ایمانیه:

کشور‌های جنگ طلب، وظایف خود در قبال پناهندگان را انجام دهند

استاندار فارس در دیدار با نماینده کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در جمهوری اسلامی در سفر به شیراز بر لزوم ورود آژانس به موضوع تأمین سلامت اتباع و مهاجرین خارجی در ایران و استان فارس و انجام وظایف خود در قبال پناهندگان تاکید کرد.

محمد هادی ایمانیه در دیدار با خانم یومیکو تاکاشیما نماینده کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان اظهار کرد: مهمترین دغدغه ما در ارتباط با اتباع غیر ایرانی و مهاجرینی که به شکل غیر قانونی در ایران و استان فارس حضور دارند به ویژه اتباع افغانی، بحث سلامت آن‌ها است.

نماینده عالی دولت در فارس با بیان اینکه این افراد تحت پوشش هیچ بیمه‌ای در کشور ایران قرار ندارند و پرداخت هزینه‌های بالای درمان از سوی آن‌ها مقدور و ممکن نیست، گفت: پیشنهاد می‌شود که در استان فارس به عنوان استان پایلوت، یک شرکت بیمه داخلی تمام هزینه‌های درمانی این اتباع را تحت پوشش قرار دهد؛ بخشی از هزینه آن توسط کمیساریا، بخشی نیز توسط خود اتباع و بخشی نیز به شکل تخفیف از سوی بیمه‌ها تامین شود.

ایمانیه در بخش دیگر سخنان خود، با اشاره به اقدامات جنگ‌طلبانه، مشارکت و حمایت‌های برخی کشور‌ها از جمله آمریکا تصریح کرد: اقدامات مداخله جویانه کشور‌های غربی امنیت کشور‌ها را مورد هدف قرار داده اند که یکی از اصلی‌ترین دلایل مهاجرت و پناهندگی بشمار می‌آید؛ در مقابل این کشور‌ها عامل جنگ باید در رفع مسائل موجود با امور پناهندگان نیز نقش ایفا کنند و سهم خود را بپردازند.

استاندار فارس افزود: موضوع دیگر بحث همراهی و حضور اتباع مجاز در کنار اتباع غیرمجاز است که انتظار است با کمک کمیساریا بتوانیم این افراد را تفکیک کنیم تا نسبت به بازگرداندن افراد غیرمجاز به کشورشان بتوان اقدام بهتری انجام داد.

او اظهار کرد: اگر این مباحث حل شود ما در سایر موارد مرتبط با اتباع از جمله اشتغال و مسکن نیز آمادگی کمک و همکاری خواهیم داشت.

نماینده کمیسر عالی سازمان ملل در این دیدار، خدمات دهی به پناهندگان و مهاجرین خارجی توسط جمهوری اسلامی را یک نمونه‌ای بی تظیر و غیرقابل تکرار دانست و گفت: بسیار علاقمند هستیم که بتوانیم سطح تخصیص منابع نهاد‌ها و مجموعه‌ها برای حمایت از اتباع و مهاجرین را افزایش و ارتقاء دهیم و بتوانیم نشان دهیم که کشور ایران چقدر خوب به مهاجرین خدمات مختلف از جمله در حوزه بهداشتی و آموزشی ارائه می‌دهد.

او ادامه داد: بین سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ کمیسارا مبلغ ۶۰ میلیون دلار به بحث سلامت پناهندگان در دنیا اختصاص داد که این کمک به ساخت مراکز بهداشتی و بیمارستانی و تأمین تجهیزات پزشکی اختصاص یافت.

او اظهار کرد: البته قبول داریم که که میزان کمک در مقایسه با هزینه پزشکی که جامعه مهاجر دارد عدد بسیار ناچیزی است.

نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان گفت: در زمینه بیمه نیز، هم اینک طرح بیمه سلامت جهت پناهندگان را داریم که کمیساریا طی سال‌ها به عنوان یک اولویت با آن برخورد کرده و سال گذشته نیز پرداخت هزینه درمان حدود ۲۵۰ هزار نفر از اقشار آسیب پذیر توسط کمیساریا تقبل شد که البته به خاطر تورمی که وجود دارد این تعداد ممکن است کمتر شود.

خانم تاکاشیما افزود: در زمینه بیمه فعلا توانسته ایم بیمه پایه را حمایت کنیم، اما اگر بتوانیم نشان دهیم که کشور ایران چه کار‌های کاملی در این زمینه انجام می‌دهد و از طرفی بتوانیم از کشور‌های حمایت کننده، جذب سرمایه داشته باشیم، شاید بتوانیم در جهت بیمه تکمیلی گام برداریم چرا که برخی پناهندگان هزینه‌های خاص و ویژه درمانی دارند.

یومیکو تاکاشیما نماینده کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان افزود: توجه به امور پناهندگان و اهمیت به بهداشت و آموزش آنان در ایران بی نظیر است و می‌تواند الگویی برای سایر کشور‌ها باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار