به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، از جمله سوغاتی های اصفهان می توان به گز در میان سوغاتی های بسیار فراوان این شهر زیبا اشاره کرد ، اصولا گز را از بازار ها و مغازه ها خریداری کرده اید اما این بار پیشنهاد ما به شما این است که گز را در خانه به عنوان شیرینی درست نمایید.
بیشتربخوانید
مواد لازم برای تهیه گز:
شکر ۲۵۰ گرم
گلوکز مایع ۳۷۵ گرم
سفیدهی تخم مرغ ۵ عدد
گلاب مرغوب ۳-۴ قاشق غذاخوری
آب ۳/۴ پیمانه
آرد سفید به مقدار لازم
مغز دلخواه (پسته، بادام، فندق، شاهدانه) ۱۰۰-۱۵۰ گرم
طرز تهیه گز:
برای تهیه گز ابتدا در یک قابلمه مسی آب و شکر را مخلوط کنید و بر روی حرارت کم قرار بدهید تا شکر حل شود و آب داغ شود. اما به جوش نیاید، حتما باید روی شعله پخش کن قرار بدهید.
پس از حل شدن شکر گلوکز را اضافه کنید و با لیسک و یا قاشق چوبی خوب هم بزنید تا زمانی که شهد کش در شود و به اصطلاح نخ بدهد.
در این فاصله سفیده تخم مرغ را هم با دور تند همزن برقی آنقدر هم بزنید تا پف کند و حجم آن دو برابر شود تا حدی که ظرف را برمی گردانیم نریزد.
سپس گلاب را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید باید مراقب باشید که شهد در حین هم زدن به جوش نیاید.
شهد را بین دو انگشت تست کنید تا به مرحله نخ دادن برسد یعنی بین دو انگشت کش بیاید.
زمانی که شهد آماده شد، مقداری از آن را داخل سفیده هم زده بریزید تا هم دما شوند و بعد از کمی هم زدن همه سفیده را داخل قابلمه شهد بریزید و به صورت پارویی مواد را هم بزنید.
این مرحله باید به دقت انجام شود، به وسیلهی همزن و با دور تند مواد را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه هم بزنید و ما بین آن چند بار همزن را خاموش کنید و با قاشق چوبی مواد را هم بزنید تا همه مواد زیر رو شوند و ته نگیرند.
برای اینکه زیر قابلمه کم است و از شعله پحش کن استفاده کردید میتوانید هر از گاهی قابلمه را رها کنید و دوباره هم زدن را شروع کنید تا خسته نشوید این مرحله حدود ۱/۵ الی ۲ ساعت طول میکشد.
زمانی که مواد به مرحلهای رسید که سفت شد و قاشق نریخت، گز آماده است و میتوانید شعله را خاموش کنید. هم اکنون مغزها را اضافه کنید و آن را خوب مخلوط کنید تا همه جای گز به صورت یکنواخت مغز باقی بماند.
سپس صبر کنید تا مایهی گز از داغی بیفتد و ولرم شود. بعد آن را به هر شکلی که میخواهید در بیاورید میتوانید از قالب استفاده کنید.
در صورت استفاده از قالب داخل قالب را آرد بپاشید و بعد گز را داخل آن فرم بدهید و در گزها را کف ظرفی بچینید و خودش را خوب بگیرید و بعد در ظرف سرو بچینید.
نکاتی برای تهیه گز:
• برای تهیه گز حتما باید از شعلهی کم و با شعله پخش کن استفاده کنید.
• از قابلمهای استفاده کنید کف آن لبه دار نباشد و حالت گردی داشته باشد.
• آن را باید دائم و به صورت پارویی هم بزنید. زیرا زود ته میگیرید و میسوزد.
• برای طرز تهیهی گز آردی بعد از قالب زدن آن به هر شکلی آن را داخل آرد سفید شیرینی بغلتانید و داخل ظرفی که میخواهید نگهداری کنید آرد بریزید و گزها را داخل و لابه لای آردها قرار بدهید.
• برای تهیه گز میتوانید از هر مغزی استفاده کنید مغزها به صورت خام باشند خوشمزهتر است. فقط اگر از شاهدانه خواستید استفاده کنید آن را از قبل بو بدهید.
• نوع مغز داخل گز و مقدار آن بستگی به سلیقهی شما دارد.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/