به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حجت الاسلام حسن منصوریان رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد در مدت زمان ۱۰۰ روزه از عمر این شورا گفت: یکی از اقدامات مهمی که در دستور کار کمیسیون فرهنگی قرار گرفت، تعیین تکلیف حدود ۱۵ لایحه، طرح و مصوبه مربوط به دوره گذشته است، با تغییر و تحول در دورههای مختلف این امکان وجود دارد که به طرحها و مصوبات دوره پیشین توجهی صورت نپذیرد، ولی ما تمامی طرحها و لوایح را در دستور کار قرار داده و نسبت به همه آنها تعیین تکلیف کردیم.
او افزود: پیرامون تعیین تکلیف لوایح، طرحها و مصوبات دوره گذشته بایستی اعلام کرد که با احداث باغ کتاب مشهد موافق بوده و به شهرداری فرصت داده شده برای آن لایحه ارائه کند، ولی با این لحاظ که این پروژه به صورت مشارکتی و در یکی از بوستانهای حاشیه شهر اجرایی شود؛ همچنین موافق ایجاد پردیس تئاتر شهر مشهد هستیم که بر اساس اولویتها در دسته بندی قرار میگیرد.
بیشتر بخوانید
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: جلساتی با نخبگان و فعالان حوزه فرهنگی با هدف تدوین سیاستها و رویکردهای شورای شهر در این حوزه برگزار شده و جمع بندیهای ثمر بخشی حاصل آمده است.
حجت الاسلام منصوریان بیان کرد: یکی از موضوعاتی که بنا به دغدغه شورای اسلامی شهر و کمیسیون فرهنگی از روزهای اول فعالیت شورای ششم در دستور کار قرار گرفت، پیگیری مسائل و ناهنجاریهای اجتماعی است؛ ما به عنوان اولین اولویت مسائل اجتماعی به موضوع اعتیاد پرداختیم و قرارگاهی با حضور تشکلهای مردمی، شهرداری، شورای شهر و دستگاههای مختلف تشکیل دادیم که نسبت به موضوع توانمند سازی و بازگرداندن معتادان متجاهر به جامعه فعالیت دارد.
او با بیان اینکه شورای اجتماعی محلات یکی از دغدغههای مردمی بوده است، تصریح کرد: برای اولین بار این آیین نامه با کمک نخبگان مردمی و شورای اجتماعی محلات اصلاح شده است و به زودی در صحن علنی شورای اسلامی شهر مشهد مطرح و تصویب میشود.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد با اعلام اینکه روز ملی مشهد پس از ۱۰ سال تعیین تکلیف شد، اظهار کرد: ۱۰ دی به عنوان روز ملی مشهد در کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی انتخاب شد، این مهم پس از تایید در شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی، در شورای انقلاب فرهنگی تصویب و سپس در تقویم به عنوان روز ملی ثبت میشود.
حجت الاسلام منصوریان یکی از دغدغههای مهم شورای اسلامی شهر مشهد را پیوست فرهنگی و اجتماعی به ویژه در پروژهها و اقدامات انجام شده در بوستانها دانست و تاکید کرد: در جلسه مشترک با کمیسیون خدمات شهری پیرامون این مسئله کارگروه مشترکی تشکیل شد و اقدامات نیز در حال پیگیری و انجام است؛ هدف افزایش فعالیت بوستانها در امور فرهنگی است.
او افزود: تفاهم نامهای با حوزه هنری انقلاب اسلامی در چهار محور «قرارگاه هنر مردمی و اجتماعی»، «هنر با محوریت امام رضا (ع)»، «گفتمان هنر حماسی» و «انسجام بخشی و تربیت هنرمندان انقلابی» تنظیم شده است و بناست اقداماتی ذیل این تفاهم نامه صورت پذیرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: هدف از این امر کاهش تصدیگری است چرا که اعتقاد داریم شهرداری در حوزههای فرهنگی نباید به صورت مستقیم وارد شود؛ ما باید تسهیلگری و حمایت از نهادهای فرهنگی و هنری داشته باشیم.
حجت الاسلام منصوریان بیان کرد: طرحی در دوره پنجم شورای اسلامی شهر مشهد تحت عنوان احداث پارک و فرهنگسرا ویژه توانیابان وجود داشت که در دوره فعلی مطرح و بنا شد از مجموع چند بوستان، بخشی از فضا به توان یابان اختصاص یابد؛ در حال حاضر عملیات اجرایی آغاز و وسایل بازی کودکان در حال جانمایی است.
