مشهد پیشگام در حوزه فضای سبز شهری در کشور/ خودکفایی شهرداری مشهد در تولید خاک ترکیبی

معاون خدمات شهری شهرداری مشهد، گفت: خاک ترکیبی مورد نیاز در فضای سبز شهری با استفاده از بازیافت سرشاخه‌های حاصل از هرس درختان و برگ‌های خزان یافته در فصل پاییز به مرحله تولید کامل رسید.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مهدی یعقوبی معاون خدمات شهری شهرداری مشهد گفت: در سال‌های اخیر توسعه فضای سبز یکی از مهمترین اولویت‌های مدیریت شهری بوده که به این منظور تلاش شده با احداث بوستان‌های مختلف و ارتقای کیفیت فضای سبز شهری، زیست پذیری شهر مشهد به طور قابل توجهی افزایش یابد.
 
او افزود: این امر به گونه‌ای است که ۲۳ درصد از فضای سبز کل این کلانشهر، تنها در سه سال گذشته ساخته شده و هم اکنون نیز شهر مشهد با دارا بودن سرانه فضای سبز ۱۷ و سه دهم متر مربع به ازای هر شهروند، از نظر توسعه فضای سبز نه تنها در کشور، بلکه در میان کلانشهر‌های خاورمیانه در جایگاه بسیار مناسبی قرار دارد.

بیشتر بخوانید


معاون خدمات شهری شهرداری مشهد ادامه داد: به منظور توسعه و نگهداری فضای سبز شهر مشهد، همواره باید اقدامات مختلفی انجام داد که در همین راستا استفاده از خاک مرغوب و دارای مواد آلی یکی از مهمترین موضوعاتی است که در توسعه و نگهداری فضای سبز مورد توجه قرار می‌گیرد چرا که اگر بسترسازی مناسبی برای گیاهان صورت نگیرد نمی‌توانیم فضای سبزی شاداب و مورد قبول داشته باشیم.

یعقوبی بیان کرد: به همین منظور شهرداری مشهد در سال ۹۵ با راه اندازی کارگاه تولید خاک ترکیبی و استفاده از بازیافت سرشاخه‌های حاصل از هرس درختان و برگ‌های حاصل از خزان درختان، اقدام به تولید خاک ترکیبی آلی کرده است تا با استفاده از روش‌های کاملا طبیعی بتوانیم با حفظ چرخه طبیعت، خاکی مرغوب و مناسب داشته باشیم.

او تصریح کرد: در این روش سرشاخه‌های حاصل از هرس درختان و برگ‌های حاصل از خزان پس از جمع آوری از سطح شهر به این کارگاه منتقل می‌شوند و با طی فرآیندی مشخص و با انجام برخی فعالیت‌ها نظیر خرد شدن، کوددهی، مدیریت آبدهی و هوادهی در گودال‌هایی دفن می‌شوند و پس از گذشت زمانی مشخص تبدیل به کودی مرغوب و کاملاً طبیعی خواهند شد که به طور معمول در گل کاری‌های استقبال از بهار، المان‌های شهری و روتبال درختان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معاون خدمات شهری شهرداری مشهد تاکید کرد: استفاده بهینه از ضایعات فضای سبز شهری و بازگردانی دوباره آن‌ها به چرخه طبیعت، کاهش نیاز به کود‌های شیمیایی و کاهش هزینه‌های نگهداری و توسعه فضای سبز شهری تنها بخشی از مزایای تولید این خاک ترکیبی است.

یعقوبی اظهار کرد: در سه سال گذشته بیش از هزار و ۲۰۰ تن از سرشاخه‌های حاصل از هرس درختان به محصول چیپس چوب و بیش از ۹۰۰ تن برگ حاصل از خزان درختان به خاک برگ تبدیل شده است.

او افزود: در سال ۹۸ بیش از ۷۰۰ مترمکعب چیپس چوب و ۷۸۰ متر مکعب خاک برگ در کارگاه تولید خاک ترکیبی تولید شده و پیش بینی‌ها حاکی از آن است که امسال نیز بیش از ۹۰۰ متر مکعب محصول چیپس چوب و بیش از ۸۵۰ متر مکعب خاک برگ تولید خواهد شد که نقش بسیار زیادی در توسعه و نگهداری فضای سبز کلانشهر مشهد خواهد داشت.
 
انتهای پیام//ف.ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.