به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند احتشام رئیس شورای ملی زعفران ایران گفت : در چهار ماه نخست امسال به علت شیوع ویروس کرونا، نسبت به مدت مشابه سال گذشته، حدود ۱۰ درصد افت صادرات زعفران داشتهایم.
او افزود: شورای ملی زعفران از ۸ سال گذشته اقدام به اجرای طرح ملی ارتقای سطح زعفران برای ارتقای کیفیت این محصول کرده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت : با تاکید بر فعالیت این کارگروه در زمینه جلوگیری از صادرات بدون ارزش افزوده برای کمک به بحث اقتصادی، افزود: ۸۰ درصد زعفران به صورت خام صادر شده و تنها ۲۰ درصد به صورت بستهبندی صادر میشود.
بیشتر بخوانید
احتشام با بیان اینکه قیمت خرید از کشاورز با قیمت صادراتی بسیار فاصله دارد، بیان کرد: با افزایش نرخ ارز، سرمایه کشاورزان زعفرانکار به هدر رفته و فاصله قیمتی بسیاری بین قیمت خرید از کشاورز تا بازار صادراتی وجود دارد.
رئیس شورای ملی زعفران ایران با بیان اینکه قیمت زعفران به نسبت زحمتی که کشاورزان میکشند، مطلوب نیست، تصریح کرد: بستهبندی زعفران باید با برند ایرانی بوده و با این برند صادر شود.
او یادآور شد: شورای ملی زعفران تلاش دارد با برندسازی و حضور در بازار جهانی و مدیریت بازار صادرات زعفران به سمتی حرکت کند که قیمت زعفران به نفع کشاورزان منصفانه تعیین شود.
احتشام ادامه داد: در کارگروه ملی زعفران، با حضور اتاقهای بازرگانی و تعاون ایران و شورای ملی زعفران با تعامل با بدنه دولت، به وضعیت زعفران رسیدگی خواهد شد.
منبع : ایسنا
انتهای پیام/ک