ساخت خانه‌های استیجاری با کمک بخش خصوصی بازار مسکن را رونق می‌بخشد

عضو مرکز تحقیقات مسکن گفت: دولت با اجرایی کردن برنامه ساخت مسکن استیجاری از طریق همکاری با بخش خصوصی می‌تواند زمینه را برای بهبود وضعیت بازار مسکن فراهم کند.

نوید پاکنژاد عضو مرکز تحقیقات مسکن در برنامه فرامتن گفت: در یک دهه گذشته چالش های اقتصادی بر حوزه مسکن اثر گذاشته  است و برخی از مسائل در حوزه بازار هم بر قدرت خرید متقاضیان اثر گذار بوده است. 

به گفته وی، بازار مسکن با دو چالش توان مالی برای خرید و یا اجاره مسکن و دومی سرمایه گذاری در حوزه مسکن روبرو شده است که برای حل آن اقداماتی باید در دستور کار قرار گیرد.

عضو مرکز تحقیقات مسکن گفت: سرمایه گذاری در حوزه مسکن ۵۰ درصد کاهش یافته است و باعث برهم خوردن تعادل بین عرضه و تقاضا شده است.

او گفت: بسیاری از برنامه  های مسکنی  به مرحله اجرا  نرسید اما بررسی ها نشان می دهد که  مسکن مهر  که در اواخر دهه ۸۰ اجرا شد تقریبا موفق بود به طوری که با کاهش قیمت زمین و ثابت بودن هزینه های ساخت و ساز  متقاضیان وضعیت بهتری داشت اما از سوی دیگر کیفیت واحدها پایین و عدم تامین زیرساخت یکی از معضلات اصلی بود اما در کل  در مقایسه با سایر برنامه ها اثرات مثبتی داشته است. 

او تاکید کرد: روند معاملات به واسطه کاهش قدرت خرید به سمت واحدهای کم متراژ آمده است  اما شاهد آن هستیم که  میانگین ساخت واحدها  در کشور حدود ۱۵۰ متر است که باعث می شود متقاضیان نتوانند به سمت خرید مسکن بروند.

پاکنژاد گفت: دولت می‌تواند با نوسازی بافت های فرسوده هزینه های زیر ساخت در پروژه های خارج از شهر را کاهش دهد.

کارشناس مسکن گفت: در سال ۹۶ نسبت تسهیلات به خرید مسکن ۳۹ درصد بوده است اما در سال ۱۴۰۱ این نسبت به ۱۵ درصد رسیده  که نشان دهنده کاهش يافتن تسهیلات است.

وی تاکید کرد:  برای کنترل بازار مسکن باید نظام جامع  حمایتی مسکنی را در کشور اجرایی کنیم و یکی از این برنامه ها مسکن استیجاری است و دولت باید با بخش خصوصی شریک شود و با واگذاری این واحدها به دهک های پایین تر می تواند زمینه بهبود بازار مسکن را فراهم کند.

پاکنژاد افزود: وضعیت ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن مناسب نبوده است و ۳۰۰ هزار واحد در حال اجرا است و بسیاری از آنها در مرحله اولیه قرار دارد.

او گفت: سیاست های تشویقی برای ساخت واحدهای کوچک در کشور وجود ندارد و در حوزه معماری و شهرسازی و بیمه ای برنامه ریزی مناسبی ندارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار