در گزارش زیر طرز تهیه مجبوس مرغ را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مجبوس (majboos)، مچبوس، مکبوس یا کبسه همگی نام‌های متفاوت برای یک غذای با اصالت عربستانی است؛ که دستور پخت همگی آن‌ها مشترک است.

کبسه، پلوی معروف عربی به عنوان غذای ملی عربستان شناخته می‌شود، اما در کشور‌های عربی خلیج فارس با نام مجبوس نامگذاری شده است.

مچبوس مرغ یک غذای خوش طعم و پر از ادویه جات مختلف است. در ادامه هم طرز پخت مچبوس مرغ خوشمزه را آموزش ببینید.

مواد لازم برای دو نفر:

ران مرغ: چهار عدد
پیاز: دو عدد
لپه: یک پیمانه
برنج: دو پیمانه
آب مرغ: یک پیمانه
روغن: به میزان لازم
چاشنی مرغ: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری به ازای هر کیلوگرم گوشت مرغ


بیشتر بخوانید

طریقه پخت مجبوس مرغ عربی خوشمزه

در دستور پخت مجبوس مرغ می‌توان از تکه‌های مختلف مرغ استفاده کرد. اما آشپز ما از ران مرغ برای درست کردن مجبوس استفاده می‌کند.

مثل تصویر زیر با چاقو برش‌های سطحی روی ران مرغ بزنید. تا چاشنی که در ادامه خواهیم گفت به همه گوشت مرغ نفوذ و ران، مغز پخت شود.

طعم دار کردن مچبوس به سبک جنوبی

همانطور که در ابتدا گفته شد در تهیه غذای مجبوس مرغ یا مکبوس از ادویه‌های معطر زیادی استفاده می‌شود؛ که می‌توان به ادویه کاری، فلفل قرمز، میخک، هل، دارچین، تخم گشنیز، رازیانه، زردچوبه و نمک اشاره کرد. از آنجاییکه تهیه همه این مواد کمی مشکل است. پیشنهاد میکنیم از چاشنی بلوچی استفاده کنید. این چاشنی کاملا طبیعی و حاوی هل، فلفل قرمز، میخک، دارچین، و ادویه‌های دیگر است علاوه بر اینکه غذای مجبوس مرغ را خوشمزه و خوش طعم می‌کند استفاده از آن هم راحت‌تر است.

به ازای هر کیلوگرم ران مرغ ۲ الی ۳ قاشق غذا خوری از چاشنی بلوچی با برس مخصوص آشپزی بر روی ران مرغ بمالید.

پختن مرغ

یکی از قسمت‌های مهم درست کردن مجبوس مرغ در خانه طبخ مرغ است. پس دست به کار شوید و یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. سپس ران مرغ طعم دار شده با چاشنی آلس پایس را روی پیاز قرار دهید؛ و اجازه دهید مرغ چند دقیقه‌ای در روغن سرخ شود. در مرحله آبپز کردن مرغ مقدار آب باید بیش از حد معمول در قابلمه باشد. زیرا در انتهای پخته شدن مرغ باید یک لیوان آب مرغ اضافی در اختیار داشته باشید. این آب مرغ در مرحله پختن برنج استفاده می‌شود.

پیاز رنده شده‌ی درشت را در تابه تفت دهید. سپس یک پیمانه لپه پخته شده به تابه اضافه کنید در این مرحله نیز یک قاشق غذا خوری چاشنی بلوچی اضافه کنید و خوب هم بزنید.

پختن برنج خوش رنگ برای مجبوس مرغ خوش‌مزه

برنج را با آب مرغ تهیه شده در مرحله قبل دم کنید.

بعد از پختن و کشیدن برنج روی ظرف غذا؛ لپه‌های تفت داده شده به همراه پیاز و مرغ را روی برنج گذاشته و با سلیقه خودتان به همراه گوجه گیلاسی تزیین کنید.

در این مطلب طرز پخت مجبوس یا مچبوس مرغ که به کبسه لبنانی نیز معروف است را آموزش دادیم. اگر در غذا‌های خود فراوان از ادویه‌ها استفاده می‌کنید یا عاشق ادویه‌های جنوبی ایران هستید حتما این غذا را در منزل مطابق طرز تهیه مچبوس مرغ که در اول مطلب مشاهده کردید درست کنید. فراموش نکنید همانطور که قبلا به آن اشاره کردیم این غذا عربی در مکان‌ها و فرهنگ‌های مختلف به اسم‌های متفاوتی مثل کبسه لبنانی، مرغ کویتی، دجاج بحرینی (مرغ بحرینی)، مچبوس مرغ بوشهری، و یا حتی مچبوس دجاج ایرانی نام گذاری شده‌اند.

منبع:آلس پایس

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مح... ن
۰۳:۳۶ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
سلام مچبوس معذرت میخوام مال کرمان
Iran (Islamic Republic of)
نیکا‌فرقانی
۲۲:۴۳ ۱۰ بهمن ۱۳۹۹
ممنون‌دستتون‌درد‌نکنه‌ولی‌چاق‌کننده‌است
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۲۱:۵۱ ۱۰ بهمن ۱۳۹۹
اسم غذا مچبوس هست وشامل مرغ و ماهی وگوشت هم میشه یعنی مچبوس مرغ،مچبوس ماهی و مچبوس گوشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۲ ۱۰ بهمن ۱۳۹۹
عالی
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۰:۲۵ ۱۰ بهمن ۱۳۹۹
مچبوس غذای خوزستانی نه بوشهری
Iran (Islamic Republic of)
سارا
۱۹:۰۲ ۱۰ بهمن ۱۳۹۹
مجبوس یک غذای عربی هستش و استانهای هم مرز با کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز پخت میکنند ولی در اصل غذای عربی است
Iran (Islamic Republic of)
نیکا‌فرقانی
۲۲:۴۶ ۱۰ بهمن ۱۳۹۹
یس
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۷:۱۸ ۱۰ بهمن ۱۳۹۹
محبوس مال بوشهر هست
Iran (Islamic Republic of)
خودم
۱۳:۲۰ ۱۰ بهمن ۱۳۹۹
عالیه
Iran (Islamic Republic of)
نیکا‌فرقانی
۲۲:۴۵ ۱۰ بهمن ۱۳۹۹
ممنون‌بله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۰ ۱۰ بهمن ۱۳۹۹
مچبوس ماله خوزستانیاست نه بوشهریا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۴ ۱۰ بهمن ۱۳۹۹
اره