کشت ۲۰ هزار هکتار زیره در خراسان شمالی برنامه‌ریزی شد

 مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: سال زراعی جاری کشت ۲۰ هزار هکتار زیره در سطح اراضی این استان با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برنامه‌ریزی شد.

صفدر صفدری گفت: سازمان جهاد کشاورزی با همکاری و مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) و سپاه برنامه ریزی کرده است که در مدت سه سال سطح زیر کشت زیره را در این استان به ۲۰ هزار هکتار برساند تا درآمد پایداری برای کشاورزان از این محل ایجاد شود.

صفدری گفت: کشاورزان این استان در سال‌های اخیر سالانه بین ۲ هزار و ۵۰۰ تا سه هزار هکتار اراضی کشاورزی خود را زیر کشت زیره می‌برند چرا که شرایط آب و هوایی و خاک این استان برای کشت این محصول در اراضی آبی و دیمزار‌ها مناسب است.

صفدری گفت: حتی اگر عملکرد تولید زیره در یک هکتار ۳۵۰ کیلوگرم باشد با توجه به قیمت مناسب آن که بیش از چهار میلیون ریال به ازای هر کیلوگرم است از نظر اقتصادی بسیار مناسب است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: خراسان شمالی در شاخص تولید این گیاه دارویی در خراسان شمالی رتبه چهارم را در کشور دارد که باید تلاش کنیم این رتبه را در چند سال اخیر ارتقا دهیم.

اوبه طرح جهش تولید نیز اشاره‌ای کرد و افزود: امسال برنامه ریزی کرده ایم که در راستای این طرح چهار هزار هکتار از اراضی دیم و یکهزار و ۱۵۵ هکتار از اراضی آبی استان را زیر کشت زیره ببریم که در این زمینه ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و سپاه نیز کمک خواهند کرد تا به تعهد خود عمل کنیم.

او به خشکسالی‌ها و کاهش منابع آبی و کاهش تولید در بخشی از محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: باید الگوی کشت را تغییر دهیم و محصولات کم آب طلب، پربازده و اقتصادی را کشت کنیم تا برای کشاورزان درآمد پایدار ایجاد کنیم.

صفدری بر تامین بذر مورد نیاز برای کشت زیره نیز تاکید کرد و افزود: ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) در این خصوص اقدام خواهد کرد و همچنین محصولات تولیدی را از کشاورزان به صورت قرار دادی خریداری خواهد کرد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: همایش زیره در استان نیز به زودی در راستای ترویج فرهنگ کشت و کار، معرفی بذر‌های مناسب، نحوه کشت و کار این محصول در استان به زودی برگزار خواهد شد که از اساتید مجرب کشوری برای تبادل اطلاعات دعوت خواهیم کرد.

 شهرستان اسفراین در کشت و تولید زیره سبز پیشرو در خراسان شمالی است.
این گیاه دارویی در فصل پاییز کشت می‌شود که با یک یا دو آب محصول خوبی می‌دهد که عملکرد آن در واحد سطح ۱.۵ تن است.
گیاهان دارویی مزایای خاصی برای توسعه دارند چرا که کشت گیاهان دارویی نیاز آبی کم، سازگاری بالا، نقش در سلامت و بهداشت، ایجاد اشتغالزایی دارند که این استان دارای اقلیم مناسب برای توسعه کشت گیاهان دارویی است و امکان تولید محصول ارگانیک برای آن فراهم است.

در خراسان شمالی سالانه هشت هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت انواع گیاهان دارویی می‌رود که بیشترین آن مربوط به کشت زعفران و گل محمدی است.

گیاهان دارویی ظرفیت پول ساز هستند که سرمایه گذاری در این راستا سود اقتصادی خوبی عاید تولید کنندگان خواهد کرد، ارزش افزوده انواع گیاهان دارویی در دنیا بسیار بالا است، اما سهم کشور ما کمتراز ۲ درصد است این در حالی است که ۹۰ درصد تولید زعفران، ۷۰ درصد تولید گل محمدی و ۸۰ درصد تولید زرشک در دنیا را داریم.

زیره یکی از مهمترین انواع گیاهان دارویی کشور است که به سبب اهمیت و خواص دارویی، درمانی و نقشی که در ارزآوری دارد به عنوان «طلای سبز» شناخته می‌شود.

از خواص این گیاه می‌توان به ضد سرطان، باکتری، میکروب؛ آنتی اکسیدان و مفید بودن آن برای گرفتگی قلب، تقویت کننده قوای جسمی، اشتها آور و شیر افزا بودن اشاره کرد و به طور کلی کاربرد زیره در تولید دارو، نشان از اهمیت و نقش آن در تامین سلامت و درمان دارد.
میزان تجارت بین المللی گیاهان دارویی سالانه میلیارد‌ها دلار است، اما ایران با وجود قدمت چندین هزار ساله در طب سنتی و داشتن هزاران نوع گیاه دارویی آن چنان که باید نتوانسته از گنجینه غنی و ارزشمند خود در این عرصه بهره‌های اقتصادی لازم را ببرد.

منبع:ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.