به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، محمد علایی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی روز چهارشنبه گفت: اجرای طرح انتقال آب از سواحل چابهار به سه استان شرقی کشور شامل سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی جهشی بزرگ در صنعت آب کشور به شمار میرود و رونق تولید و اشتغال را به دنبال دارد.
او ادامه داد: تامین کمبود آب صنعت، خدمات و شرب در شرق کشور از اهداف اصلی و نهایی طرح انتقال آب از سواحل چابهار است که در افق نهایی طرح قرار است ۷۵۰ میلیون مترمکعب آب شیرین در استانهای شرقی کشور توزیع شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: مطالعات طرح انتقال آب از سواحل چابهار به شرق کشور طی سالهای گذشته با تصویب وزارت نیرو توسط شرکت آب منطقهای خراسان رضوی انجام شده است و با اخذ شدن مجوزهای لازم نظیر تخصیص آب از دریا، مطالعات زیست محیطی و اختصاص زمین تصفیهخانه اکنون این طرح آماده اجرا توسط بخش خصوصی است.
علایی افزود: در این چارچوب جمعی از سرمایهگذاران بخش خصوصی برای اجرای این طرح، شرکت مجری طرح تحت عنوان شرکت تامین و انتقال آب و برق شرق کشور به نام "تابش" را تاسیس کردند.
او با اشاره به این که برآورد هزینه برای انجام مرحله اول طرح انتقال آب از سواحل چابهار به استانهای شرقی کشور پس از اعمال مهندسی ارزش کاهش قابل توجهی یافته است افزود: پیش از این هزینه اجرای طرح انتقال آب از سواحل چابهار ۳.۹ میلیارد دلار برآورد شده بود که این میزان با محاسبات مهندسی ارزش به ۲.۲ میلیارد یورو کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی ادامه داد: با اجرای دو طرح بزرگ شامل انتقال آب از سواحل چابهار به استان های شرق کشور و اجرای سند سازگاری با کمآبی که سال گذشته توسط وزارت نیرو تصویب و ابلاغ شد و کمبود آب پایدار مورد نیاز شرق کشور تامین خواهد شد.
مطالعات اجرای طرح انتقال آب از سواحل چابهار به استانهای شرقی کشور از سال ۱۳۹۵ از سوی وزارت نیرو به شرکت آب منطقهای خراسان رضوی واگذار شده است.
خراسان رضوی یکی از بحرانیترین استانهای کشور به لحاظ افت آبهای زیرزمینی است به طوری که منابع زیرزمینی این استان با کسری مخزن یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعبی در سال مواجه است.
هماکنون چاهها و منابع زیرزمینی سهم ۸۰ درصدی در تامین آب آشامیدنی استان خراسان رضوی با جمعیت ۶.۴ میلیون نفری دارند.
انتهای پیام/پ