مطالبات تولیدکنندگان تجدیدپذیر تا پایان سال پرداخت می‌شود

رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: بدهی‌های نیروگاه کوچک به طور کامل پرداخت شده و در نیروگاه‌های بزرگ نیز بخشی از مطالبات باقی مانده که تا پایان سال پرداخت می‌شود.

محمود کمانی معاون وزیر نیرو گفت: چند ماه گذشته تفاهم نامه بین صندوق توسعه ملی امضا شد طبق آن ۵ میلیارد دلار برای توسعه تجدیدپذیر‌ها پرداخت میشود پرداخت شود. مناقصات برای ۴۵۰۰ نیروگاه را انجام دادبم بودیم و بعد از اخذ ضمانتنامه ها، قراداد‌ها ابلاغ شد. مرحله بعدی معرفی شرکت‌ها به صندوق و بانک‌های عامل بوده که برندگان مناقصه در این مرحله قرار دارند.

کمانی ادامه داد: برای ۱۰هزار مگاوات نیروگاه با صندوق توافق کردیم و دو روش ماده ۱۲ و صنایع را پوشش میدهد که معادل حدودا ه میلیارد دلار است.

او افزود: صنایع بالای ۱ مگاوات موظف بودند از ابتدای امسال ۱ درصد انرژی خود را از نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین کنند. تعدادی از صنایع اقدام به ساخت نیروگاه کردند و نیروگاه‌هایی که اقدام نکرده اند باید این میزان را از طریق تابلو برق سبز خریداری کنند.

معاون وزیر نیرو در خصوص بدهی‌های تولیدکنندگان برق تجدیدپذیر گفت: بدهی‌های نیروگاه کوچک و متوسط به طور کامل پرداخت شده و طلب نیروگاه‌های خانگی و مقیاس کوچک صفر است. در نیروگاه‌های بزرگ نیز بخشی از صورت حساب‌ها پرداخت شده است و ۶۰ درصد مطالباتشان در هر ماه پرداخت می‌شود. پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال کل این مطالبات نیز تسویه شود.

رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی گفت: ظرفیت فعلی نیروگاه‌های تجدیدپذیر ما ۱۱۲۲ مگاوات بوده که حدود ۳۰ درصد نسبت به دولت قبل افزایش داشته است.

او افزود: ۱۱ هزار مگاوات ظرفیت جدید هم در حال ساخت است که درصد‌های پیشرفت متفاوتی دارند و تا آینده جهشی را در توسعه این نیروگاه‌ها شاهد هستیم. با هماهنگی خوبی که با توانیر انجام شده تا ظرفیت ۱۵ هزار مگاوات مشکلی برای اتصال تجدیدپذیر‌ها به شبکه نداریم، اما برای ظرفیت بیش از این باید اقدامات مورد نیاز انجام شود. علاوه بر این باید حوزه ذخیره ساز‌ها نیز توسعه پیدا کند.

کمانی در مورد ظرفیت نیروگاهی ایجاد شده توسط صنایع گفت: ۴ هزار مگاوات برای صنایع در نظر گرفتیم که اقدام به احداث نیروگاه تجدیدپذیر کنند. برای صنایع متوسط و کوچک دو روش ایجاد ظرفیت در شهرک‌های خورشیدی و زمین‌هایی که در کارخانه‌های آن‌ها وجود دارد در نظر گرفته شده است.

او در خصوص صادرات برق تجدیدپذیر گفت: مدل صادرات برقبه این شکل است که ظرفیت خطوط برق احصا می‌شود و شرکت‌ها با نیروگاه‌های که احداث می‌کنند می‌توانند ۸ ماه برق خود را صادر کنند. سه کشور ترکیه، پاکستان و افغانستان مقصد این صادرات خواهند بود. بیش از نیاز کشور ظرفیت نیروگاهی داریم و ما در ۸ ماه سال مشکلی برای تامین برق نداریم. ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ مگاوات برآورد ما برای ظرفیت صادراتی برق تجدیدپذیر است.

طرح ۵۵۰ هزار واحدی برای خانواده‌های تحت حمایت داشتیم که هر سال ۱۱۰ هزار واحد ۵کیلوواتی احداث شود و از محل فروش برق بخشی. ۵هزار واحد راه اندازی و تحویل شده و ۵نزار واحد در حال نصب است. در بخش غیر حمایتی این مسیر تا سقف ۲۰۰ کیلووات باز است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار