به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، قصه عشق و سنگ؛ قصه سنگ و رنج؛ قصه رنج و تلاش برای جان دادن به سنگی سخت! این، حکایت گوهرتراشی است؛ حکایتی پر آب و تاب از تلاشی مثال زدنی از سوی یک زوج جوان که برای ساختن گوهری ناب و منحصربه فرد از یک تکه سنگ به عمل میآورند.
سنگی که سرنوشتش از وقتی به دستان هنرمندانه شان میرسد، عوض میشود. کارگاهی به اندازه نیم در یک و نیم در نخستین روزهای فروردین، آدرس خانه این زوج جوان را از رئیس مرکز فنی و حرفهای گناباد میگیریم، کوچه پس کوچههای منطقه سه راهی "مند" و یا همان شهرک توحید را طی میکنیم و در نهایت به درب خانه این زوج هنرمند میرسیم.
بیشتر بخوانید
ما را به کارگاهش دعوت میکند، تصورمان این است که اکنون با یک کارگاه نسبتا بزرگ و کلی ابزارآلات روبرو میشویم که به یک باره درب انباری خانهاش را که مساحت آن بیش از یک متر نبود، باز میکند و وارد کارگاه میشویم.
مهدی کوهی لیسانس خود را در رشته ابنیه تاریخی از دانشگاه زاهدان کسب کرده و پس از فارغ التحصیلی به همراه یکی از دوستانش که در فردوس زندگی میکرد، آموزش گوهرتراشی را در این شهر فرا میگیرد.
او میگوید: طبق آمار ۸۰ درصد مشاغل خانگی فردوس را صنعت گوهرتراشی تشکیل میدهد که هم اکنون مردم این منطقه تولیدات خود را به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میکنند و دلیل آن هم این است که معدنی در روستای "خانکوک" فردوس وجود دارد که دارای سنگهای بسیار قیمتی است که در کل جهان چنین سنگی وجود ندارد و من هم پس از آموزش در شهر فردوس به خانه برگشتم و ابزارهای لازم را خریداری و الان نزدیک به ۴ سال است که این هنر را ادامه میدهم. مهدی فقط بر روی سنگ شجر و یا شجر بهاری کار میکند.
این کارآفرین ادامه می دهد : به منطقه خانکوک فردوس میروم و سنگها را از مردمان آنجا به کیلویی یک میلیون تومان خریداری میکنم. این را هم بگویم که برای خرید سنگ هربار خودم به فردوس میروم که سنگ اصلی را بیابم. سنگ شجر با سنگ عقیق تفاوت دارد، عقیق را میتوان نیمه قیمتی دانست، چرا که در خیلی از مناطق ایران و جهان یافت میشود و کیفیت متفاوتی دارد، اما سنگ شجر خانکوک فردوس در هیچ کجای ایران یافت نمیشود و وقتی سنگ را سوهان میزنی به درختان زیبا و هفت رنگی زیر لایه سنگ میرسی که ما به آن میگوییم: "سنگ شجرِ هفت رنگ" که بسیار زیباست.
بیشتر بخوانید
مکانیسم فروش این سنگها هم خیلی جالب است، کوهی بیان می کند : من همه سنگهایی را که تراش میدهم و به سایزهای مختلف انگشتر و یا گردنبند زنانه تبدیل میکنم، یا در فضای مجازی به فروش میرسانم و یا به نقرهسازها میدهم که سنگها را به گردنبند و انگشتر تبدیل کنند، چون که خودم حرفه نقره سازی را نیاموختهام، اما با یکی از اساتید شهر تربت حیدریه هماهنگ کردهام که در آن جا این هنر را بیاموزم که بتوانم زنجیره تولید و فروش خود را تکمیل کنم.
او تصریح می کند: باید بگویم که همسرم کار فروش سنگها را در فضای مجازی انجام میدهد. گوهرتراشی احتیاجی به سرمایه زیادی ندارد و با یک ماشین برش و تیغههای آن، میشود کار را شروع کرد، اما صبر زیادی میخواهد و باید استمرار در کارت داشته باشی. علاوه بر آن گوهرتراشی با یک تیر دو نشان زدن است، چون که هم کاری هنری بهحساب میآید و درآمد دارد و هم به دلیل خواص درمانی و معنوی که دارد بهره مند میشوی و این موضوع حتی به لحاظ پزشکی هم آثار آن تأیید شده است.
او در آمد خود را در این هنر، ماهیانه ۴ تا ۵ میلیون تومان اعلام کرد و می گوید: با کمک صندوق کارآفرینی امید، مرکز فنی و حرفهای و اداره کار در حال اخذ وام برای گسترش کار خودم هستم و مدیران شهرستان همکاری خوبی با من داشتهاند.
خیلی از جوانان شهرمان از ایجاد یک شغل و کسب در آمد، تابوهایی در ذهنشان ساختهاند که جرات تصور آن را هم نمیکنند، ولی در این گزارش به راحتی درک کردید که مهدی کوهی که یک جوان ۲۶ ساله گنابادی است، چگونه در انباری کوچک خود، با کمک همسرش و آموختن سه چهار روز از یک حرفه و هنر در حال کسب در آمد است.
منبع : تسنیم
انتهای پیام// ف. غ