او تصریح کرد: مناسب سازی کلیه ساختمانها و فرهنگسراهای سطح شهر را برای معلولین، جانبازان و توانیابان از جمله موارد مورد پیگیری بوده است که در در جهت اجرای مصوبه، از شهرداری درخواست داریم هرچه سریعتر در دستور کار قرار گیرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد با اعلام اینکه طرح تحول فرهنگسراها یکی از موضوعاتی است که طی دورههای گذشته دغدغههایی را ایجاد کرده است، اظهار کرد: کاربرد صحیح فرهنگسراها همیشه مورد بحث بوده است، از همین رو کارگروهی تشکیل و نسبت به این موضوع تعیین تکلیف صورت پذیرفته و به شهرداری ابلاغ میشود که با رویکرد جدید در این حوزه ورود پیدا کند.
حجت الاسلام منصوریان با اشاره به جانمایی المان شهدای ترور در مشهد تاکید کرد: بیش از ۳۰ نقطه در مشهد عملیات ترور صورت پذیرفته است و جمعی از عزیزان به درجه رفیع شهادت نائل آمدند؛ این مورد به شهرداری تکلیف شده تا یادمان مناسبی طراحی کرده و در نقاطی که ترور صورت پذیرفته جانمایی سازد.
او افزود: اختصاص یکی از میادین یا بولوارهای اصلی شهر به شهدای ترور از جمله موارد مورد پیگیری است چرا که بر این باوریم شهر مشهد ظرفیت حضور زائر و گردشگران خارجی را داراست، از همین رو باید در این موضوع نیز حرفی برای گفتن داشته باشیم و هویت انقلابی خود را انعکاس دهیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد پیرامون احیا خانه سرود در مشهد ادامه داد: در دوره چهارم شورای اسلامی شهر مشهد، شهرداری دارای خانه سرود بوده، ولی در دوره پنجم این خانه جمع شده است؛ در نظر داریم در دوره ششم شورای اسلامی شهر مشهد ضمن اصلاح و احیا آن، موجب رفع تصدی گری و ایجاد تسهیلگری خانه سرود در شهر مشهد باشیم.
حجت الاسلام منصوریان بیان کرد: با توجه به اینکه تحقق این مهم به صورت جدی در دستور کار کمیسیون قرار دارد، با همشهریان، هنرمندان، فرهیختگان و برجستگان هنری گفتگو کرده و در حال تدوین آیین نامه و اساس نامه هستیم و به زودی شاهد اتفاقات مثبتی در این مورد هستیم.
او به تشکیل دبیرخانه اخلاق اجتماعی اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه یکی از رویکردهای جدی و اصلی بحث اخلاق اجتماعی است، جلسات متعدد کارشناسی برگزار شده و در حال تشکیل دبیرخانه بدین منظور هستیم؛ به شهرداری مشهد تکلیف شده که در اولین فرصت دبیرخانه اخلاق اجتماعی را تشکیل دهد تا بتوانیم در حوزه فرهنگ شهروندی کار جدی و ثمر بخشی انجام دهیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد اظهار کرد: یکی دیگر از اقدامات تشکیل کارگروههایی ذیل کمیسیون فرهنگی است، یکی از دغدغهها استفاده از ظرفیت نخبگانی در تصمیم سازی بوده است، از همین رو پنج کارگروه ذیل کمیسیون فرهنگی با حضور اساتید، نخبگان و جوانان فرهیخته تشکیل میشود که خروجی مباحث در دستور کار شورای اسلامی شهر قرار میگیرد.
حجت الاسلام منصوریان پیرامون ساختار حوزه فرهنگی بیان کرد: به اعتقاد ما حوزه فرهنگی جایگاه خود را در شهرداری و شورای اسلامی شهر ندارد، از همین رو ۱۰ جلسه با صاحبان خرد و نخبگان برگزار شده و در هفته جاری این موضوع تعیین تکلیف میشود؛ به دنبال احیا معاونت فرهنگی که در دوره قبلی به سازمان فرهنگی مبدل شده بود، هستیم و در نظر داریم یک سری ساختار مناسب در معاونت فرهنگی تقویت شود.
او تصریح کرد: مقرر شده است که هر جلسه کمیسیون فرهنگی و صحن علنی شورای اسلامی با توجه به تاکید رهبری، بحث نامگذاری معابر به نام شهدا در دستور کار قرار گیرد.
انتهای پیام//ف.ح.