به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رییس جمهوری، اسحاق جهانگیری عصر چهارشنبه در جلسهای که از طریق ویدئوکنفرانس با استاندار و مسئولین بهداشت و درمان استان قم انجام شد ضمن تبریک سال جدید و اعیاد خجسته ماه شعبان اظهار داشت: قرار بود روز سه شنبه سفری به استان قم داشته باشم تا تصمیمات لازم را اتخاذ کنیم اما دست اندرکاران وزارت بهداشت این سفر را به مصلحت ندانستند و این توفیق از ما سلب شد.
جهانگیری با قدردانی از مراجع بزرگوار تقلید که با رهنمودها و نظرات ارشادی خود زمینه و بسترهای لازم را برای اتخاذ برخی تصمیمات مهم و کلیدی فراهم کردند، گفت: از تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) و علمای روشن بین و حوزه های علمیه قم به خاطر همراهی برای کاهش اجتماعات و گردهماییها قدردانی می کنیم.
معاون اول رییس جمهوری افزود: یکی از دغدغه های اصلی در خصوص گسترش بیماری کرونا اجتماعات مردمی بود چرا که این ویروس نوظهور از سرعت شیوع بسیار بالایی برخوردار است و مهمترین راه مقابله با آن کاهش اجتماعات و قطع زنجیره انتشار ویروس است.
جهانگیری ادامه داد: علما و مراجع بزرگوار کشور نشان دادند که سلامت مردم کشور برای آنها بسیار مهم است و با تدبیر و عقلانیت در این زمینه راهگشایی کردند.
معاون اول رییس جمهوری در ادامه از کادر درمانی و پرسنل بهداشت و درمان استان قم نیز قدردانی کرد و افزود: این عزیزان در خط مقدم مقابله با بیماری کرونا هستند و به خصوص در استان قم که اولین استان در ابتلا به کرونا بود، کادر درمانی از جان خود مایه گذاشتند و زحمات فراوانی را متحمل شدند.
جهانگیری ابتلای رییس دانشگاه علوم پزشکی قم به ویروس کرونا را نشان از حضور مدیران بهداشت و درمان استان با تمام ظرفیت در صحنه مقابله با ویروس کرونا دانست و افزود: بر اساس گزارش ها، رییس بیمارستان فرقانی قم در روزهای نخست که امکانات به اندازه کافی نبود، با ماسک معمولی بر بالین بیماران مبتلا به کرونا حاضر می شد و اعلام کرده بود چون ماسک ان ۹۵ برای همه پرسنل بیمارستان وجود ندارد من نیز از ماسک معمولی استفاده می کنم.
معاون اول رییس جمهوری اضافه کرد: ایثار و از خود گذشتگی کادر درمانی و خدمات پرسنل بهداشت و درمان کشور در تاریخ ایران ماندگار خواهد شد.
جهانگیری از استاندار، مدیران استان، نیروهای مسلح، شهرداری و دستگاه های مختلف استان قم نیز به خاطر تلاش ها و اقدامات صورت گرفته قدردانی کرد و گفت: بعد از دوران دفاع مقدس بالاترین میزان همدلی، هماهنگی و همراهی میان تمامی دستگاه ها و بخش ها را در مبارزه با پدیده کرونا مشاهده کردیم چرا که تمام نهادهای حاکمیتی، نیروهای مسلح، نهادهای مدنی، شهروندان، دولت، علما و مراجع، صدا و سیما و دستگاه های اجرایی همه پای کار آمدند و دستاوردهای بسیار خوبی نیز حاصل شد.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به اینکه بخش وسیعی از مردم کشور به توصیه ها دستورالعمل ها مبنی بر ماندن در خانه پاسخ مثبت دادند اما عده اندکی توجه کافی نکردند و وقتی که اعلام می شود باید از ترددهای غیرضروری پرهیز شود، تصور می کنند که دید و بازدیدها ضروری هستند.
جهانگیری افزود: در شرایطی که هیچ سفر و اجتماعی باارزش تر از سفر به مشهد مقدس و حضور در حرم امام رضا (ع) نیست، اما وقتی که حرم ها و اماکن مقدس در کشور بسته می شوند این یعنی امروز زمان دید و بازدید نیست بلکه زمان در خانه ماندن است.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به برنامه ریزی ها و اقدامات دولت برای کاهش ترددها گفت: دولت از دهم اسفند ماه دانشگاه ها و آموزش و پرورش را که تقریباً حدود ۵۰ درصد کادر دولت هستند، تعطیل کرد. برای سایر دستگاه های اجرایی نیز اعلام شده که می توانند دورکاری کنند و حضور سایر افراد حداکثر یک سوم باشد.
جهانگیری ادامه داد: البته از بخش دیگری از کارکنان دستگاه های اجرایی نظیر بخش بهداشت و درمان و کارکنان دستگاه هایی که با تأمین نیازهای ضروری مردم سر و کار دارند نیز خواسته شده که با تمام ظرفیت پای کار باشند و به خدمت رسانی به مردم ادامه دهند.
معاون اول رییس جمهوری همچنین از سیاست جدید دولت برای اعمال محدودیت و سخت گیری های بیشتر خبر داد و گفت: این تصمیم در راستای کنترل مسافرت ها و کاهش رفت و آمدها در قالب مجموعه ای از سیاست ها و باید و نبایدها از سوی وزیر کشور اعلام خواهد شد.
جهانگیری با تأکید بر اینکه مردم هر چقدر که در زمینه کاهش تردد و پرهیز از حضور در اجتماع همکاری بیشتری داشته باشند، زمان ماندگاری ویروس در کشور کوتاه خواهد شد، اظهار داشت: به دلیل آنکه سلامت مردم مهمترین اولویت دولت است، تمرکز اصلی برای کاهش سرایت و شیوع ویروس کرونا معطوف شده و تبعات اقتصادی و اجتماعی در اولویت بعدی مدنظر است.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: در مرحله بعدی با توجه به آثار و تبعات اقتصادی ویروس کرونا بر اقتصاد، کسب و کارها و معیشت مردم، همه استانداران و مدیران کشور باید برای این موضوع وقت بگذارند و ستاد اقتصادی دولت نیز راهکارهای روشن و برنامه ریزی های دقیقی را برای جبران این آسیب ها اجرا خواهد کرد.
جهانگیری با اشاره به افزایش میزان تولید اقلام بهداشتی در کشور و نیز واردات این گونه اقلام که به صورت مستمر در حال اجرا است اظهار امیدوار کرد: در روزهای آینده شاهد رفع کمبودها و نیازهای اقلام بهداشتی و درمانی باشیم.
معاون اول رئیس جمهور همچنین عصر روز چهارشنبه در جلسه ویدئو کنفرانس با مدیران استان گیلان با اشاره به نگرانی کادر پزشکی از افزایش تعداد مبتلایان بعد از پایان تعطیلات نوروز اظهار داشت: ستاد مقابله با کرونا به همین منظور مصوبهای را از فردا عملیاتی خواهد کرد تا با اعمال محدودیتهای بیشتر زنجیره انتقال ویروس کرونا قطع شود.
معاون اول رییس جمهوری افزود: تا به امروز تصمیمات مهم و تاریخی و منحصر به فردی نظیر بسته شدن حرمهای مقدس امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) اتخاذ شده و همچنان نیازمند تصمیمات جدیدتری هستیم تا این ویروس از کشور ریشهکن شود.
جهانگیری با تاکید بر اینکه ماندن مردم در خانه یک ضرورت جدی است، گفت: ضرورت دیگر حضور جدی و پای کار مدیران کشور و بخش پزشکی و درمانی است تا با کمک یکدیگر در زمان کوتاهی بتوانیم بر مشکل غلبه کنیم.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به کاهش سفرها در ایام نوروز تصریح کرد: وقتی گفته میشود سفر باید فقط به دلایل ضروری انجام شود معنایش عمل به سنت قدیمی، دینی و ایرانی دید و بازدید نیست، بلکه این رفت و آمدها حتماً باید برای تهیه ضرورتهای مهمی نظیر مسائل پزشکی و یا تهیه مایحتاج باشد.
وی ادامه داد: راهبرد در خانه ماندن مردم از دهم اسفند و در جلسهای که در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد به مردم اعلام شد و تصمیماتی نظیر کاهش ساعت کار ادارات و یا دورکاری اتخاذ شد.
جهانگیری با اعلام قدردانی و تشکر دولت از کادر پزشکی و درمانی استان گیلان خاطرنشان کرد: کارکنان بیمارستانها و پرستاران و پزشکان نقشی بسیاری کلیدی، محوری و پیشتاز در مقابله با ویروس کرونا داشتند که جا دارد دست تک تک آنها را بوسید.
جهانگیری با اشاره به اینکه به دلیل شدت شیوع ویروس در استان گیلان در روزهای ابتدای شیوع بیماری در کشور گفت: کادر پزشکی این استان از دل و جان خود مایه گذاشتند و به این دلیل تعداد شهدای کادر پزشکی و درمانی این استان بیشتر از استانهای دیگر است و من به خانواده این شهدا تسلیت میگویم و از صبوری آنها قدردانی میکنم و امیدوارم که با شهدای کربلا محشور شوند.
وی با اشاره به یکی از دستورالعملهای مصوبه شورای عالی امنیت ملی برای پرداخت فوقالعاده ویژه کادر پزشکی و درمانی اضافه کرد: این مصوبه را به سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابلاغ کردم. البته زحمات کادر پزشکی و درمانی کشور به شکل مادی قابل جبران نیست و اجر آن با خداوند است، اما وظیفه ماست که در حد توان زحمات آنها را جبران کنیم.
معاون اول رییس جمهوری از استاندار، رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان و رییس بیمارستان رازی رشت و همه مدیرانی که به صورت جدی و جهادی با تمام توان پای کار ایستادند قدردانی کرد و افزود: باید از مردم عزیز و صبور گیلان که نهایت همراهی را با دستورالعملهای ستاد ملی مقابله با کرونا داشتند تشکر کرد و همچنین نقش نیروهای نظامی و علما را در کمک به مدیریت استان ارج نهاد.
جهانگیری با اشاره به اینکه رییس سازمان برنامه و بودجه به عنوان معین استان در مقابله با بیماری کرونا معرفی شده است، اضافه کرد: وی تمام مسائل و موضوعات و مطالبات مطرح شده در این جلسه را پیگیری خواهد کرد.
انتهای پیام/
واله مدیونی اگه بخوای بری جایی برا سرکشی و رسیدگی
جون شما خیلی مهمه..
شما و سایر عوامل دولت بشینین تو قرنطیه...خدای ما هم بزرگه..اوضاع مملکت میچرخه یه جوری!