷ سانتی متر است، اکثر دشت‌های استان متحمل فرایند فرونشست هستند.

در استانی که بیش از ۲ دهه از دست و پنجه نرم کردن آن با خشکسالی می‌گذرد می‌توان با مدیریت آب‌های روان دشت‌ها را از تشنگی نجات داد و آبی در رگ‌های زمین جاری کرد.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار