استاندار خراسان رضوی گفت: مصلحت نظام، کشور و دولت فعال بودن شهرک‌های صنعتی و انجام فعالیت‌های اقتصادی به صورت تعاونی و مجتمع‌های صنفی است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، علیرضا رزم حسینی استاندار خراسان رضوی در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید برای رفع مشکلات پرونده‌های اولویت دار استان خراسان رضوی، گفت: اگر فعالیت‌های اقتصادی در قالب تجمیع ده‌ها فعال اقتصادی و صنفی انجام شود بسیار ارزشمند است و متولیان اجرایی باید فعالیت آن‌ها را تسریع کنند.

او افزود: در شهرک‌های صنعتی ابتدا باید مساله زمین و تملک آن به وسیله سهامداران حل شود و مساله حقوقی برای آن باقی نماند در غیر این صورت باقی ماندن مشکلات زمین در این طرح‌ها مشکلاتی برای این طرح‌ها ایجاد می‌کند.

محمود بنانژاد رئیس اتاق اصناف مشهد نیز گفت: اصناف مرتبط با سه طرح شهرک‌های صنعتی که در این جلسه بررسی می‌شود خواستار راه اندازی فعالیت‌هایی در اطراف مشهد در قالب شهرک صنعتی تخصصی هستند.

او افزود: اصولا امکان فعالیت اصناف در قالب مجتمع‌های صنفی در شهر امکان پذیر است، اما اتحادیه‌ها و اتاق اصناف خواستار فعالیت واحد‌های صنفی ذیل عنوان شهرک هستند چرا که فعالیت اصناف در مجتمع‌ها به شکل اخذ تک تک مجوز‌ها و به صورت شخصی از شهرداری است و الزامی برای فعالیت ضابطه‌مند در قالب جمعی برای واحد‌های صنفی وجود ندارد.

رئیس اتاق اصناف مشهد ادامه داد: در شهرک‌های صنعتی، واحد‌های صنفی ضابطه‌مند عمل کرده و در ادامه اخذ مجوز به عنوان شهرک، دیگر نمی‌توانند فعالیت یا کاربری واحد را تغییر دهند.
 
همچنین نمایندگان اصناف و اتحادیه‌های قالی شویی، تولید کنندگان پلاستیک و جعبه سازی مشهد به بیان مشکلات خود در تاسیس شهرک صنعتی غیردولتی فرش، شهرک صنعتی جعبه سازان مشهد و شهرک صنعتی پلاستیک در اطراف این کلانشهر پرداختند.

مساله تعیین تکلیف زمین برای شهرک صنعتی غیردولتی فرش از سوی مالکان مورد تاکید استاندار قرار گرفت و تامین آب و برق در طرح‌های یاد شده نیز تسهیل شد، اما موضوعات زیست محیطی موکول به پیگیری استاندار و رییس سازمان محیط زیست شد.

زیبا معظمی فرد رئیس اداره محیط زیست انسانی اداره کل محیط زیست خراسان رضوی گفت: فعالیت شهرک‌های صنعتی یاد شده در اطراف کلانشهر‌ها و محدوده ۳۰ کیلومتری آن‌ها منوط به اخذ مجوز از هیات وزیران است لذا دستگاه‌های محلی از این بابت برای اعطا مجوز با مشکل مواجه هستند.

او افزود: مساله اصلی تامین آب این واحد‌های صنعتی که عمدتا هم آب بر هستند و در اطراف مشهد قرار دارند مهم‌ترین دغدغه فنی محیط زیست است.

سید رضا زیارت نیا مدیرعامل مجتمع فرآوری کائولین و خاک‌های صنعتی زرمهر، گفت: این مجتمع که قرار است تولید کننده مواد اولیه صنایع کاشی باشد ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با حدود پنج هزار میلیارد ریال حجم سرمایه گذاری دو هزار و ۴۰۰ شغل ایجاد می‌کند.

او افزود: این واحد صنعتی در منطقه بایگ تربت حیدریه قرار دارد و تکمیل آن می‌تواند وابستگی کشور به کائولین خارجی صنایع کاشی و سرامیک را برطرف کرده و به افزایش کیفیت این محصولات منجر شود و از خروج ارز از کشور نیز جلوگیری کند.

مدیرعامل مجتمع فرآوری کائولین و خاک‌های صنعتی زرمهر ادامه داد: شرکت برق از تامین شبکه انتقال برق صنعتی سه مگاوات به این مجتمع سرباز می‌زند.

علی رسولیان معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی نیز گفت: با هماهنگی‌های صورت گرفته هزینه شبکه انتقال نیرو به طول هفت کیلومتر توسط شرکت تامین می‌شود، اما در صورت تایید قانونی هزینه آن در آینده از بهای برق مصرفی این مجتمع کسر می‌شود.

حجم سرمایه‌گذاری چهار طرح ویژه بررسی شده در این جلسه ۱۰ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال بود که با تکمیل این طرح‌ها دو هزار و ۵۱۳ فرصت شغلی ایجاد می‌شود.
 
انتهای پیام//ف.س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.