بررسی ساماندهی ورود و چرای دام عشایر در پارک ملی توران

طرح ساماندهی ورود و چرای دام عشایر در محدوده مجاز قشلاقی پارک ملی توران به منظور حفاظت از گونه‌های نادر جانوری بخصوص یوزپلنگ آسیایی از آذر ماه اجرا می‌شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان در نشست ستاد ساماندهی منطقه قشلاقی پارک ملی توران گفت: تیم ویژه پایش هفتگی با مشارکت کارشناسان محیط زیست، منابع طبیعی، امور عشایری و دامپزشکی استان برای نظارت دقیق بر نحوه ورود و خروج دام عشایر و دامداران به محدوده مجاز پارک ملی توران از آذر ماه فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

محمد حمیدی با بیان اینکه طبق آمار‌ها حدود ۱۰۰ هزار راس دام سبک در قالب ۱۶۹ آغل در بازه زمانی آذر ماه تا فروردین به مدت تقریبی ۱۲۰ روز در مناطق قشلاقی مجاز پارک توران نگهداری می‌شوند، تصریح کرد: بررسی انجام واکسیناسیون دام‌های ورودی به منطقه، نظارت بر استفاده از تعداد متعارف سگ‌های گله و آموزش چهره به چهره در محل به دامداران و چوپانان برای حفاظت از جان حیاط وحش و جلوگیری از تخریب زیستگاه برنامه ریزی شده است.

وی با اشاره به خشکسالی‌های پیاپی و کاهش منابع غذایی حیات وحش بخصوص یوزپلنگ آسیایی در منطقه توران و قلمرو پیمایی خارج محدوده این جانور برای شکار، بروز تلفات جاده‌ای را خطر جدی برای انقراض این گونه نادر دانست و از عشایر و دامداران خواست تا با کنترل تعداد متناسب دام در مراتع قشلاقی شرایط تغذیه مطلوب در زیستگاه اصلی این حیوانات را فراهم کنند.

پارک ملی توران یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار وسعت دارد که در ۲۰۰ هزار هکتار آن بعنوان قلمرو حفاظت شده حیات وحش از ورود هر گونه دام جلوگیری می‌شود و مابقی مراتع قشلاقی منطقه طبق ضوابط و دستورالعمل‌ها در بازه زمانی مشخص بعنوان سامانه‌های عرفی در اختیار عشایر و دامداران قرار می‌گیرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار