تخریب شبانه مسجد کازرونی با حضور میراث فرهنگی اصفهان متوقف شد

 معاون میراث‌فرهنگی اصفهان گفت: با حضور یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی اصفهان تخریب مسجد کازرونی متوقف شد.

 معاون میراث‌فرهنگی اصفهان گفت: با حضور یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اصفهان اقداماتِ مبنی برای تخریب مسجد کازرونی  متوقف شد.

مهدی موسوی موحد  افزود: با اطلاع از این موضوع که  حدود ۱۰ نفر کارگر به مسجد کازرونی آورده شده‌اند که از داخل تخریب انجام شود ،  یگان حفاظت میراث فرهنگی و  شهرداری به مسجد کازرونی رفتند و صورتجلسه ای ‌تنظیم و مقرر شد که کار متوقف شود.

او گفت: پیشتر هم اعلام کردیم که اداره کل میراث فرهنگی، طی مکاتبه ای با شهرداری، به طور صریح و شفاف گفته است که هرگونه تخریب و نوسازی این بنا ممنوع است، ضمن این که شهرداری هم با اداره راه و شهرسازی مکاتبه ای مبنی بر ستاره دار شدن مسجد کازرونی در طرح تفصیلی شهر اصفهان داشته است و همین نکته باعث می شود که هیچگونه مجوز تخریب، نوسازی و بازسازی مگر زیر نظر میراث‌فرهنگی صادر نشود.

موسوی موحد تصریح کرد: هیات امنا بدون کسب مجوز اقدام به این کار کرده است و اگر به جمع بندی برای اقدامات بعدی برسیم، طی روز کاریِ آتی، این موضوع را پیگیری حقوقی خواهیم کرد.

معاون اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان تاکید کرد: هیات امنا باید طرح مربوط به الحاق زمین خریداری شده را ارائه کند تا بر اساس آن بتوانیم تصمیم گیری کنیم که طرح، متناسب با ساختار تاریخی مسجد هست یا خیر.

موسوی موحد افزود: از هیات امنا انتظار می رود که به جای خودرای عمل کردن، با میراث فرهنگی هماهنگ باشد. در هر حال شهر، قانون دارد و هیات امنا به تنهایی تصمیم گیرنده نیست.

او  یادآور شد: به جز نهادِ میراث فرهنگی که متولی بناها و بافت‌های تاریخی است، شهرداری هم متولی شهر است و هرگونه اقدام در این رابطه باید با مجوز شهرداری باشد و مجوزِ این نهاد هم منوط به مجوز اداره کل میراث فرهنگی است.

 مسجد کازرونی یکی از مساجد معاصر اصفهان در محله عباس آباد است که در اواخر پهلوی اول و اوایل پهلوی دوم به دست علی اکبر کازرونی بنا شد. این مسجد وقف نیست و در تملک خانواده کازرونی است اما برخی هیات امنای این مسجد به دنبال نوسازی آن هستند. کارشناسان پیکسوت حوزه میراث فرهنگی معتقدند این مسجد تداوم معماری گذشته و دوره گذار آن است و باید حفظ شود.

معماری دوره گذار و حفظ تداوم معماری گذشته در مسجد کازرونی، چرخش هنرمندانه شبستان این مسجد رو به قبله و همچنین آثار کاشی‌کاری و خطاطی آن به خط نستعلیق از ویژگی های بارز این اثر تاریخی است.

همچنین این مسجد بخشی از خاطره جمعی مردم اصفهان را در خود محفوظ دارد و افرادی که نماز در محراب این مسجد اقامه کرده اند افرادی چون حاج‌آقا رحیم ارباب استاد علم فقه، حاج میرزا علی آقای شیرازی از عرفای بزرگ ایران و مرحوم حاج شیخ حسن نجف‌آبادی از علمای بزرگ بوده اند.

همه این ویژگی ها موجب شده تا به عقیده کارشناسان این اثر واجد ارزش تاریخی و ثبت در فهرست آثار ملی باشد.

منبع : ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.