سخنگوی ستاد انتخابات کشور:

پنج پیام‌رسان داخلی برای تبلیغات نامزد‌ها تعیین شد

سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: پنج پیام‌رسان گپ، سروش، بله، ایتا و آی‌گپ موظف شدند در هر حوزه انتخابیه، یک بستر مجازی برای تبلیغات نامزد‌ها شکل دهند.

محسن اسلامی ظهر امروز - سه‌شنبه ۱۹ دی ماه - در نشست بررسی فرآیند حقوقی و اجرای قانون جدید انتخابات در دانشگاه تربیت مدرس به تشریح جزئیات تبلیغات نامزد‌های انتخاباتی در بستر فضای مجازی پرداخت و اظهار کرد: در فرایند رأی دهی، ۳۴ هزار صندوق الکترونیکی داریم و بستر برگزاری انتخابات الکترونیک در کل کشور فراهم شده است.

وی با اشاره به اینکه منتظر تایید شورای نگهبان هستیم و در صورت موافقت شورا، رأی دادن و شمارش آراء با دستگاه انجام می‌شود، اضافه کرد: این اتفاق جدیدی است و قانون هم اجازه آن را داده است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: در این دوره، ضمن اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، زیرساخت‌های لازم را فراهم کرده است، پنج پیام رسان گپ، سروش، بله، ایتا و آی‌گپ موظف شدند در هر حوزه انتخابیه یک بستر مجازی برای تبلیغات نامزد‌ها شکل دهند.

اسلامی با بیان اینکه این بستر‌ها شکل گرفته تا نامزد‌ها در زمان خود، در فضای مجازی تبلیغات داشته باشند، یادآورشد: وزارت کشور موظف شده سامانه‌ای طراحی کند که همه صفحات مجازی رسمی نامزد‌ها در آنجا نمایان باشد. کار‌های آن در حال انجام است و این اتفاق خواهد افتاد.

وی با اشاره به اینکه دستگاه احراز اصلی‌ترین نقطه تماس رأی‌دهنده با شعبه است و مرتب اشکال گرفته می‌شد که این دستگاه در کارکرد خود تأخیر دارد، گفت: طی ۶ ماه گذشته برای تمامی دستگاه‌های احراز، کنترل کیفیت انجام و برای استان‌ها ارسال شد و با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، تست سیگنال در داخل شعبه انجام و رفع نقص شده و در حال نهایی شدن است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور اظهار داشت: شعب اخذ رأی نسبت به سال ۹۸، ۴ تا ۵ هزار شعبه افزایش یافتند و تعرفه‌های رأی نیز تجمیع و ادغام شده است.

اسلامی با تاکید بر اینکه تجمیع تعرفه‌ها، کار رای دادن برای هر دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری را آسان کرده است، خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما بر این بود که در شعبه یک صندوق قرار بگیرد و تعرفه‌های هر دو انتخابات درون آن انداخته شده و بعدا تفکیک شود؛ اما مجلس مصوب کرد که برای خبرگان و مجلس شورای اسلامی دو صندوق مجزا پیش‌بینی شود.

وی با بیان اینکه ۵۱۰ نفر برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری ثبت نام کرده‌اند، گفت: قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری بعد از ۴ دهه تغییر کرده و اکنون ۲ شرط برای ورود به این مجلس در نظر گرفته شده است که شامل دارا بودن ۴۰ سال سن و دارا بودن سطح ۴ مدرک حوزه است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور اضافه کرد: اکنون در مرحله بررسی صلاحیت‌های داوطلبان مجلس خبرگان رهبری توسط فقهای شورای نگهبان هستیم که مسئولیت احراز صلاحیت خبرگان را بر عهده دارد.

اسلامی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی به دنبال افزایش تعداد نمایندگان براساس قانون بود، گفت: مجلس شورای اسلامی بنا داشت ۴۰ نماینده به ۲۹۰ نماینده اضافه شود که فعلا این طرح مسکوت مانده است.  

دبیر ستاد انتخابات کشور با اشاره به اینکه امروز آخرین روز دریافت اعتراضات نسبت به بررسی صلاحیت نامزد‌های انتخابات مجلس شورای اسلامی است، اضافه کرد: ۴ بهمن‌ماه نیز اسامی نامزد‌های مجلس خبرگان رهبری را از شورای نگهبان دریافت می‌کنیم و ۱۹ بهمن ماه نیز آخرین مرحله بررسی صلاحیت‌ها در شورای نگهبان است.

اسلامی با اشاره به ماده ۷۴ قانون انتخابات و همچنین آیین‌نامه تبلیغات نامزد‌های انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: در قانون تسهیلات نقدی نداریم و منظور از تسهیلات کمک‌های نقدی نیست؛ بلکه امکانات پشتیبانی مثل سالن، آمفی‌تئاتر و استودیو برای ضبط است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار