نوسازی بافت‌های فرسوده با حضور مالکان جان دوباره‌ای می‌گیرد

به گفته مسئولان، نوسازی ۲۵۰ هزار بافت فرسوده در سال جدید یکی‌ از مهم‌ترین گام‌ها در جهت جهش تولید مسکن است که با حضور مردم به مرحله اجرا می‌رسد.

 نوسازی بافت های فرسوده  یکی از مهم ترین برنامه های دولت برای امسال به شمار می رود چراکه امسال با توجه به شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت های مردمی یکی از مهم ترین بخش های که می تواند این شعار را محقق کند  نوسازی بافت های فرسوده  است. 

نوسازی بافت های فرسوده که از سال‌های گذشته همزمان با اجرای طرح جهش تولید مسکن کلید خورده  است و سال گذشته با استفاده از بسته‌های تشویقی رشد خوبی داشت به طوری که میزان صدور پروانه‌های ساختمانی به بیش از ۵۰ درصد رشد رسیده است و تمامی این نوسازی واحدهای فرسوده ناشی از ارائه بسته های تشویقی و فرهنگ سازی برای ورود مالکان این واحدها به این طرح بوده است‌.

حال امسال با توجه به شعار سال مبنی بر جهش تولید مسکن با مشارکت مردم استفاده از ظرفیت های مردمی در تحقق این شعار بسیار موثر و مهم است چراکه اگر از ظرفیت‌های مردمی و از همه مهم‌تر بخش خصوصی استفاده نشود امکان محقق شدن این طرح وجود نخواهد داشت.

براساس این گزارش استفاده از ظرفیت های مردمی در تحقق این شعار در بافت‌های فرسوده امسال در دستور کار شرکت عمران بازآفرینی  شهری قرار گرفته است در همین رابطه محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت:  شرکت بازآفرینی در اجرای طرح شهید باکری با هدف جهش تولید و دستیابی به رشد حداقل ۵۰ درصدی در تولید مسکن و تسریع در نوسازی واحدهای مسکونی ناپایدار و محرومیت‌زدایی کالبدی و توانمندسازی ساکنان محلات هدف بازآفرینی شهری، عملیات احداث ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در محدوده‌های هدف و بهره برداری از ۱۰۰ هزار واحد مسکونی با مشارکت واقعی و حداکثری مردم را در برنامه دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: سیاست‌ها و برنامه‌های اجرایی شرکت بازآفرینی شهری در تمامی حوزه‌های تحت‌مسئولیت در ترویج و جلب مشارکت مردم بوده و اساس کار خود را در دولت سیزدهم در اجرای رهنمودهای عملیاتی مقام معظم رهبری بر این موضوع قرار دادیم که شعار سال نیز تاییدی بر سیاست‌های شرکت است.

اجرای طرح کلید به کلید و کلید به زمین

معاون وزیر راه و شهرسازی مدیریت اجرای طرح کلید به کلید یا کلید به زمین را از دیگر برنامه‌های امسال شرکت عنوان کرد و افزود: جلب مشارکت سازندگان بخش خصوصی در احداث ۱۰ هزار واحد مسکونی بر روی اراضی شرکت، پیگیری سند دار کردن ۵۰ هزار فقره املاک با اسناد عادی واقع در بافت‌های ناکارآمد شهری، اتمام ۵۰۷ هزار پروژه زیربنایی و روبنایی باقیمانده و شروع ۱۵۰ پروژه در قالب برنامه اقدام مشترک و آموزش ۵۰ هزار نفر در قالب ارتقای شغلی ساکنان محلات هدف اجرایی می‌شود.

آیینی تاکید کرد: فراهم کردن سازوکار پایش مردمی تمامی عملیاتی بازآفرینی شهری، تدوین و اجرای بسته تشویقی طراحی نما در جهت ترویج معماری ایرانی- اسلامی و تدوین و اجرای بسته تشویقی در بافت‌های تاریخی از جمله برنامه‌های کیفی است که برای امسال در بافت‌های هدف بازآفرینی اجرایی می‌شود.

نوسازی واحدهای مسکونی شهری از ۲۵۰ هزار واحد عبور کرد 

وی توضیح داد: هم اکنون نوسازی واحدهای مسکونی در بافت فرسوده از ۲۵۰ هزار واحد عبور کرده است.‌بسته تشویقی نوسازی در ۵۱۶ شهر اجرا شد که در ۳۰۱ شهر بسته تشویقی مصوب شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در ۲۱۵ شهر بسته تشویقی بومی سازی شده در حال اجراست تا در سال جدید سیاست‌های تدوین شده شرکت ۱۰۰ درصد تحقق یابد.

مدت زمان صدور پروانه های ساختمانی همچنان بیش از ۶ ماه است

تهران یکی از استان های که میزان بافت های فرسوده در آن قرار دارد  که مقرر شده است بخشی از این نوسازی بافت های فرسوده از طریق ورود شهرداری اجرا شود اما به گفته بسیاری از سازندگان در این طرح مدت زمان صدور پروانه های ساختمانی با توجه به آنکه مقرر شده بود در طی ۲ ماه یا ۴۵ روز صادر شود اما همچنان سازندگان چشم بیش از ۶ماه چشم انتظار صدور پروانه های ساختمانی هستند.

در همین رابطه حسن محتشم عضو انجمن انبوه سازان مسکن تهران به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مقرر شده بود مدت زمان صدور پروانه های ساختمانی به ۲ ماه و یا کمتر برسد اما ما سازندگان و انبوه سازان بیش از ۴تا ۵ ماه چشم انتظار صدور این پروانه های ساختمانی هستیم که همین امر خود باعث شده انگیزه ای برای ورود به بخش ساخت وساز نداشته باشیم.

وی افزود: تنها راه برای افزایش مشارکت مردم و بخش خصوصی کاهش مدت زمان صدور پروانه های ساختمانی و بهبود وضعیت بوروکراسی های اداری است که این امر خود زمینه ساز تقویت بازار تولید واحد های مسکونی می شود.

براساس این گزارش حال با توجه به موانعی که بر سر راه نوسازی بافت های فرسوده وجود دارد امیدواریم امسال با مشارکت بیشتر مردم و بخش خصوصی شاهد افزایش نوسازی واحدهای مسکونی فرسوده در کشور و رفع این موانع باشیم‌.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۵ ۱۵ فروردين ۱۴۰۳
خونم خالی شد خواستم نقاشی کنم ۱۵میلیون شد۲ سال پیش ۲۰میلیون خرج لوله کشی و توالت فرنگی شد
الان بازدید کننده خونه را دیده می‌کنه کف آشپزخانه را چرا سنگه باید سرامیک کنی باید کابینت را بردارم که خودش ۳ میلیون فقط اجرت برداشت و نصب کابینت میشه بجز بنایی و مصالح ساختمانی
برای همین دلایل سال دیگه خونه ام را زیر ماهی ۱۵میلیون اجاره نمیدم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۴ ۱۵ فروردين ۱۴۰۳
صدور پروانه وامتیازات برای خانه های که نیاز به بازسازی دارد راحت و آسان تر شود همچنین درپرداخت وام به متقاضیان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۳ ۱۵ فروردين ۱۴۰۳
همش به نفع خودشونه ن مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۴ ۱۴ فروردين ۱۴۰۳
علت اصلی گرانی بیشتر از مصالح بوروکراسی شهرداری وتورم نیست؟
Iran (Islamic Republic of)
عبدی
۱۱:۲۰ ۱۴ فروردين ۱۴۰۳
مشکل اساسی نوسازی در داخل کوچه مالکین سر کوچه و مشرف به خیابان هستند که کوچه رو تبدیل به مغازه کردن و راهی برای ورود به کوچه و نوسازی نداشتن اول بایستی تکلیف این افراد برای باز کردن معبر با قانون حل کرد تا بقیه راهشون برای نوسازی باز بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۱۴ فروردين ۱۴۰۳
سلام تهران منطقه ۱۴ منزل مسکونی داریم ۷۰ سال ساخت امکان مشارکت باهمسایه پشتی وجود دارد اما شهرداری میگه از خونه کناری باید اجازه بگیری به دلیل اینکه سایه میفته رو ساختمان.از همسایه ای که از ۳ طرف نور داره
همسایه هم اینجا ساکن نیست و لج کرده میگه من رضایت نمیدم
حالا ما موندیم و قوانین الکی نصف تهران اصلا طلوع وغروب خورشید وندیدن
ا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۷ ۱۴ فروردين ۱۴۰۳
سلام درمورد خانه هایی هم که دریافت فرسوده نیست مانند اصفهان ونیاز به بازسازی دارد ترتیبی اتخاذ که از امتیازات بافت فرسوده بهر ه مند شوند تشویقات و تخفیف درصدرور پروانه مد نظر قرار گیرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۷ ۱۴ فروردين ۱۴۰۳
بناهای با چند سال قدمت ساخت جزو بافت فرسوده می شود لطفا شرایط را برای نوسازی خانه راحت تر ودرمجوز پروانه تخفیف داده شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۰۵ ۱۴ فروردين ۱۴۰۳
بزرگ ترین اشتباه ممکن ورود به نوسازی بافت فرسوده هست
۱. وام دوره ساخت ۹ درصد
۲.وام فروش اقساطی ۲۳ درصد
۳.هزینه عوارض شهرداری و نظام مهندسی
۴.هزینه ثبت دفتر خانه برای رهن بانک(برای ۲۰۰ میلیون دفتر ثبت اسناد ۸ میلیون دریافت کرده)
۵.بلوکه کردن بخشی از پول توسط بانک
۶. هزینه بالای مصالح
۸.هزینه بالای دستمزد
۹.هزینه اب و برق که جدیدا باید همزمان با دریافت پروانه خرید کنید
۱۰. هزینه اب و برق دوره ساخت(هر جور دلشون بخواد پول میگیرن بی حساب و کتاب حتی حاظر نیستند برای هزینه صورت حساب بدن)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۰۰ ۱۴ فروردين ۱۴۰۳
وقتی هزینه های نظام مهندسی سر به فلک کشیده و در یک پروژه معمولی ۵۰۰ میلیون باید هزینه کرد مهندسان بکنی، چطور انتظار دارین ساخت و ساز در بافتهای فرسوده رونق بگیره؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۱ ۱۴ فروردين ۱۴۰۳
ما خونمون ساخت حدود ٦٨ سال پيشه سه تا واحده سه خانواده پول اجاره نداريم بريم جايى تو اين گرونى بعلاوه پول مصالح هم نداريم كه بيام خراب كنن دوباره بسازن كى رسيدگى ميكنه؟! فقط ميگيد نوسازى كنيد خب از كجا بياريم!
آخرین اخبار