پزشک مصری بازگشته؛ از وضعیت اسفناک غزه گفت

یک پزشک مصری که به تازگی از غزه بازگشته است تاکید کرد وضعیت اسفناکی که مردم غزه درحال تجربه آن هستند را نمی‌توان با کلمات منتقل کرد.

احمد عبدالعزیز، استاد جراحی ارتوپدی در دانشکده پزشکی قصر العینی مصر، پس از بازگشت از غزه گفت که گستردگی فجایع در نوار غزه در رسانه‌ها منعکس نمی‌شود، زیرا در حال حاضر هیچ وسیله‌ای برای برداشتن مقادیر عظیم آوار وجود ندارد، این درحالی است که درحال حاضر ساختمان‌هایی وجود دارند که به گور دسته جمعی برای تمام خانواده‌ها در زیر آوار تبدیل شده است.

براساس گزارش الجزیره، عبدالعزیز امروز یکشنبه در مصاحبه‌ای از همگان خواست که برای توقف جنگ به هر وسیله‌ای تلاش کنند و خدمات پزشکی را به گونه‌ای بازگردانند که متناسب با فاجعه بهداشتی موجود در غزه باشد.

دکتر عبدالعزیز درمانگاه خود را در مصر تعطیل کرد و به غزه رفت. او یکی از اولین پزشکانی بود که به عنوان بخشی از هیات‌های پزشکی برای کمک به درمان مجروحان غزه، در پی تجاوزات اسرائیل، داوطلبانه برای ماموریت‌های بشردوستانه به غزه رفت.

اخیرا این پروفسور جراحی ارتوپدی به شمال نوار غزه رفت و آنچه را که دید، تعریف کرد. او گفت که در این قسمت از نوار غزه ویرانی کامل وجود دارد و به ندرت می‌توان خانه‌ای مناسب برای سکونت یافت.

عبدالعزیز ادامه داد: بیان این تراژدی‌ها فراتر از تصور است. خانواده‌ها در شمال غزه در صد‌ها هزار تجمع غیرانسانی، بدون هیچ آب آشامیدنی، سرویس بهداشتی، یا هیچ وسیله‌ای برای امرار معاش درحالیکه یک پارچه سقف آنان است، زندگی می‌کنند.

پزشک مصری گفت: آن‌ها جایی برای بازگشت ندارند و در این وضعیت اسفبار باقی خواهند ماند، زیرا در حال حاضر هیچ مکان مناسبی برای ساخت و ساز در نتیجه انبوه زباله و آوار وجود ندارد. قبل از شروع ساخت و ساز و بازسازی باید ابتدا این آوار و زباله‌ها برداشته شود.

وی در خصوص وضعیت بهداشتی در نوار غزه گفت: تیم‌های پزشکی از کمبود شدید وسایل رنج می‌برند و به دلیل شهادت و بازداشت بسیاری از آنها، توان بهداشتی در حال کاهش است و بقیه کار فوق العاده‌ای انجام می‌دهند، اما این‌کار فوق‌العاده طاقت‌فرسا است.

 این پزشک مصری افزود: بیش از ۷۰ هزار مجروح در غزه وجود دارد. این افراد اکنون ابتدا نیاز به درمان دارند و تا پایان فاجعه‌ای که تجربه می‌کنند به چندین ماه و شاید سال‌ها درمان تکمیلی نیاز دارند.

 وی ادامه داد: البته بیماری‌های طبیعی نیز وجود دارد که در ازدحام جمعیت گسترش می‌یابد، این بیماری‌ها غیر از صدمات فراوان در بین غیرنظامیان اعم از زنان، کودکان و سالمندان که نوع این آسیب‌ها در ناحیه سر، چشم، شکم و سینه، قطع دست و پا و... است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار