رییس کانون وکلای دادگستری مرکز مطرح کرد

بیش از ۷ هزار نفر به وکلا پیوستند

حبیب زاده گفت: بیش از ۷ هزار نفر در سال ۱۴۰۲ در ۲۷ کانون استانی به جمعیت وکلا پیوستند.

بهنام حبیب زاده مومن رییس کانون وکلای دادگستری مرکز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه گفت: کانون وکلای دادگستری مرکز بیش از صدسال جایگاه قانونی دارد و یک نهاد حقوقی و مدنی است که در راستای دفاع از حقوق مردم فعالیت می‌کند.

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز افزود: ما در کانون مرکز به دنبال این هستیم که چهره واقعی نهاد وکالت را به شهروندان ارائه دهیم و ارتباط خوب ما با رسانه‌ها می‌تواند به این مساله کمک کند.

وی تاکید کرد: چهره نهاد وکالت چهره‌ای است که به دنبال دادرسی عادلانه است و مردم به نهاد وکالت و کانون‌های وکلای دادگستری اعتبار می‌دهند و آن را قبول دارند.

حبیب زاده مومن گفت: ما وکالت معاضدتی را به مردم باید ارائه دهیم و حدود ۸ هزار پرونده وکالتی رایگان را همکاران ما در کانون مرکز در یکسال گذشته ارائه دادند. حدود ۱۳۰ هزار مشاوره حقوقی هم به صورت رایگان همکاران ما در اداره معاضدت انجام دادند. همچنین حدود دو هزار پرونده وکالت تسخیری هم از سوی همکاران ما در کانون مرکز انجام شد.

وی افزود: مجموعا بیش از ۷ هزار نفر در سال ۱۴۰۲ در ۲۷ کانون استانی به جرگه وکالت پیوستند و افتخاری برای ما است.

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: ما دادسرای انتظامی را داریم و اگر وکیل دادگستری خدایی نکرده وظایفش را به درستی انجام ندهد و شهروندان نسبت به آن شکایتی داشته باشند، دادسرای کانون به آن شکایات و تخلفات رسیدگی می‌کند. نظارت درونی و بیرونی در کانون وکلا وجود دارد و قوه قضاییه وظایفی دارد که عملکرد وکلا را به صورت تخصصی بررسی می‌کند.

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه تعداد از پذیرفته شدگان آزمون‌های قبلی وکالت منتظر شروع دوره کارآموزی و چه تعداد مشغول کارآموزی هستند؟ گفت: در سال ۱۴۰۲ حدود ۴ هزار کارآموز را در کانون مرکز پذیرش کردیم. ما کار آموزش را انجام می‌دهیم و وکلای جوان را به بهترین نحو تربیت می‌کنیم، زیرا وکالت و دفاع امر تخصصی است و آبرویی برای نهاد وکالت هستند.

وی افزود: در هیات مدیره دوره سی و دوم تلاش کردیم ظرف ۶ ماه شرایط شروع دوره کارآموزی این ۴ هزار نفر را فراهم کنیم و گاهی اوقات هم بعضا پاسخ استعلامات دیر می‌آید. کارآموزی این ۴ هزار نفر را نهایی کردیم و از امروز کار شروع شده است. امروز هم ۵۰۰ نفر از این عزیزان دوره دو ماهه کارآموزی شان را شروع کردند و بقیه که ۳۵۰۰ نفر است هم دوره آموزشی شان شروع می‌شود.

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز افزود: در مورد کارآموزان سال‌های گذشته (سال ۱۴۰۰) باید بگویم که آن‌ها در مرحله دوم هستند و باید cms آن‌ها از طریق قوه قضاییه فعال شود و ان‌شاءالله در بهمن ماه این اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: ما برای دو سال کارآموز گرفتیم و تمام کارهایش انجام شده است.

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره اینکه آزمون بعدی وکالت چه زمانی برگزار می‌شود؟ گفت: زمان برگزاری آزمون وکالت سال آینده باید در اسکودا نهایی شود و مذاکرات انجام شده است که در تابستان ۱۴۰۳ آزمون وکالت برگزار شود.

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز افزود: با توجه به اتمام دوره هیات مدیره اسکودا، برای سال ۱۴۰۳ و سال‌های آینده تلاش خواهیم کرد زمان مشخصی را برای آزمون وکالت مشخص کنیم.

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز افزود: در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ مطابق قانون تسهیل صدور مجوز برای برخی کسب‌وکار‌ها و با وجود اینکه اعتقاد داریم این قانون ایراد‌هایی دارد، آزمون وکالت برگزار شد. کانون وکلای دادگستری مرکز هم مطابق قانون تسهیل در سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۳۰۰ کارآموز وکالت را پذیرش کرد و در سال جاری نیز حدود چهار هزار نفر از طریق برگزاری آزمون مطابق با قانون پذیرش شدند.

وی افزود: مطابق قانون حاضر، کارآموز وکالت با پذیرش معدل سه پذیرش می‌شود درحالی که می‌خواهیم با بهره‌مندی مردم از حق دفاع، از جان و مال و ناموس مردم دفاع کنیم.

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز یادآور شد: قبل از قانون تسهیل هم مطابق با قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت، ظرفیت پذیرش آزمون وکالت تعیین می‌شد که مطابق آن هم در هیات سه نفره براساس ظرفیت اعلامی حدود ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ کارآموز با شایسته‌گزینی با درنظر گرفتن حدنصاب‌ها پذیرش می‌شدند.

وی در پاسخ به سوالی درباره الزام قانونی وکلا به نصب سامانه فروش یا همان دستگاه کارت خوان گفت: وکلا یکی از شفاف‌ترین مشاغل هستند و وکلا در بدو قرارداد تمبر مالیاتی باطل می‌کنند. همچنین قرارداد‌های وکالت در سامانه قوه قضاییه بارگذاری می‌شود. اکنون بیش از ۸۰ درصد از وکلای دادگستری به سامانه سازمان امور مالیاتی کشور متصل هستند و کارتخوان‌های بانکی در دفاتر وکلا نصب شده است.

وی درباره آمار تخلفات وکلا در این زمینه گفت: وکیل دادگستری در زمانی که اعلام وکالت میکند درصدی از حق الوکاله را به سازمان امور مالیاتی واریز میکند و قرارداد‌های وکالت در سامانه قوه قضاییه بارگذاری می‌شود و پایش وجود دارد.

تعداد کمی شاید کم اظهاری مالیاتی داشته باشند، ولی این امر نباید باعث شود وکالتشان زیر سوال رود.

رئیس کانون وکلای مرکز همچنین گفت: طی چند روز آینده CMS بیش از ۲ هزار نفر از کارآموزان این کانون فعال خواهد شد.

برچسب ها: کانون وکلا ، وکالت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار