یک متخصص روانشناسی می‌گوید: در حال حاضر پرخاشگری فیزیکی دختران به شدت شایع شده که از جمله دلایل آن کسب احترام و قدرت است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، صحنه‌ای را تصور کنید که دختران نوجوان در پارکی دور هم جمع شده و بحث می‌کنند، بحث بالا گرفته و به درگیری کشیده می‌شود. درگیری با یک سیلی و کشیدن گیسوان یکدیگر آغاز و در نهایت با قمه کشی توسط یکی از دختران نوجوان و ترس سایرین از ادامه دعوا، پایان می‌پذیرد. این صحنه ساختگی نیست؛ روایتی واقعی است که اکنون با دست به دست شدن ویدئو آن در فضای مجازی، زنگ خطری که مدت‌ها قبل به صدا درآمده بود را بیشتر به گوش مسئولان می‌رساند.


بیشتربخوانید


روایت این دختران نوجوان با یک سیلی به صورت «هلیا» آغاز می‌شود. هلیای سیلی خورده شروع به کشیدن گیسوان دختر نوجوان مقابل خود می‌کند، در این جدال زمین می‌خورد و پس از برخاستن قمه‌ای را از لباس خود خارج می‌کند و اینگونه سعی در ترساندن سایرین از ادامه درگیری دارد. اگر از هلیا عبور کرده و به رفتار حاضرین در صحنه توجه کنیم؛ متوجه صدای خنده و اصوات ترغیب کننده‌ای برای ادامه دعوا از سوی پسران نوجوان حاضر در صحنه می‌شویم. صحنه‌ای که از نظر خشونت تداعی کننده گلادیاتور‌های روم باستان است. دختران نوجوانی که در قرن بیست و یکم به مثابه دو «گلادیاتور» رو در روی یکدیگر در میدان به جان یکدیگر افتاده و پسران تماشاگر با اشتیاق دعوای آن‌ها را پیگیرند. این اشتیاق را می‌توان از «ماشاء الله» گفتنشان فهمید.

در این میان، اما یکی از دختران نوجوان برای جلوگیری از ادامه دعوا به «هلیا» می‌گوید: «هلیا شر میشه، نکن.» غافل از اینکه این شر مدت‌ها است پوشیده از چشم مسئولین و فعالان فرهنگی دامن دختران نوجوان ما را گرفته است. سال‌ها است که بی توجه به خوبی و بدی ذاتی اعمال و فارغ از جنسیت افراد، در گوش دختران خوانده ایم که «چون دختر هستی نباید این کار را انجام دهی و اگر پسر بودی مشکلی نداشت» و اینگونه شد که پسر بودن و رفتار‌های به اصطلاح پسرانه داشتن عامل فخر برخی دختران نوجوان در جستجوی هویت شد تا به وسیله انجام اعمال و بروز رفتار‌هایی خشونت بار و ناپسند که در جامعه ما به غلط مردانه تلقی می‌شوند؛ خود را مطرح، هیجانات خود را تخلیه و نظر مثبت و منفی دیگران را به خود جلب کنند.

از سوی دیگر، اما عیلرغم نکوهیدن چنین رفتار‌هایی از سوی مسئولین، هیچ تصمیم بنیادینی برای رفع آن گرفته نشده است. تنها راهکاری که معمولا در این شرایط ارائه می‌شود ایجاد محدودیت‌های بیشتر برای نوجوانان به ویژه نوجوانان دختر بوده و همواره یا تقصیر را بر گردن فضای مجازی و عدم نظارت بر ارتباطات این فضا می‌اندازند و یا تربیت غلط والدین را عامل اصلی بروز اینگونه خشونت‌ها می‌دانند. هرچند نمی‌توان از نقش خانواده‌ها در عدم تربیت صحیح و آموزش مهارت‌های صحیح ارتباطی به فرزندان چشم پوشی کرد، اما سوال اساسی آن است که آیا توانسته ایم برای اوقات فراغت و رشد اجتماعی و تخلیه هیجانات این نوجوانان کاری کرده و فضایی را ایجاد کنیم که نوجوانان ما بی هدف در کوچه و خیابان‌ها نباشند؟. آیا توانسته ایم به هویت اجتماعی دختران نوجوان معنا ببخشیم تا برای اظهار وجود دست به دامن رفتار‌های خشن و شرورانه‌ای که نه تنها با ذات پسران بلکه با ذات دخترانه نیز همخوانی ندارد؛ نشوند؟.

از هر ۱۰۰ پسر، سه نفر و از هر ۱۰۰ دختر یک نفر اختلال شخصیت ضد اجتماعی دارند

بدون داشتن برنامه برای جوانان، تعداد زیادی جوان داریم

سید هادی معتمدی، آسیب شناس اجتماعی و متخصص اعصاب و روان در خصوص اختلالات شخصیتی نوجوانان گفت: درصدی از نوجوانان از جمله دختران دچار اختلال شخصیت ضد اجتماعی هستند و می‌توان آن‌ها را جزء اشرار تلقی کرد. یک درصد دختران جامعه اختلال شخصیت ضد اجتماعی دارند، یعنی از هر ۱۰۰ دختر یک نفر رفتار ضد اجتماعی و از هر ۱۰۰ پسر نیز سه نفر این اختلال را دارند، بنابراین چنین شخصیت‌هایی از دید روانپزشکی جزء افراد شرور تلقی می‌شوند. در واقع یک تیپی از دختران و پسران علاقمند به شرارت هستند. این رفتار‌ها بیمارگونه تلقی شده و افراد باید برای درمان به کلینیک درمانی مراجعه و تحت درمان قرار گیرند. جامعه ما جامعه‌ای جوان است. بدون داشتن برنامه برای جوانان، تعداد زیادی جوان در جامعه داریم. متاسفانه آن زمان که تولید مثل با شدت زیاد تشویق می‌شد، امکانات تفریحی و رفاهی برای اوقات فراغت جوانان به درستی فراهم نکردیم و اکنون این شرایط غیر قابل کنترل شده است و برنامه ریزی مناسبی برای نوجوانان و جوانان در جامعه وجود ندارد، از این رو بدون دلیل دور هم جمع می‌شوند و با چنین رفتار‌هایی وقت خود را تلف می‌کنند.

دخترانی که «گلادیاتور» شده و به جان هم می افتند/ چرا قمه‌کشی هلیا جذاب شد؟

رفتار‌های شرورانه را "مردانه" تلقی نکنیم

این دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ادامه داد: در جامعه امروزی قرن بیست و یکم خیلی‌ها اصرار دارند ثابت کنند زن و مرد با هم برابرند و در واقع بحث برابری زن و مرد را و نه متناسب بودن رفتار‌های زن و مرد را مطرح می‌کنند. درحالی که برابری یعنی هر دو دانشگاه بروند، هر دو از خدمات بهداشتی بهره‌مند شوند، هر دو از خدمات اجتماعی بهره‌مند شوند و برابر بودن به این نیست که هر دو به یک اندازه کتک کاری کنند، آدم بکشند و «لات بازی» در بیاورند و فحش دهند. این‌ها تعریفشان از برابری خراب شده و تعریفشان از برابری اشتباه است؛ بنابراین این فرهنگ عمومی شده است و زمانی که دختران وارد حیطه‌ای می‌شوند که پسر‌ها دوست ندارند، ممکن است مورد تحقیر و تمسخر آن‌ها هم قرار بگیرند کما اینکه در این ویدئو هم مشاهده می‌کنیم که با دیدن قمه پسر‌ها شروع به تمسخر می‌کنند و علت آن این است که در فرهنگ ما چنین رفتار‌هایی پسرانه تلقی شده است ولو اینکه این رفتار نه پسرانه است و نه دخترانه بلکه رفتاری شرورانه است که از هر دو طرف جنس محکوم است.

این آسیب شناس اجتماعی به این نکته نیز اشاره کرد که در ویدئو منتشر شده در واقع پسران نوجوان با گرفتن فیلم از دختران سعی در تحقیر آن‌ها دارند تا اثبات کنند که پسر‌ها فیلم می‌گیرند تا از این فیلم به عنوان تحقیر استفاده کنند می‌خواهند ثابت کنند دختر‌ها نمی‌توانند رفتار‌های خشن را هماننند آن‌ها انجام دهند و اینگونه در پی اعلام برتری خود هستند که هم رفتار دختر‌ها و هم فیلم گرفتن پسر‌ها بیانگر یک رفتار زشت اجتماعی است.

وی به بی تفاوتی بزرگسالان حاضر در صحنه دعوای نوجوانان برای خاتمه دادن به دعوای آن‌ها نیز تصریح کرد: اینکه افراد بی اهمیت از این موضوع رد می‌شوند و تذکر نمی‌دهند به این باز می‌گردد که فاصله نسلی آنقدر در کشور ما عمیق است که درک والدین از فرزندان کم شده است. والدین وقت زیادی را برای معاش می‌گذارند و اوقات فراغت ندارند. امکان اینکه بتوانند با یک شیفت کار کردن زندگی را بچرخانند و باقی زمان را در اختیار بچه‌ها باشند وجود ندارد و از این رو نسبت به شرایط جوان‌ها کلا بی‌تفاوت شده اند و این بی تفاوتی اجتماعی و بی حسی و کرختی اجتماعی نسبت به مسائل دیده می‌شود.

معتمدی به طور کلی بی تفاوتی خانواده نسبت به وضعیت جوانان و نوجوان، شخصیت خود نوجوانان و جوانان، کاسته شدن از اهمیت مسائل اعتقادی و بی تفاوتی اجتماعی را از جمله عوامل موثر دلایل بروز رفتار‌های خشونت آمیز در نوجوانان و جوانان دانست و گفت: برای رفع چنین آسیب‌هایی نیازمند آموزش و افزایش آگاهی مردم و نوجوانان و جوانان و مشارکت مردم در NGO‌ها و آموزش آن‌ها در هر سطحی هستیم. مسئولین باید به این مسائل توجه و خانواده‌ها در پی رفع و درمان این آسیب‌ها در نوجوانان و جوانان باشند.

هشدار؛ نوجوانان جایی برای تفریح ندارند و در خیابان‌ها رها هستند

دکتر آسیه اناری، عضو تیم تخصصی کودک و نوجوان در انجمن ازدواج و خانواده کشور در خصوص ویدئو منتشر شده دختران نوجوان گفت: نوجوانان جامعه ما مورد غفلت واقع شده‌اند. ما سینما و تئاتر نوجوان نداریم، فضای بازی مخصوص نوجوان نداریم، نوجوانان عملا از بسیاری فضا‌ها محروم می‌شوند و جا‌هایی که مخصوص تفریح نوجوان باشد وجود ندارد. برای عدم بروز چنین رفتار‌هایی باید نوجوانان جایی برای ابراز هیجانات خود، کاهش خشم و در تماس بودن درست با جنس مخالف و جایی برای کسب تجربه‌های جدید داشته باشند.

این روانشناس با بیان اینکه باید حواسمان به نوجوانانمان باشد، تصریح کرد: در حال حاضر نوجوانان ما عملا در خیابان‌ها رها هستند و مکانی برای تفریح ندارند و این مساله بسیار مهم است. نوجوانان نیازمند تفریح مخصوص هستند. نوجوان به طبقه سنی اطلاق می‌شود که نه می‌توان همانند کودک به او نگاه کرد و نه بزرگسال و از این رو نیازمند توجه خاصی است. ما به خانه‌های نوجوان نیازمندیم تا به تفریح سالم نوجوانان کمک کند و اینگونه وقتشان پر شود. در حال حاضر وقت نوجوان‌ها با حضور در خیابان‌ها می‌گذرد.

مدارس به نوجوانان اجازه تفریح کردن بدهند

اناری درباره اثرگذاری شبکه‌های مجازی و حضور نوجوانان در این بستر و بروز رفتار‌های پرخاشگرانه، ادامه داد: هر اطلاعاتی که نوجوان در معرض آن است بر بروز چنین رفتار‌های خشونت آمیز و پرخاشگرانه اثرگذار است، مساله کلی این است که تمام اطلاعاتی که در اختیار نوجوان قرار داده می‌شود بر روی او اثرگذار است و این والدین هستند که باید به آن‌ها آموزش دهند، فضای مجازی جایی پر از اطلاعات است و این ماییم که باید به بچه‌ها بیاموزیم کدام اطلاعات برایشان خوب است. باید به آن‌ها یاد دهیم چگونه وقت خود را پر کنند. در حال حاضر نوجوانی شده است بستری پر از خالی و هیچ که همین امر مساله ساز است. باید داده جایگزینی به جای گشت و گذار در فضای مجازی به نوجوانان ارائه دهیم.

وی با اشاره به نقش مدارس و جامعه برای جلوگیری از اینگونه رفتار‌های پرخاشگرانه، این را هم گفت که مدارس باید فشار را از روی نوجوان برداشته و اجازه تفریح به نوجوان دهند، اگرچه باید بر روی نوجوان کنترل انجام دهیم، اما نیازمند انجام کاری خاص و متفاوت از دوران کودکی و بزرگسالی برای نوجوانان هستیم. جامعه باید با ایجاد خانه‌های نوجوان امکان کسب تجارب جدید را برای نوجوانان فراهم کند.

به گفته این مدرس و عضو تیم تخصصی کودک و نوجوان در انجمن ازدواج و خانواده کشور، هرکاری که در کودکی انجام داده‌ایم در نوجوانی خود را نشان می‌دهد و هرکاری که در نوجوانی انجام دهیم در بزرگسالی بروز می‌کند، بنابراین اینگونه و با چنین رفتار‌های پرخاشگرانه و خشونت آمیزی چیزی برداشت نخواهیم کرد و بزرگسالانی بی مسئولیت و بی‌هدف خواهیم داشت که پراکنده به دور خود می‌چرخند چراکه نوجوانی مساله داری داشته‌اند.

وی معتقد است که ویدئو پخش شده نه تنها زنگ خطری برای خانواده‌ها بلکه زنگ خطری به کل جامعه و مسئولین است تا ببینند جمعیت نوجوان کشور در چه وضعیتی به سر می‌برند.

دخترانی که برای رسیدن به آزادی در پی رفتار و گفتار پسرانه‌اند

اناری پرخاشگری و قدرت‌نمایی در ایام نوجوانی را طبیعی و فارغ از جنسیت دانست و افزود: پرخاشگری‌ها و قدرت نمایی‌هایی در دوران نوجوانی در حدی خاص طبیعی و یکی از خصلت‌های دوره نوجوانی است که باید مدیریتش کرد، اما اگر از حد خود خارج شود طبیعی نیست. این پرخاشگری‌ها در دختران لطیف‌تر است. متاسفانه در جامعه ما نوجوان‌های دختر مخصوصا در شهر‌های بزرگ تمایل دارند مثل پسر‌ها بوده و مثل پسر‌ها رفتار کنند تا اینگونه آزادی‌های بیشتری بدست آورند، جامعه به آن‌ها اینگونه القا کرده و آن‌ها اینگونه تصور می‌کنند که اگر مثل پسر‌ها حرف بزنند و لباس بپوشند و دعوا کنند قدرتمند هستند؛ بنابراین علت بروز چنین خشونت‌هایی در دختران را باید در جامعه جستجو کرد که به نوجوان‌های پسر آزادی بیشتری می‌دهد.

این روانشناس کودک و نوجوان با بیان اینکه نوجوانی سن متفاوت بروز کردن و خودنمایی کردن است، خاطر نشان کرد: در جامعه ما این متفاوت بروز کردن و خودنمایی کردن دختران نوجوان به سمتی کشیده شده که دختران در قالب پسر‌ها رفتار کرده و در پی به چشم آمدن، جلب توجه کردن و دیده شدن هستند. این رفتار‌ها بیشتر در دخترانی دیده می‌شود که می‌خواهند با جلب توجه نیاز به توجه و یا خلاء‌های عاطفی خود را جبران کنند.

به گفته این روانشناس، انجام رفتار‌های پسرانه در جامعه ما یک وجه تمایز برای دختران محسوب می‌شود، با این رفتار‌ها توجه خاصی به ویژه از سوی هم‌جنسان خود می‌گیرند که منجر به ادامه دادن این رفتار‌ها می‌شود. به نوعی می‌توان گفت که دختران می‌خواهند مثل پسر‌ها باشند هم برای جلب توجه و هم برای بدست آوردن آزادی‌هایی که در عین حالی که حق آن‌ها است، اما جامعه به آن‌ها نداده است و اکنون برخی دختران نوجوان جز انجام چنین رفتار‌هایی چیز دیگری برای تک بودن و برتری داشتن و جلب توجه ندارند.

محدود کردن دختران و روی آوردن آن‌ها به رفتار‌های پسرانه برای اثبات خود

اناری با بیان اینکه ایجاد محدودیت برای دختران تنها منجر به این می‌شود که دختران برای اثبات خود به ویژگی‌های مردانه و رفتار‌های پسرانه روی آورند، تاکید کرد: توصیه می‌کنم خانواده‌ها رفتار‌ها را زنانه و مردانه نکنند. اگرچه تفاوت‌هایی میان مغز زنان و مردان وجود دارد، اما نباید این تفاوت‌ها را بزرگ کرد، در غیر این صورت دختران برای اثبات اینکه تفاوتی میان زن و مرد وجود ندارد به رفتار‌های مردانه و پرخاشگرانه روی می‌آورند. به جای چنین دسته بندی‌هایی، والدین باید به دختران بگویند زنان نسبت به مردان دارای ویژگی‌های متفاوت جسمی هستند و از این رو باید مراقبت بیشری از خود کنند. والدین باید به صورت غیر مستقیم آموزش‌های خود مراقبتی را به دختران بدهند.

عضو تیم تخصصی کودک و نوجوان در انجمن ازدواج و خانواده کشور، معتقد است که باید به دختر‌ها گفت از مرز‌های بدنی خود برای جلوگیری از آسیب بدنی مراقبت کنید، اما نباید با تصور اینکه دختر هستند آن‌ها را از رفتار‌هایی منع کرد و یا با پسر‌ها مقایسه‌شان کرد بلکه باید به آن‌ها آموزش صحیح داد.

وی تصریح کرد: نگوییم، چون دختری نمی‌توانی فلان کار را انجام دهی اگر پسر بودی می‌توانستی. این گفتار‌ها دختران را تحریک پذیر و خسته کرده و پس از مدتی واکنش‌های شدیدی برایشان به همراه دارد.

قلدری و به هر قیمتی متفاوت بودن «نوجوانان رها شده» برای رسیدن به مقبولیت

اناری در پایان سخنان خود با اشاره به ویدئوی منتشر شده و با بیان اینکه نوجوانان نیازمند مکانی برای تفریح نظیر «خانه نوجوان» هستند، گفت: زنگ خطر از وقتی به صدا درآمد که تعداد زیادی نوجوان در جامعه رها شدند و جز خودنمایی، قلدری و به هرقیمتی متفاوت بودن کاری برای انجام دادن نداشتند. زنگ خطر از جایی ایجاد شد که برای نوجوان کاری جز محدودیت انجام ندادیم. دختران نوجوان هر روز خود را به شکل پسر‌ها درآورده و تصور می‌کنند اینگونه مقبولیت بیشتری خواهند داشت. ما باید از این نسلی که در معرض خطر هستند مراقبت کنیم.

اهمیت شیوه تربیتی والدین در بروز رفتار‌های خشونت آمیز و پرخاشگرانه

دکتر گوهر یسنا انزانی، متخصص روانشناسی و مشاوره نیز در این باره گفت: شکل گیری شخصیت، منش و رفتار هر فردی تحت تاثیر وراثت و محیط زندگی است، اما درصد قابل توجهی از آن نیز به ویژه در دوران کودکی اکتسابی و قابل یادگیری است. در این بین شیوه تربیتی والدین و داشتن مهارت فرزندپروری آن‌ها بسیار اهمیت دارد، اگر شیوه تربیتی مستبدانه و سخت گیرانه باشد منجر به بروز پرخاشگری در فرزندان می‌شود بنابراین بسیاری از مسائل درون خانواده نظیر جدایی والدین، اعتیاد والدین، خیانت، سطح پایین اعتقادات مذهبی، تنبیه گری والدین، عصبانیت والدین و... بر روی پرخاشگری و بروز رفتار‌های خشونت آمیز از سوی فرزندان موثر است.

وی معتقد است که هرچه همبستگی فرزندان با والدین بیشتر باشد بروز چنین رفتار‌های خشونت آمیزی کاهش پیدا می‌کند؛ بنابراین فرزندانی که به خانواده خود متعهد اند، اعتقادات و باور‌های خاصی میان آن‌ها و والدین در درون خانواده شکل گرفته، استعدادهایشان کشف شده و به طور کلی در خانواده‌هایی با جو گرم روانی بزرگ شده اند؛ از درک و همدلی برخوردارند و از احتمال بروز رفتار‌های خشونت آمیز و پرخاشگرانه در آن‌ها کاهش پیدا می‌کند.

متاسفانه در دنیای امروز خشونت نشانه "قدرت" است

این متخصص روانشناسی بروز رفتار‌های ضد اجتماعی پر خطر در دوران بلوغ را از جمله اثرات خانواده‌های نا ایمن دانست و با بیان اینکه متاسفانه در دنیای امروز خشونت نشانه قدرت است، افزود: در چنین شرایطی جوانان و نوجوانان بزه کار نظام باور‌هایی را در خود شکل می‌دهند که با شیوه زندگی آن‌ها سازگار و در جستجوی کسانی برای معاشرت هستند که آن‌ها را تایید می‌کنند و علایق مشترکی با آن‌ها دارند. خانواده مهم‌ترین نقش پذیری در زندگی فرزندان دارد و اختلال در آن موجب اختلال در افکار و رفتار و احساس فرزندان می‌شود. از سوی دیگر در خانه‌های که به این شکل نا ایمن هستند؛ نوجوان تحریک پذیر، مضطرب، پریشان، خودسرزنش گر شده و از تنهایی و طرد شدگی و دوست داشتنی نبودن به شدت می‌ترسد به دلیل خلاء‌های ایجاد شده در او به رفتار‌های خشونت آمیز و پرخاشگرانه روی می‌آورد.

رفتار‌های خشونت آمیز و پرخاشگرانه حاصل ساختار ناسالم خانواده

انزانی با بیان اینکه رفتار‌های خشونت آمیز و پرخاشگرانه حاصل خانواده مشکل دار، ساختار ناسالم خانواده، ارتباط نامطلوب والدین با یکدیگر و با فرزندان است، خاطر نشان کرد: هرچه فرزندان بیشتر احساس دوست داشتنی بودن کنند و خلاء‌های عاطفی نداشته باشند می‌توانند سازش یافتگی بیشتری را در دوران بلوغ تجربه کنند. والدینی دارای چنین فرزندان پرخاشگری هستند در ابتدا باید هیجانات خود را کنترل کرده و بر هیجانات خود مسلط شوند. پدر و مادر بی آنکه یکدیگر را مقصر بدانند و بدون پاک کردن صورت مساله باید هرچه سریع‌تر با مراجعه به یک متخصص اختلالات و مهارت‌های اجتماعی مثل کنترل خشم و... خود را بسنجند و چنانچه اختلالی دارند در جهت رفع آن برآیند و سپس برای درمان نوجوان خود اقدام کنند چراکه در ابتدا باید اختلالات والدین رفع شود.

وی با اشاره به اثرات بد دست به دست شدن این ویدئو و مشاهده آن توسط نوجوانان و با بیان اینکه مطابق با پژوهش‌ها مشاهده ویدئو‌ها و کلیپ‌های خشونت بار خود منجر به افزایش رفتار‌های خشونت بار می‌شود، تصریح کرد: نوجوانان با دیدن این کلیپ‌ها به وجود خشونت واقعی در زندگی عادت کرده و قدرت بازداری خود را از دست می‌دهند. از سوی دیگر ما به هیچ وجه نمی‌توانیم نوجوانان را محدود کنیم بلکه باید با آموزش صحیح به کودکان و فراهم کردن جو مناسب در خانواده و رابطه درست بین خود و فرزندان از بروز این رفتار‌ها جلوگیری کنیم. هرچه فرزندانمان رفتار‌ها و ویژگی‌های متعادل تری داشته باشند دوستان متعادل تری را نیز جذب می‌کنند بنابراین نیازی به محدود کردن فرزندان نیست.

انزانی معتقد است که در حال حاضر پرخاشگری فیزیکی دختران به شدت شایع شده که از جمله دلایل آن کسب احترام و قدرت است. از این رو والدین باید به فرزندان خود احترام بگذارند و به آن‌ها قدرت دهند؛ به این معنا که استعدادهایشان را کشف و در راستای استعدادهایشان برنامه ریزی مناسب داشته باشند. هرچه نوجوانان هدفمندتر باشند کمتر به سوی ارتباطات و رفتار‌های نامناسب کشیده می‌شوند.

این متخصص روانشناسی در پایان سخنان خود با اشاره به اثرات گروه هم سالان و شبکه‌های مجازی بر بروز چنین رفتار‌هایی در نوجوانان، گفت: ما نمی‌توانیم ارتباطات بچه‌ها را محدود و آن‌ها را از ارتباطاتشان منع کنیم، اکنون نوجوانان به سادگی به شبکه‌های مجازی دسترسی دارند و نباید تقصیر را بر گردن آن‌ها انداخت. این والدین هستند که باید به عنوان پدر و مادر آگاه باشند و به فرزندانشان آگاهی دهند و والدین سالمی که اختلالی ندارند می‌توانند فرزندان سالمی را به جامعه تحویل دهند.

با انتشار فیلم‌های خشن، خشونت را در جامعه عادی نکنید

علیرضا پورجعفری، کارشناس رسانه هم در گفت و گویی با ایسنا معتقد است که دست به دست شدن چنین ویدئو‌های خشونت باری منجر به ترویج خشونت در جامعه و عادی سازی وقوع جرم می‌شود.

وی گفت: چند روزی است که ویدئویی از درگیری چند دختر نوجوان دهه هشتادی اصفهانی در فضای‌مجازی دست به دست می‌شود؛ ویدئویی که اگر بخواهیم نگاه رسانه‌ای به آن داشته باشیم، همه عناصر جذابیت‌‎زای یک محتوا برای چرخش یا اصطلاحاً وایرال شدن در فضای مجازی را به تنهایی دارد. در این میان، اما باید دقت کرد هر چند این ویدئو از این عناصر جذابیت‌زا بهره می‌برد، اما دست به دست شدن آن موجب ترویج خشونت در جامعه و عادی‌سازی وقوع جرم می‌شود؛ مساله‌ای که امنیت روانی جامعه را به مخاطره می‌اندازد.

جذابیت قمه کشی هلیا چه دلیلی داشت؟

پور جعفری درباره عناصر جذاب کننده این ویدئو گفت: اولین عنصری که موجب جذابیت این محتوای ویدئویی می‌شود، شخص اول آن است یعنی دختری به نام هلیا؛ اگر بازیگر نقش اول این محتوا یک پسر دهه هشتادی بود، محتوای فوق به این شدت پخش نمی‌شد.

این کارشناس رسانه ادامه داد: عنصر دوم جذابیت، ارزش خبری خشونت است؛ خاطرمان هست که در سال‌های قبل وقتی هنوز روزنامه‌ها مشتری داشتند، همیشه صفحه حوادث طرفدار خاص خود را داشت تا جایی که خیلی‌ها اصلاً روزنامه را به خاطر صفحه حوادث آن می‌خریدند. بنابرهمین استدلال به دلیل آنکه محتوای فوق ارزش خبری «برخورد» را دارد، برای مخاطب جذاب است. مصداق این خشونت را می‌توان در درگیری میان دختران دهه هشتادی جستجو کرد که در راس آن قمه کشیدن هلیا برجسته شده است.

فضای مجازی حد و مرزی برای دروازه‌بانی سوژه ندارد

پور جعفری بستر انتشاری این ویدئو یعنی "فضای‌مجازی" را سومین عنصر جذابیت این ویدئو دانست و تصریح کرد: فضای‌مجازی و به دنبال آن رسانه‌های نوین خصوصاً در کشوری مانند ایران، حد و مرز مشخصی برای دروازه‌بانی و انتشار سوژه وجود ندارند؛ این حرف یعنی به دلیل اینکه حدود و ثغور مجازی مشخص نیست، محتوای فوق تا جایی که سوژه دیگری متولد شود و توانایی گرفتن آن را داشته باشد، می‌تواند بچرخد و آن میزان از ترویج خشونتی که پیشتر ذکر شد را ضریب فزاینده‌ای دهد.

"هلیا" و همه آن چیزی که گفته نمی‌شود

این کارشناس رسانه معتقد است که بر کسی پوشیده نیست که ویدئو منتشر شده از درگیری میان دختران، با قبح زدایی از فعل جرم، امنیت روانی جامعه را به خطر می‌اندازند و طبیعتاً به خاطر عناصر جذابیتی که پیشتر گفته شد، از این بیشتر هم دیده خواهد شد؛ اما در این میان مساله‌ای که بیشتر باید مورد توجه قرار گیرد، بازنمایی وایرال شدن این دست ویدئو‌ها در فضای رسانه‌ای و نتیجه‌گیری‌هایی است که به دنبال دارد.

به گفته وی، شاید ما به عنوان یک ایرانی وقتی این ویدئو را می‌بینیم، انگاره‌ای در ذهن ما شکل بگیرد که‌ای وای چقدر جامعه نوجوان ما دچار بحران و آسیب است. انگاره‌ای که برگرفته از شیوه تصویرسازی رسانه‌ای شبکه‌های مجازی است.
در واقع شیوه بازنمایی آن هم در فضای‌مجازی طوری عمل می‌کند که نتوانیم طرف دیگر ماجرا را به خوبی تشخیص دهیم و مرزبندی کنیم؛ شاید بتوان گفت، هرچند برای نسل جدید در جامعه‌مان از جهات مختلفی خصوصاً در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی نگرانی‌هایی داریم، اما مطمئن هستیم که این دست اتفاقات همه آن چیزی نیست که در کف و بطن جامعه نوجوان یا اصطلاحاً دهه هشتادی ما رخ می‌دهد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۰ ۲۷ تير ۱۴۰۰
این رفتار نه پسرانه است و نه دخترانه بلکه رفتاری شرورانه است که از هر دو طرف جنس محکوم است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۰۳ ۲۷ تير ۱۴۰۰
عجب !! اینا قراره مثلا در آینده مادران این سرزمین بشن .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۱ ۲۶ تير ۱۴۰۰
دوستان من هنوز برام سواله این قمه 50سانتی کجا گذاشته بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۲ ۲۶ تير ۱۴۰۰
با این وضعیت بی سر و سامانی اقتصاد و در پی آن تاخیر ازدواج جوانان ،اگه اقتصاد درست نشه تا چند وقت دیگه دخترا با کلت و تفنگ شکاری و تانک میان توی خیابون.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۱ ۲۶ تير ۱۴۰۰
فقط اعدام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۷ ۲۶ تير ۱۴۰۰
بی فرهنگی محض
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۰۸:۴۶ ۲۶ تير ۱۴۰۰
خودنمایی میخوان بکنن
Iran (Islamic Republic of)
وحید
۰۷:۵۳ ۲۶ تير ۱۴۰۰
والدین باید از فرزندان نوجوان خود مراقبت کنند و برای تربیت بچه های خود زمان زیادی رو صرف کنند، این وظیفه پدر مادره که بدونند فرزندشون با کی میگرده ، چیکار میکنه، چی نگاه میکنه ، چه آهنگایی گوش میده، در شبکه های اجتماعی دنبال چیه، آیا دوستان فرزندتون خوب هستن یا بد؟ ، اینا عواملی هستند که بر شخصیت نوجوان تاثیر زیادی داره...پدر و مادرهای عزیز لطفا خیلی بیشتر مواظب فرزندان خود باشید چون دوران نوجوانی حساس ترین دوران زندگی یک‌ انسانه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۲ ۲۶ تير ۱۴۰۰
مسولین عزیز دختران کشور بی اعصاب روان شدن لطفا فکری بکنید لطفاً مقدمات ازدواج و براشون فراهم کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۹ ۲۶ تير ۱۴۰۰
بیا بعد میگن ازدواج کن خداییش این فیلم و دیدم تمام وجودم یخ زد
Germany
جمشید
۰۰:۰۴ ۲۶ تير ۱۴۰۰
چاقو قمه کش دزد اراذل اوباش نه دختر پسر داره و نه پیر جوان٬ با قاطعیت پوزه همه اشان را بخاک بمالید. تامیین اسایش امنیت در جامعه از وظایف سنگین نیروهای انتظامی است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۶ ۲۵ تير ۱۴۰۰
عدم رفتار مناسب والدین و مدرسه و جامعه با قشر دختران است دختر باید از سمت خانواده خصوصا پدر از محبت ارضا شود و دیگر اینکه شرایط تفریحات سالم برای دختران در محیط امن از سوی خانواده و جامعه فراهم شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۴ ۲۵ تير ۱۴۰۰
اعدام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۵ ۲۵ تير ۱۴۰۰
ب جای این کار برین دنبال مقصر اصلی بگردین ک باعث شده جونا ب این شدت از خشونت برسن
مقصر ن اون طفله ن خانوادش مقصر جامعه س ک اینقد فشار رو مردم اورده ک هیچ چیزی خط قرمزشون نیست
یکم ب خود بیاین مسولین حیف این مردمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۲ ۲۵ تير ۱۴۰۰
چرا همه چیز را بر می گردانید به مدرسه.
مدتهاست مدرسه به خاطر کرونا رنگ ندارد
مدتهاست ارتباط در فضای مجازی جای روابط والدین و بچه ها را گرفته،
مدتهاست نیازهای عاطفی دستخوش آموزش فیلمهای ضد اجتماعی شده
مدتهاست خانواده ها تک فرزندند
و از همه مهمتر پدتهاست رواج خشنونت اجتماعی بخشی از خبرهای جذاب روزنامه و فضای مجازی شده.....
خانم و آقای دکتر.... کجای این جامعه هستید...
از کتاب بیرون بیایید

تحقیقات سالهای دور را تکرار نکنید


جامعه امروز گم کرده خودش را

دختر و پسر ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۵ ۲۵ تير ۱۴۰۰
خدا به داد پسرای امروزی برسه با این دخترا......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۳ ۲۵ تير ۱۴۰۰
پسرها صد سالم زیر بار چنین دخترهایی نخواهند رفت.....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۰ ۲۵ تير ۱۴۰۰
چنین دخترانی تا آخر عمرشون باید بمونن پیش ننه باباشون
Iran (Islamic Republic of)
Nothing
۲۲:۵۹ ۲۷ تير ۱۴۰۰
موندن یا نموندنشون هیچ فرقی برای اوضاع جامعه نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۴ ۲۵ تير ۱۴۰۰
پلیس کجا بود که این ها روجمع کنه
France
مینا
۲۱:۵۵ ۲۵ تير ۱۴۰۰
چقدر زیاد نوشتید .. کسی هست این همه رو بخونه ؟! ولمون کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۸ ۲۵ تير ۱۴۰۰
خداوکیلی کرکر خنده بود کلی خندیدیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۷ ۲۵ تير ۱۴۰۰
کاملا موافقم ، جامعه ما به پسران ازادی زیادی داده و این طور در فرهنگ رواج پیدا کرده که دختر ها فقط باید خونه باشند و از تفریحاتی مثل دوچرخه سواری و گیم نت و ... محروم اند.
واقعا باید فرهنگ سازی بشه و با توجه به دینمون اسلام جاهایی فقط مخصوص دختر ها ساخته بشه تا کم سعی کنن که به رفتار های پرخاشگرانه و خارج از طبیعت خودشون روی بیارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۷ ۲۵ تير ۱۴۰۰
والا من برعکس میبینم که بیشتر از پسرا دختر ها خیابون ها هستن و یه چیز دیگه از نظرم من توی این دعوا وجود داره که همون نکته ایی که تو خبر اشاره شد هستش مقبولیت.من خودم به عنوان نوجوان دهه هشتادی دوست دارم مورد قبول جامعه قرار بگیرم ولی این روش درست نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۵ ۲۵ تير ۱۴۰۰
چه ربطی به موضوع داشت . تو از حقوق پسر دختر حرف میزنی ، خبر میگه باید یه فکری به حال تربیت بچه ها کنیم قاطی نکن خانوم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۰ ۲۵ تير ۱۴۰۰
محدود کردن دخترها دلیل بر آزادی بیش از حد پسرا هست ؟؟؟ عجب حرفی!! لطفا بروید طرز تفکرتون رو درست کنید. درضمن اگه این دخترها آزادی ندارن پس چرا با سر باز و این وضع نامناسب پوشش توی محیط عمومی حضور دارن ؟؟ احساس نمیکنید این دختر ها هستن که بیشتر آزادی دارن ؟؟؟
Yjc لطفا منتشر کن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۶ ۲۶ تير ۱۴۰۰
به من بگو آیا مرد میتونه بزاید؟ خیر
آیا مرد میتونه محبت مادرانه داشته بآشد؟
قطعا نه. پس بشین سر جات، هر دو جنس تفاوتی دارند و باید بر اساس جنس خودشون زندگی کنند. مرد باید مرد باشد و زن باید زن باشد. این افگار غرب گرای فمنیستی با شما جماعت چه کرده. فکر میکنید برترید؟ زن و مرد در کنار هم مثل تار و پود اند و هر دو یا تفاوت هایی که دارن باعث تمدن می شوند. پس بشین سر جات حرف نزن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۵ ۲۶ تير ۱۴۰۰
واااااااای
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۰۹:۳۷ ۲۶ تير ۱۴۰۰
صحبتهاتون کاملا در این دور زماانه برعکس هست دختران و زنان بیش از اندازه بهشون آزادیهای مختلف در همه امورات داده شده بیش از حد شرع و عرف اسلامی بهشون در جامعه آزادی داده شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۳ ۲۵ تير ۱۴۰۰
همش بخاطر اینه که کتک نخورده
جدای از شوخی مگه خواهر و مادر ماها هیجانشون رو با قمه کشی و رابطه با جنس مخالف خالی میکردن؟
اصلا این چه هیجانی هست که به قمه کشی میرسه؟
به این به اصطلاح روانشناس ها بگین الکی از خودتون نبافین
رها شدگی بیش از حد قشر نوجوان ، از بین رفتن عقاید و ارزش های انسانی و دینی که خیلی هاش هم بخاطر القای تفکرات فمنیستی هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۷ ۲۷ تير ۱۴۰۰
پس حتما مادر تو عصبانیتش رو با کتک زدن تو خالی کرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۰ ۲۵ تير ۱۴۰۰
دنیا داره به سمتی بدی پیش میره فقط وفقط باید اقا امام زمان ظهور کنند که همه چی درست بشه همه چی از کنترل در اومده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۰ ۲۶ تير ۱۴۰۰
دست از تلاش برای اصلاح برداریم که امام زمان بیاددرست کنه؟؟؟این چه استراتژی هست؟
Netherlands
ناشناس
۲۱:۲۰ ۲۵ تير ۱۴۰۰
اینکه زن و مرد باهم برابرند هیچ شکی نیس ولی احترام به حقوق همدیگر احترام به زندگی احترام به زناشویی احترام به خانواده و احترام به جامعه و احترام به زندگی پاک و احترام به ارزش‌های زندگی و زیستن سالم با فضایی آرامش بخش، حق هر مرد و زنی هست که متاسفانه در درون خانواده ها ساختار اصلی خودشو رو از دست داده و متاسفانه پسران رو به اوباش گری آورده و دختران جامعه آسیب پذیر گشتن و مهربانیها و بخششها و خوشبختیها حذف شده و جاشو به خشونت و بدبختی عوض کرده. نیاز داریم یه تغییر بنیادی در نگرش‌ها و به زندگی حلال رو بیاوریم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۹ ۲۵ تير ۱۴۰۰
متاسفانه این رفتار نشات گرفتن از این هست یا در محیط خانوادگی ناامن بزرگ شدن یا اینکه به حال خودش رهاکردن چون به فرض میگم بچه های این دهه هستم حرف گوش نمیدن ...یا در محیط خانوادگی بزرگ شدن که بهش توجه و محبت نشده که اینجوری میخاید جلب توجه کن ...یه سری آدم با محبت های بی جا فقط روح و روان این آدم رو بدتر خراب میکنند ...
بعد میخان جلب توجه یا اینکه نه تو جمع همجنس خودشون حتی حس امنیت روح و حتی جسمی ندارند ...اینطوری با چاقو قمه همراه میشن ...
واقعا باید فکری کردن نمیشه ساده از کنار این قضیه رفت ...
البته این دختران یه قربانی دید وار این بدتر آسیب نبیند ....
نشه نوش دارو پس از مرگ سهراب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۶ ۲۵ تير ۱۴۰۰
خشن ترین دخترای دنیا رو داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۹ ۲۵ تير ۱۴۰۰
وای وای وای
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۵ ۲۵ تير ۱۴۰۰
چرا رسانه انقدر اسم این دختر نوجوان و کلیپش را پخش میکنند اگه واقعا برای نوجوانان این سرزمین میخواید کاری انجام بدید با ابرو چند نوجوان که ایندشون خراب میشه بازی نکنید بله دعوایی شده ولی فیلم برداری از دعوا و بدتر پخش کردن ان در شبکه های اجتماعی و اینکه نام و نام خانوادگی ان شخص را اوردند گناهش بدتر هست باید قبول کنیم خشونت در کل جامعه هست و محدود به این چند نفر دختر نمیشه شما امار همسر کشی و فرزند کشی و سرقتهای خشن اینها نمینه ای از امار خشونت هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۸ ۲۵ تير ۱۴۰۰
پسرهای این مملکت که افت خوردند حالا نوبت دخترها هستش؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۸ ۲۵ تير ۱۴۰۰
هلیا ساتوری هلیا قمه کش
Iran (Islamic Republic of)
سید محمد
۲۰:۲۱ ۲۵ تير ۱۴۰۰
والا دخترا ازپول وخوشی زده دلشون،اینا اثر لقمه.حرام وناسپاسی از مدینه فاضله اسلامی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۷ ۲۵ تير ۱۴۰۰
این وضعیت فرهنگی وقمه کشی بدلیل نفوذ ناهنجاریها در فضای مجازی بدون کنترل وتبلیغات ماهواره ای فرهنگ فمینیستی غرب که متاسفانه ضریب این نفوذ نیز خیلی بالاست ،خانواده های عادی نیز از این اسیبها ،زخم میخورند .در فرهنگ ایرانی واسلامی
حرمت فرزندان لگد مال تفنن پدر ومادرها نمیشود ،نسخه های غربزده گان هم اگر درمانگر بود ،درد را در منشاء غربی آن با نسخه اصلی درمان میکرد ،راه نجات ،بازگشت به فرهنگ اصیل ایرانی وغیرتمندی اولیا ومسئولین ورفع موانع ازدواج وسیر طبیعی زندگی جوانان است .بدون توجه به رفع سالم نیازها ،مارا بیشتر در منجلاب غرب فرو میبرد،غربزدگان هم با نسخه های ترجمه ای غربیها بیشتر به جوانان ما صدمه میزنند
بی توجهی به تعلیمات پیامبران در غرب زنان را به کالای جنسی ارزان برای مردان شهوت ران وسرگرم کردن مردم به مصیبتهای بعد این نوع آزادیست ،به هوش باشیم
غربیها شیاطین مجسمند،جان ومال وناموس مردم دنیا را به اسارت گرفته اند
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۹:۴۷ ۲۵ تير ۱۴۰۰
فقط مرده شور اون پسرای تماشاچی رو ببرن که دخترای مردم رو الکی به دعوا تشویق می کردن و اگه دماغ کسی خون بیاد سریع فرار می کردن و هیچ مسئولیتی رو گردن نمی گرفتند.
Canada
ناشناس
۱۹:۴۷ ۲۵ تير ۱۴۰۰
همش بخاطر اینه که هدفی را دنبال نمیکنند
از بیکاری و سرخوشی است
از هاری است نه از فقر
نباید ابروی دختران ایران زمین خوب .با هدف و نخبه را ببرند
الان کانالهای معاند انها را الگوی دختران ایران زمین به تصویر میکشند
نه نخبگان که عمرشان را در ازمایشگاه میگذارند
نخبگان را برجسته نمیکنند بلکه
فقط این دختران را برجسته و نمونه دختران ایرانی به دینا
معرفی میکنند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۱ ۲۵ تير ۱۴۰۰
ما شرم مون میشه این لباسارو بپوشیم این نسل جدید چرا اینجورین؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
Bad guy
۲۳:۰۲ ۲۷ تير ۱۴۰۰
ما هم شرممون میشه لباسای قراضه شمارو بپوشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۲ ۰۶ فروردين ۱۴۰۱
بله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۱ ۲۵ تير ۱۴۰۰
رسما حیوان شده اند. این نتیجه مال حرام و دوری از دین است. با این شبکه مجازی رها و فیلم های شبکه خانگی و رسانه های غربی و بی بند و باری ها و غربزدگی ها یی که رایج کرده اند حیوانات خجالت می کشند این ها را با آن ها مقایسه کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۱ ۲۵ تير ۱۴۰۰
این بچه های متولد 80به بعد دیگه قابل کنترل نیستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۴ ۲۵ تير ۱۴۰۰
اعدام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۶ ۲۵ تير ۱۴۰۰
شوهرش بدین درست میشه
Iran (Islamic Republic of)
......
۲۳:۰۴ ۲۷ تير ۱۴۰۰
با این طرز فکر رهاتون میکنم
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۷:۲۳ ۲۵ تير ۱۴۰۰
بنام خداوند جان و خرد :
فقط می خواهن معلمان را واکسن بزنند چون که معلمان گروه آسیب پذیر هستند!!! پس دانش آموزان آسیب پذیر نیستند ؟!!!! اولیای دانش آموزان آسیب پذیر نیستند ؟!!! رانندگان سرویسهای مدارس آسیب پذیر نیستند ؟!!!! خادمین مدارس و خانوادشون آسیب پذیر نیستند ؟!!! کرونا فقط برای معلمان خطرناک است ولی برای دانش آموزان و اولیای دانش آموزان و دیگران خطرناک نیست !!! این چه طرز فکر بی عدالتانه و تبعیضگرانه ایست که در کشور راه انداخته اید بازگشایی مدارس زمانی باید باشد که خیال همه مردم از رفع کامل کروناهای مختلف و دلتاهای مختلف راحت باشد و تا آن زمان باید دانش آموزان و دانشجویان در فضای مجازی و از طریق تلویزیون آموزش ببینند نه از طریق حضوری ریسکش بسیار بالا است و اگر یک کودک خدای نکرده آلوده و بیمار شود همه دانش آموزان آن مدرسه را می تواند آلوده و بیمار کند همه خانوادشو می تونه آلوده کند همه باید مصونیت و امنیت ایمنی بهداشتی سلامتی داشته باشند در یک مکان آموزشی نه تنها کادر مربیان مدارس هر وقت همه جامعه واکسن زدند و واکسنهاتون نسبت به همه کروناها و دلتا پلاسها مقاوم بود و دیگر کسی بیماری کرونا را نگرفت اون وقت اجازه دارید مدارس را بازگشایی کنید اگر نه عقوبتش و دودش در چشمان خودتان خواهد رفت شماها اگر مدیریت بحران در شرایط اضطراری بلد بودید و مدیر و مدبر مقتدر و خردمند بودیت تا حالا کرونا مثل کشور چین جمع شده بود رفته بود پی کارش و مثل کشور چین دیگر کسی ماسک هم نمی خواست بزند و کرونا رو در یک شهرشون ووهان چین جمعش کردند پهناوری کشورشان و جمعیت کشورشان هم نسبت به کشور ایران اسلامی چندین بار بیشتر است مرزهای کشورشان هم از ایران اسلامی بسیار بسیار بسیار گسترده تر است و رفت و آمدشان به سر تا سر جهان بسیار بیشتر از ایرانیان است ، شما حق ندارید مدارس رو بازگشایی کنید هر وقت شرایط برای همه مردم از کودکان تا بزرگسالان سفید و بی خطر شد آن زمان حق دارید مدارس را بازگشایی کنید در غیر این صورت حق ندارید مدارس را بازگشایی کنید مگر جان و مال مردم مسخره دست شما بی خردان است که مداوم براشون تصمیمات مندرآوردی پر ریسک می گیرید مردم توی همین جامعه دارن زندگی می کنند و آمار بیماران و کشته شدگان کرونایی را دارند می بینند و می شنوند . افتاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااد .
والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر خردمندانه عادلانه پیشگیرانه خداپسندانه .
Iran (Islamic Republic of)
یونس
۱۴:۴۸ ۱۹ بهمن ۱۴۰۰
مانتو رو نخوندم ولی بخاطر پشتکارت توی نوشتنش بهت تأیید دادم.