سرپرست حجاج ایرانی:

با رفتار اخیر دولت‌های اروپایی، نور قرآن درخشان‌تر خواهد شد

سرپرست حجاج ایرانی با محکومیت رفتار‌های اخیر برخی دولت‌های های اروپایی در اهانت به قرآن کریم گفت: این رفتار، نه تنها لطمه‌ای به کتاب خدا نخواهد زد بلکه نور آن در جهان و در دل مردم، درخشنده‌تر خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین «سیدعبدالفتاح نواب» ظهر امروز دوشنبه (۹ مرداد) در جلسه تواصی به حق در جمع نمازگزاران مجموعه حج و زیارت افزود: رفتار‌های اخیر دولت‌های اروپایی موجب خواهد شد افراد مختلف کنجکاو شوند تا بدانند قرآن چگونه کتابی است و با مطالعه این کتاب آسمانی، جذب آن خواهند شد.

وی با اشاره به اقدام برخی دولت‌های اروپایی نظیر سوئد و دانمارک در دادن مجوز اهانت به قرآن، این اقدام کشور‌های «به اصطلاح متمدن» را به شدت محکوم کرد و اطمینان داد که این رفتار‌ها علیه اسلام و قرآن راه به جایی نخواهد برد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به آیاتی از کلام الله مجید گفت: ۱۵ قرن است که قرآن تحدی کرده، «هل من مبارز» طلبیده و به مخالفانش گفته است اگر می‌توانند یک سوره و اگر نمی‌توانند، حتی یک آیه مانند آن را بیاورند.

وی تاکید کرد: ۱۵ قرن است کسی نتوانسته در برابر قرآن عرض اندام کند و پس از این هم نخواهد توانست.

حجت الاسلام و المسلمین نواب در این زمینه به تلاش‌های بدخواهان در طول تاریخ برای زیرسوال بردن قرآن اشاره کرد و گفت: در دوره ائمه (ع) افرادی تلاش کردند با طرح شبهاتی مانند اینکه آیا قرآن حادث است یا قدیم و یا طرح ادعا‌هایی مبنی بر اینکه برخی آیات قرآن با هم تناقض دارد، محتوا و اهمیت این کتاب آسمانی را زیر سوال ببرند، اما موفق نشدند.

وی با اشاره به نگارش کتابی از سوی فردی به نام «اسحاق کندی» در عراق که مدعی بود برخی آیات قرآن با یکدیگر تناقض دارد، اظهارداشت: تا زمانی که ائمه معصوم (ع) حیات داشتند، به دفاع از قرآن در برابر اینگونه ادعا‌ها و اتهام‌ها برخاستند که نظیر آن در دوران امام رضا و امام حسن عسکری (علیهما السلام) در تاریخ آمده است.

سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به روایات متعدد از جمله روایتی از پیامبر اکرم (ص) که فرمود: «علی مع القرآن و القرآن مع علی- علی با قرآن است و قرآن با علی»، بر پیوستگی دائمی قرآن با عترت تاکید کرد و گفت: قرآن و عترت دستشان در آغوش یکدیگر است و به سان قرآن صامت و قرآن ناطق، مکمل یکدیگر هستند.

وی خاطرنشان کرد: قرآن زنده کننده قلب است و همانطور که پیامبر فرموده است کسانی که با قرآن فاصله دارند، از قلب و روحی زنده برخوردار نیستند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه سخنانش گفت: در دوران معاصر نیز رهبران دینی همواره در برابر کج اندیشانی که مقابل قرآن قیام کردند، ایستاده و پاسخ‌های محکم و جدی به آن‌ها داده اند.

حجت الاسلام والمسلمین نواب در این زمینه به حکم تاریخی امام خمینی (ره) مبنی بر ارتداد «سلمان رشدی» نویسنده مرتد کتاب کفر آمیز آیات شیطانی در بهمن سال ۱۳۶۷ اشاره کرد و اظهارداشت: امام در این حکم چهار بندی، تکلیف همه مسلمانان را روشن کردند و سلمان رشدی نیز با وجود حفاظت و حمایت همه جانبه دولت انگلیس از او، همواره در وحشت و نکبت زندگی کرده است.

وی افزود: درحادثه اخیر اهانت به قرآن در سوئد نیز مقام معظم رهبری در پیامی ۹ بندی و حساب شده، این حادثه تلخ، توطئه آمیز و خطرآفرین را محکوم کردند و هشدار دادند که عده‌ای جنگ طلب به دنبال آن هستند تا با اینگونه برنامه ها، غیرمسلمانان را علیه مسلمانان بشورانند و جنگ‌های دینی را تکرار کنند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: دولت‌های اروپایی به دنبال آن هستند با اینگونه اقدامات، فروغ قرآن را کاهش دهند، اما آن‌ها کور خوانده اند، چون حافظ قرآن خود خدا است نه مردم.

وی در بخش دیگری از سخنانش، از رفتار برخی کشور‌های اسلامی در قبال اقدامات موهن علیه اسلام و قرآن انتقاد کرد و اظهارداشت: در این اواخر که در سرزمین وحی مکه بودیم یک انسان نادان و دست نشانده صهیونیست ها، یک جلد از قرآن را در سوئد آتش زد. همان زمان در ضیافتی که نمایندگان عموم کشور‌های اسلامی حضور داشتند، پیشنهاد شد همه نمایندگان بعثه‌های جهان اسلام در بیانیه‌ای این کار را محکوم کنند.

سرپرست حجاج ایرانی افزود: آنجا هم موضوع دفاع از قرآن مطرح شد، اما متاسفانه، هیچکدام از نمایندگان بعثه‌ها استقبال نکردند و شوربختانه، آنچه می‌کشیم از تفرقه و بی توجهی مسلمانان است.

حجت الاسلام والمسلمین نواب خاطرنشان کرد: قرآن حقوقی دارد و همه مسلمانان باید حق قرآن را ادا کنند.

وی، «مطالعه قرآن» و «عمل به آن» را از جمله این حقوق برشمرد و با استناد به روایاتی ازحضرت محمد (ص) گفت: همانطور که نگاه به کعبه، والدین و چهره عالم ثواب دارد، نگاه به قرآن هم ثواب دارد. در روایت آمده است که در قیامت انسان سه شاکی دارد؛ «مسجد خراب» (یعنی مسجد بی رونق و بدون نمازگزار)، «دانشمند صالح که مردم گوش به حرفش نمی‌دهند» و «قرآنی که کنار گذاشته شده و قرائت نمی‌شود».

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود:علاوه بر مطالعه، باید به قرآن عمل هم بکنیم، اما عمل به قرآن به این معنا نیست که از آن برای خود دکان، شهرت و منفعت درست کنیم بلکه باید از آن در جهت خیرعمومی بهره بگیریم.

سرپرست حجاج ایرانی در ابتدای سخنانش، ضمن تسلیت ایام محرم و تشکر از حضور گسترده مردم در مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) در نقاط مختلف، حج امسال را «موفق» توصیف کرد و به دست اندرکاران و خدمتگزاران حج در حوزه‌های مختلف، خداقوت و خسته نباشید گفت.

امسال ۸۷ هزار و ۵۴۱ زائر ایرانی مناسک حج تمتع را در سرزمین وحی به جای آوردند.

اعزام زائران از سوم خرداد تا دوم تیرماه انجام شد و پس از انجام مناسک نیز، اعضای کاروان‌ها با هواپیما‌های شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) از دوازدهم تیر تا سوم مرداد به میهن بازگشتند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار