حبیب الله مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: با توجه به رشد اعتیاد در کشور، این معضل رابطه مستقیمی با وقوع انواع کودک آزاری در نقاط مختلف کشور دارد و این مطلب در پروندههای مختلف کودک آزاری قابل اثبات است.
وی در ادامه تصریح کرد: بر اساس آمارها و همچنین آخرین گزارشهای اورژانس اجتماعی کشور، امروزه شدیدترین نوع کودک آزاریها ناشی از اعتیاد کسانی است که کودکان را به طرق مختلف مورد اذیت و آزار قرار میدهند و این افراد یا شامل والدین کودک و یا دیگر افرادی میشود که به نوعی کودک را میشناسند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر کودک آزاری در همه نقاط دنیا، یکی از آسیبهایی است که باید در اولویت بررسی قرار گیرد. این امر ناشی از ناتوان بودن کودک در مقوله دفاع از خود بوده و در کشور ما نیز از اهمیت و اولویت خاصی برخوردار است.
مسعودی فرید در ادامه یادآور شد: بسیاری از موارد کودک آزاری در کشور در سنین زیر 5 سال اتفاق میافتد و از آنجا که کودکان توانایی مطرح کردن آن و طلب کمک از مجموعه هایی چون اورژانس اجتماعی را دارا نیستند، ضرورت تسریع تصویب لایحه حمایت از حقوق کودکان به شدت احساس میشود.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: اورژانس اجتماعی از سال 78 راهاندازی شده است و در توصیف اولین هدف تاسیس مجموعه ای به این نام، باید به مسئله رسیدگی به مواردی چون کودک آزاری اشاره کرد. توسعه دیگر خدمات بخشهای اورژانس اجتماعی پس از طرح پیگیری موارد کودک آزاری بود و این موضوع ناشی از اهمیت موضوع کودک آزاری از بدو تاسیس اورژانس اجتماعی کشور تا کنون است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر 350 مرکز اورژانس اجتماعی در نقاط مختلف شهرهای کشور به ارائه خدمات مداخله در بحران به کودکان، زنان و در مجموع به سایر افراد آسیبدیده و در معرض آسیب میپردازند و خدمات مورد نیاز را به آن ارائه میدهند.
مسعودی فرید تصریح کرد: شاید اگر تا سال گذشته کودکی در مدرسه از معلم خود کتک میخورد و این امر عادی تلقی میشد، امروزه وقوع چنین اتفاقاتی در جامعه غیرعادی به شمار میآید و مردم واکنشهای مختلفی از خود بروز میدهند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در ادامه یادآور شد: هم اکنون حساسیت سایر اقشار مردم نسبت به معضل کودک آزاری بسیار بالا رفته است و این موضوع ناشی از اطلاع رسانی به افراد مختلف در گروههای مختلف است.
وی تاکید کرد: آگاه سازی والدین و آموزش آنها در خصوص سبکهای فرزندپروری مناسب و برتر، تعداد وقوع کودک آزاریها در کشور را کاهش میدهد و از طرفی کودکان در معرض آسیب را نیز از خطرات احتمالی در امان نگه خواهد داشت.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در ادامه خاطرنشان کرد: نوع نگاه مسئولان و مردم نسبت به نگرش به موضوع کودک آزاری و انواع مصادیق آن بالا رفته است و بنابر این مواردی از کودکان که مورد کودک آزاری قرار میگیرند افزایش پیدا کرده است.
انتهای پیام/