به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آش کله جوش بسیار خوشمزه و لذیذ می باشد و خواص بسیار زیادی دارد. کله جوش یا کال جوش یکی از غذاهای سنتی ایرانی است. بسیاری از محلی ها به آن کل جوش نیز می گویند. کله جوش اصل با کشک، گردو و نعنا تهیه می شود. این غذای خوشمزه را همراه با انواع نان و به صورت تیلیت میل می کنند. ماده اصلی تشکیل دهنده آن کشک است. اما رایج است که بعضی آن را با ماست محلی و ترش نیز تهیه میکنند. کله جوش با ماست مانند کله جوش با کشک بسیار لذیذ است و تفاوت چندانی در طعم ندارند. با ما همراه باشید تا با طرز تهیه آش کله جوش آشنا شوید.
طرز تهیه:
در این آش حتما سبزی کوهی که اسمش ( آق پنجر )هست میخواد. سبزی خشک رو اول خیس میکنیم چند بار آبش رو عوض میکنیم و میذاریم جدا یک ربع بجوشه. سپس پیاز رو نگینی خرد کرده و درون قابلمه با مقداری روغن تفت می دهیم تا کمی سبک شود.
بیشتربخوانید
حالا سبزی و بلغور ( شسته شده) رو با یک پارچ آب میذاریم روی حرارت متوسط تا بپزد. در قابلمه بهتر است نیمه باز باشد و گاهی آش را هم میزنیم. مواد که نیم پز شد نخود پخته هم اضافه میکنیم. اندازه هاش به سبزیتون بستگی داره. سبزی که پخت با دست کشیدنی باز میشه. یعنی کشدار نرم میشه. وقتی شروع به جا افتادن کرد عدس پخته شده و نمک رو اضافه میکنیم. بعد میزاریم خوب بپزه. باید زود زود بهم بزنیم تا ته نگیره. اگر آبش کم بود کمی آب قلم به جای آب به آش اضافه کنید.در آخرای پخت کشک رو اضافه میکنیم و میذاریم نیم ساعت کشک بپزه.سپس روش پیاز داغ فراوان میزیزیم. (میتونین سه حبه سیر رنده شده هم اضافه کنین).
منبع: شبکه آشپزی
انتهای پیام/