به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، خراسان رضوی به دلیل داشتن روزهای آفتابی زیاد در طول سال شرایط مناسبی برای تولید
انرژیهای تجدید پذیر دارد و نصب نیروگاههای خورشیدی کوچکمقیاس در این استان از شرایط مطلوب و صرفه اقتصادی مناسبی برخوردار است که چند وقتی است این طرح به مرحله اجرا درآمده است.
منابع مالی طرح ملی "جهاد روشنایی" از طریق نصب نیروگاههای خورشیدی کوچکمقیاس و خرید تضمینی برق در استان خراسان رضوی تأمینشده که بهترین راه برای درآمدزایی آسان افراد کمتوان، زنان سرپرست خانوار و اقشار محروم جامعه است.
طرح جهاد روشنایی از سوی بسیج سازندگی بهمنظور تولید برق از طریق نصب نیروگاههای خورشیدی کوچکمقیاس و ایجاد اشتغال برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی، زنان سرپرست خانوار، سالمندان، بازنشستگان، اقشار کمدرآمد و محروم جامعه با ظرفیت هزار و ۱۰۵ نفر در استان خراسان مدتی است که اجرایی شده است.
بیشتر بخوانید
مزیت این طرح بر سایر طرحهای اقتصادی این است که نیاز به بازار فروش ندارد، فعالیتی سالم و درآمد آن تضمینشده است بهطوریکه هر فرد از محل نصب نیروگاه خورشیدی کوچکمقیاس در خانه خود و ارسال برق آن به شبکه ماهانه بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون ریال درآمد خواهد داشت.
بنا بر گفته مسئولان منابع مالی جهاد روشنایی برای اجرای این طرح از محل بند «ه» تبصره ۱۶ قانون بودجه که مربوط به تسهیلات قرضالحسنه اشتغال برای اقشار کمدرآمد در نظر گرفتهشده و پنج بانک عامل شامل بانکهای ملی، تجارت، سپه، صادرات و ملت عهدهدار پرداخت تسهیلات با نرخ سود پنج درصد برای خرید این نیروگاهها شدهاند.
سرمایهگذاری مطمئن برای همه
اگرچه مددجویان کمیته امداد خراسان رضوی تاکنون ۵۲۱ نیروگاه خورشیدی در استان نصبکردهاند، اما بنا بر گفته فرمانده بسیج سازندگی سپاه امام رضا (ع) تسهیلات طرح جهاد روشنایی فقط به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی اختصاص ندارد بلکه همه اقشار مردم میتوانند در این طرح شرکت کنند.
علیرضا کاشی سخنگوی شرکت توزیع برق مشهد بابیان اینکه مشهد مقدس بزرگترین شهر در کل کشور است که در این شهر ۴۶۰ نیروگاه خورشیدی روی پشتبامها نصبکرده است ، گفت: میزان تولید برق این نیروگاهها حدود ۶ مگاوات است.
او افزود: ما برای سال ۹۹ احداث ۱۹۰ نیروگاه دیگر را بنا به درخواستهای مردم در دست اقدام داریم و در حال انجام کارهای آن هستیم.
سخنگوی شرکت توزیع برق مشهد ادامه داد: خانوادههایی که در زمینه نیروگاههای خورشیدی و خانگی سرمایهگذاری کنند قادر خواهند بود تا مادامالعمر تفاهمنامهای را با شرکت برق منعقد کرده و از شرکت برق هزینه دریافت کنند.
کاشی بیان کرد: اگر تا پایان سال ۹۹ این تعداد اضافه شود، ۳ مگاوات دیگر به میزان تولید برق اضافهشده و در کل ۹ مگاوات میشود.
کسبوکار با انرژی پاک
او با اشاره به این موضوع که این اقدام یک سرمایهگذاری قابلاطمینان است تصریح کرد: در حال حاضر خود مشترکان باید برای نیروگاهها هزینه کنند، اما هنگامیکه نیروگاه ساخته و به برق سراسری مشهد وصل میشود، بر مبنای میزان تولیدی که صورت میگیرد، طبق تفاهمنامه به آنها ریال پرداخت میکنیم.
سخنگوی شرکت توزیع برق مشهد نصب نیروگاههای خانگی بر روی بام منازل را
کار آفرینی و بهنوعی کسب درآمد برای آن خانواده دانست و تاکید کرد: خانوادههایی که در این زمینه سرمایهگذاری کنند قادر خواهند بود تا مادامالعمر تفاهمنامهای را با شرکت برق منعقد کنند که همه ماهه بنا به میزان برقی که در نیروگاه خورشیدی منزل یا محل کار آنها تولید میشود از این شرکت هزینه دریافت کنند و بابت برقی که تولید میکنند با فروش آن به اداره برق کسب درآمد کنند.
کاشی اظهار کرد: در قراردادهایی که با مشتریان انعقاد میشود نرخ برق دو الی سه برابر بیشتر از نرخ برقی است که به حالت عادی به مردم میفروشیم، یعنی نرخ برقی که نیروگاههای خورشیدی به ما میدهند، ریالش بیشتر از نرخ برقهایی است که شرکت برق به مردم میفروشد.
نیروگاههای خورشیدی خانگی مشهد
محمود پور باقری معاون مهندسی شرکت توزیع نیروی برق مشهد گفت: متقاضیان واجد شرایط در این طرح باید در ابتدا مالک محلی باشند که میخواهند در آن نیروگاه نصب شود یا رضایتنامه از مالک محل موردنظر ارائه دهند.
او افزود: نصب هر کیلووات نیروگاه خورشیدی تقریباً هشت مترمربع فضا نیاز دارد که کل فضای اشغالشده توسط نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی ۴۰ مترمربع است.
معاون مهندسی شرکت توزیع نیروی برق مشهد ادامه داد: شرکتهای پیمانکاری که مورد تائید شرکت
توزیع نیروی برق باشند وظیفه نصب نیروگاهها را برای متقاضیان بر عهده میگیرند.
پور باقری بیان کرد: از سال ۹۲ تاکنون ۴۸۰ نیروگاه خورشیدی کوچکمقیاس با ظرفیت کلی ۶.۳ مگاوات در این کلانشهر در بخشهای خانگی، مساجد، مدارس و صنعتی نصبشده است و از این نظر مشهد شهر برتر خورشیدی کشور است.
انرژی پایدار
در شرایطی که تأمین برق موردنیاز شهروندان به دلیل مشکلدار شدن نیروگاهها میسر نیست، بهترین راهکار، نصب نیروگاههای برق کوچکمقیاس بر پشتبامهاست که میتوانند به یاری شبکه توزیع برق بیایند و برق موردنیاز بخشی از مشترکان را تأمین کنند.
حال اگر بر روی پشتبام هر خانه در شهر یک نیروگاه کوچکمقیاس خورشیدی نصب شود و مردم خود مسئول تأمین برقشان شوند در روزهای سخت زمستانی، میتوان به حجم قابلاطمینانی از برق تولیدی برای خانوارهای ساکن شهرها دستیافت.
از سوی دیگر
خرید تضمینی برق تولیدی نیروگاههای کوچکمقیاس توسط وزارت نیرو، درآمدی پایدار را برای یک خانواده ایجاد میکند که زحمت زیادی نداشته و برق تولیدی دستگاهها باقیمت مناسب به دولت فروخته میشود و درآمد کوچکی را حاصل میکند.
منبع: بازار
انتهای پیام// م.ب