عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی:

حمایت از تولیدات بار اولی شرکت‌های دانش‌بنیان جلوی زمین خوردن آن‌ها را می‌گیرد

متفکرآزاد گفت: اگر تولیدات بار اولی شرکت‌های دانش‌بنیان در بازار رها شوند قطعا زمین می‌خورند لذا قانون جهش تولید دانش‌بنیان در مجلس تصویب شد.

روح‌الله متفکرآزاد، عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره تاثیر حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدات بار اولی گفت: شرکت‌های دانش‌بنیانی که تولید بار اولی را به سرانجام می‌رسانند عمدتا مجموعه‌هایی دانش‌بنیان، جوان و نوپا هستند که تازه شروع به کار کرده‌اند.

وی ادامه داد: اگر این شرکت‌های دانش‌بنیانی که اقدام به تولید محصولات بار اولی کرده‌اند در بازار رقابت رها شوند، چون در ابتدای کارشان هستند با مشکلات جدی روبه‌رو می‌شوند و باید از آن‌ها حمایت شود به همین دلیل قانون جهش تولید دانش‌بنیان و ماده بار اول مصوب شد تا به این وسیله از آن‌ها حمایت شود.

عضو هیئت رئیسه مجلس افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تمام اقدامات لازم را انجام می‌دهد تا شرکت‌های دانش‌بنیان محصولات راهبردی گلوگاهی بخش صنعت را برای اولین بار در کشور تولید کنند تا در مراکز حساس از آن‌ها استفاده شود.

متفکرآزاد بیان کرد: تولیدات بار اولی شرکت‌های دانش‌بنیان اگر در بازار رقابت رها شوند قطعا زمین می‌خورند و با شکست مواجه می‌شوند و نمی‌توانند با رقبای قوی خارجی رقابت کنند، لذا در این شرایط حمایت دولت‌ها از تولیدکنندگان بار اول رویه مرسومی است و کشور‌های پیشرفته هم برای شاخه‌های جدید علم و فناوری که در کشور راه‌اندازی می‌شوند حمایت‌هایی را در نظر می‌گیرند.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس بیان کرد: در کشور به سمت توسعه صنعتی، توسعه تجاری، توسعه کشاورزی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان حرکت کرده‌ایم و این حمایت‌ها به همین دلیل از شرکت‌های دانش‌بنیان انجام شده است.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس با بیان اینکه ما در حال سوق دادن جوانان به سمت و سوی دانش‌بنیان شدن هستیم، افزود: با این حمایت‌ها درصدد هستیم به‌جای دلالی، جوانان را در مسیر تولید دانش‌بنیان با فناوری قرار دهیم تا کشور را بچرخانند.

وی ادامه داد: یکی از وظایف دولت و مجلس آماده کردن بستر برای جوانان حاضر در شرکت‌های دانش‌بنیان است که تسهیلات لازم هم در اختیار آن‌ها گذاشته شده است. یکی از بهترین تسهیلات حذف فرآیند شرکت در مناقصه است که به این وسیله شرکت‌های دانش‌بنیان از فرآیند بروکراسی پیشرفته و مسیر صعب‌العبور شرکت در مناقصات حذف می‌شوند و بدون نوبت در این مناقصات حاضر می‌شوند.

عضو هیئت رئیسه مجلس بیان کرد: این مصوبات می‌تواند مسیر سخت آن‌ها را هموار کند. با این حمایت‌ها شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدات بار اولی می‌توانند بازار را در دست بگیرند و بعد از رشد و پیشرفت تولیدات آنها، امکان صادرات محصولات بار اولی هم فراهم می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار