تزریق ارزش افزوده به محصولاتی در دل کویر/ تکمیل شدن زنجیره فرآوری با راه اندازی تعاونی محصولات استراتژیک

با راه اندازی تعاونی محصولات استراتژیک در خراسان جنوبی علاوه بر ارزش افزوده چند برابری، صفر تا صد تولید و فرآوری محصولات در استان انجام می شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، خراسان جنوبی استانی با ظرفیت های بکر مانند مواد معدنی، زیست محیطی، گردشگری و همچنین کشاورزی است.

استانی که ۹۷ درصد زرشک، ۹۸ درصد عناب و ۱۶ درصد زعفران ایران و جهان  را تولید می کند و  این سه محصول  استراتژیک کشور را در دل خود جای داده است.

محصولاتی که در ایران و همچنین دنیا تک است، به عنوان نمونه  قاینات  را در جهان  به زعفران با کیفیتش می شناسند. اما امروزه موضوعی که کشاورزان مان را می رنجاند و نمی توانند محصولات خود را به دیگر نقاط بشناسانند کمبود و یا نبود  صنایع تبدیلی  و فرآوری  است  چرا که این  امر باعث می شود تا محصولاتشان را با قیمت ارزان و سود کم به فروش برسانند.

کمبود صنایع تبدیلی حلقه گمشده در کشاورزی

یکی از کشاورزان  در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: صنایع تبدیلی به قدری ناچیز است که به منطقه ما نمی رسد بنابراین مجبوریم محصولات خود را به قیمت بسیار پایین تر بفروشیم.

این محصولات با وجود زحماتی که کشاورزان می کشند اما بازار های داخلی و جهانی روی خوشی به آن ها نشان نداده است و همچنان فروش و فرآوری آن در پی غفلت و بی توجهی مسئولان اندک است‌.


بیشتر بخوانید 


او می گوید: مسئولان خبر دارند که این طلای سرخ چه قدر ارزش افزوده دارد اما چرا سودش به جیب کشور های دیگر برود.

 این کشاورز ادامه داد: با انجام فرآیند بسته بندی مناسب برای زرشک می شود  یک یا سه برابر ارزش افزوده برای این محصول ایجاد کرد و از سوی دیگر با انجام فرایند کنسانتره زرشک ، ۴ تا ۱۰ برابر قیمت بالا می رود و اگر داروی خاصی با این محصول به دست بیاید تا ۱۰۰ برابر ارزش افروده در محصول ایجاد می شود.

خبری خوش برای کشاورزان  در راه است

این روزها با آغاز فصل برداشت محصولات زرشک و عناب و زعفران خبر های خوشی از راه اندازی شرکت تعاونی ویژه این محصولات در استان شنیده می شود موضوعی که اگر اجرایی شود شاهد رونق و بالارفتن ارزش افزوده این محصولات خواهیم بود.

حسینی رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی گفت: با هدف تامین نیاز بخش کشاورزی استان و با تاکید استاندار خراسان جنوبی این تعاونی در حال شکل گیری است و تاکنون پروانه تاسیس آن صادر شده است.

او افزود: طبق اساس نامه تعریفی، این تعاونی زنجیره محصولات استراتژیک کشاورزی استان را از مرحله تولید کاشت، داشت، برداشت، بسته بندی، فرآوری، صنایع تبدیلی، بازار یابی، فروش و صادرات را شامل می شود.

حسینی اظهار کرد: سرمایه اولیه برای راه اندازی این تعاونی ۱۰۰ میلیارد تومان تعریف شده است که ۴۹ درصد به وسیله بخش های دولتی و ۵۱ درصد دیگر با کمک بخش خصوصی تامین می شود.

رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی تصریح کرد: این هدف گذاری نیاز به حمایت قوی بخش های دولتی، تولید کنندگان، کشاورزان و فعالان اقتصادی دارد تا بخش زیادی از مشکلاتی که تولید کنندگان با آن دست و پنجه نرم می کنند حل شود.

انتهای پیام / ط آ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار