شهرستان تربت حیدریه یکی از قطب های تولید زعفران است که هر ساله در فصل برداشت زعفران،گردشگران داخلی و خارجی عازم این شهر می شوند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،براساس شواهد و کشفیات باستان شناسی در اطراف شهرستان تربت حیدریه (به ویژه غار ماپری، سنگ نگاره‌های کدکن و سفال‌های مکشوفه از چندین محوطه تاریخی) حکایت از وجود زیستگاه‌هایی در هزاره‌های چهارم و پنجم قبل از میلاد در این منطقه دارد.

نام تربت حیدریه به اعتبار نام قطب الدین حیدر (عارف نامی متوفی به سال ۶۱۸ هـ. ق) تقریبا از قرن نهم هجری به بعد بر این منطقه نهاده شد.

شهرستان تربت حیدریه در طول زمان و قرون، زادبوم شخصیت‌های علمی، فرهیختگان و علمای بزرگ و تأثیرگذار بوده است که از جمله آن‌ها می‌توان به قطب الدین حیدر و ابوالقاسم گورکانی ار عرفای قرن ۵ و ۶ هجری، کریم الشرق کدکنی و شیخ ابراهیم کدکنی (پدر عطار)، شیخ فریدالدین عطار کدکنی: عارف و شاعر نامی قرن ششم هجری و محمدرضا شفیعی کدکنی، محقق، پزوهشگروشاعر نام برد.

گردشی مجازی در  دیار طلای سرخ


موزه مردم شناسی

موزه مردم شناسی تربت حیدریه که در ضلع غربی رباط طبسی واقع شده شامل غرفه‌های آداب و رسوم مردم تربت حیدریه، فنون و مشاغل بومی، هنر‌های سنتی و صنایع دستی است. این موزه در زمستان سال ۱۳۸۵ افتتاح شده است.


حمام حاجی رئیس

از فضا‌های مهم این حمام می‌توان به رشته پلکان‌های ورودی، سر بینه، بینه، گرمخانه و مخازن آب گرم و سرد اشاره کرد که از ویژگی‌های جالب توجه آن آبنمای هشت ضلعی و ستون‌های سنگی بسیار زیباست. فضای گنبدی و آراسته به نقاشی از دیگر ویژگی‌های این حمام است.

 


باغ ملی

بوستان شهری تربت حیدریه با وسعت چهار هکتار، بر روی بلندی واقع شده است. ورودی این مکان دارای یک رشته پلکان با ۴۶ پله سنگی ومحوطه‌های گلکاری است. از زیبایی‌های طبیعی این بوستان باید به درختان سر به فلک کشیده صنوبر، اقاقیا و آبشار مصنوعی اشاره کرد که سایه‌های دلپذیری را برای استراحت گردشگران فراهم کرده است.

گردشی مجازی در  دیار طلای سرخ


رود معجن

روستای رود معجن در ۴۸ کیلومتری غرب تربت حیدریه واقع است. در چهار کیلومتری این روستا آبشاری زیبا به ارتفاع ۲۸ متر پدید آمده که از سلسله جبال چهل تن در ۴۵ کیلومتری غرب شهرستان سرچشمه گرفته است.
 
گردشی مجازی در  دیار طلای سرخ


ارتفاعات ملکوه

این ارتفاعات در ۷۰ کیلومتری شمال شرقی تربت حیدریه، در بخش کدکن قرار دارد و دومین قله مرتفع استان است. هر ساله تعداد زیادی از کوهنوردان برای صعود به قلل این ارتفاعات عازم منطقه می‌شوند. با توجه به اقلیم منطقه و چشمه سار‌های جوشان، در مسیر این کوه‌ها مناظر زیبایی از باغات میوه و چشم انداز‌های طبیعی فراوان دیده می‌شود.

گردشی مجازی در  دیار طلای سرخ


منطقه گردشگری حصار

روستای حصار در ۵۰ کیلومتری غرب شهرستان و در جنوب روستای رودمعجن واقع شده است.

رودخانه حصار که از نزدیکی این روستا عبور می‌کند، چشم انداز‌های بدیع، باغ‌های زیبا و محیطی فرحبخش را به وجود اورده که هر بیننده‌ای را مجذوب خود می‌کند.

گردشی مجازی در  دیار طلای سرخ

منطقه گردشگری نسر

روستای نسر هم اکنون، بزرگترین روستای شهرستان است این روستا در بخش رخ و در ۶۸ کیلومتری شمال شرقی شهرستان تربت حیدریه قرار دارد. این روستا دارای چشم انداز‌های طبیعی بسیار زیبا با باغ‌های فراوان است.


گردشگری ژئوتوریسم (معدن)

شهرستان تربت حیدریه دارای معادن غنی و متنوع (۲۳ نوع ماده معدنی) است که این معادن قابلیت جذب گردشگر‌های تخصصی را دارد. ازجمله این معادن می‌توان به معدن طلای زرمهر، غار‌های نمک و انواع معادن سنگ اشاره کرد

 

غار‌های نمکی

این حفره‌های زیبا و دیدنی درمعادن متروکه نمک در بخش کدکن شهرستان تربت حیدریه، در نزدیکی روستای حصار یزدان قرار دارد. برداشت نمک از دل معدن سبب تشکیل غار‌هایی زیبا شده است. طول این غار به یک کیلومتر میرسد و قابلیت جذب گردشگران ژئو توریسم را دارد.


گردشگری کشاورزی

شهرستان تربت حیدریه قطب تولید زعفران است و بیش از ۱۵۰ مرکز عرضه زعفران در این شهرستان وجود دارد و باعث شده که مسافران و گردشگران داخلی و خارجی زیادی در قالب تور‌های گردشگری به شهرستان مراجعه کنند.

گردشی مجازی در  دیار طلای سرخ
 

جاذبه‌های مذهبی

مزار احمدالرضا بوری آباد

بنای تاریخی امامزاده احمد الرضا (ع) بوری آباد مربوط به دوره صفویه از آثار ثبت شده ملی کشور است. این بنا با پلان مربع مدفن یکی از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است.

گردشی مجازی در  دیار طلای سرخ


صنایع دستی و سوغات

در شهرستان تربت حیدریه هنر‌های سنتی و صنایع دستی متعددی وجود دارد و از مهمترین آن‌ها که جزء مشاغل و پیشه‌های سنتی شهرستان است و از گذشته تا به امروز رواج بسیار داشته رشته ابریشم کشی (چله کشی ابریشم) است.

از دیگر رشته‌های فعال صنایع دستی به ترتیب می‌توان از تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی (بویژه عقیق)، ساخت زیور آلات سنتی، رنگرزی سنتی، فرت بافی، ابریشم بافی، خراطی، معرق و منبت چوب، نمدمالی و تولیدات نمدی، گلیم بافی، نقاشی روی سفال و شیشه، مصنوعات چرم (سراجی سنتی)، بافتنی‌های سنتی نام برد.

از دیگر هنر‌ها و مشاغل سنتی می‌توان به نجاری، فرش بافی، آهنگری، قفل سازی سنتی و مسگری اشاره کرد.
 
گردشی مجازی در  دیار طلای سرخ
 
گردشی مجازی در  دیار طلای سرخ
 
 
گردشی مجازی در  دیار طلای سرخ

انتهای پیام//ا. غ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.