مسیر هجرت تاریخی امام رضا با توجه به اینکه چند کشور عربستان، عراق، کویت، ایران و ترکمنستان را تحت شعاع قرار می‌دهد به ثبت جهانی خواهد رسید.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از مشهد ، حسین زارع صفت مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی درنشست برنامه ریزی جاده ولایت گفت: جاده ولایت و مسیر هجرت تاریخی امام رضا (ع) علاوه بر بحث پژوهش و ماندگاری و مستندسازی به عنوان یک ظرفیت مذهبی و فرهنگ ساز و گردشگری قابل استفاده است.

وی با بیان اینکه در دنیا نیز مرسوم است که این مکان رویداد‌ها خود به جاذبه‌ای گردشگری تبدیل می‌شوندافزود: موضوع جاده ولایت از چندین سال که به عنوان بررسی مسیر تاریخی هجرت امام رضا (ع) به مرو و مشهد و توس و خراسان در دستور کار بوده است و حدود ۱۰ همایش علمی پژوهشی با فراخوان مقالات توسط علاقه‌مندان ضورت گرفته و مجموعه مقالات در ۶ جلد چاپ شده و به عنوان یک کار خوب در دسترس است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: مسیر هجرت تاریخی در واقع پیمایش و بررسی شده و مستندات و شواهد تعریف شده و گزارش آن نیز موجود است که استان به استان پژوهش شده مکان هایی که به نام قدم گاه و یا منسوب به امام رضا (ع) بوده است در این ۸ استان اجماع نسبی وجود دارد. حاصل شده است.

زارع صفت تصریح کرد:در سنوات گذشته فیلم جاده ولایت تهیه و پخش شده است و نقشه نیز چاپ و منتشر شده است تلقی ما این است که جاده ولایت و مسیر هجرت تاریخی امام رضا (ع) علاوه بر بحث پژوهش و ماندگاری و مستندسازی به عنوان یک ظرفیت مذهبی و فرهنگ ساز و گردشگری قابل استفاده است.

وی افزود:پیشنهاد دادیم در قالب برنامه ششم به عنوان یک تکلیف بیاید و بسیاری از جهت دهی‌های کشور را نیز به عنوان یک ظرفیت می‌تواند تحت شعاع قرار دهد.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: مسیر هجرت تاریخی امام رضا با توجه به اینکه چند کشور عربستان، عراق، کویت، ایران و ترکمنستان را تحت شعاع قرار می‌دهد به ثبت جهانی نیز خواهد رسید و با محوریت ایران می‌تواند این کار صورت بگیرد و این موضوع امکانی است کعه با توجه به تاکید مقام معظم رهبری دارند روی توجه به سایر فرق اسلامی می‌تواند یک ظرفیت باشد برای علاقه‌مندان به حضور در خراسان به عنوان یک ظرفیت می‌توان کار کرد.

زارع صفت افزود:با حضور بنیاد پژوهش‌ها مرجعیت پژوهشی وزن علمی و آکادمیک و رسمیت شناخته شود ما بحث نشانه گذاری طول مسیر، طراحی نشانه، نامگذاری میادین و تهیه زیر ساخت‌ها ونقشه و یا سند جامعی که به عنوان ظرفیت‌های پیوسته و منفصل معرفی کند.

وی افزود: جای جای سرزمین ایران آغشته به حضور فرزندان موسی ابن جعفر (ع) است و این خود یک ظرفیت کلان است اگر مشهد، شمال، طبس، قم و شیراز را داریم همه به گونه‌ای امام زادگان حضرت موسی ابن جعفر و حضور تاریخی و هجرت تاریخی جای جای ایران را متبرک کرده است و این اتفاق می‌تواند فارق از بحث‌های پژوهشی یک حرکت اقتصادی، اشتغال زایی، فرهنگ ساز و نیز باشد.

انتهای پیام//
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.