پایگاه ملی حسنلو نقده ساماندهی می شود

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی از اختصاص ۱۰ میلیارد ریال اعتبار برای ساماندهی پایگاه ملی حسنلو نقده خبر داد.

نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی در دیدار با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی گفت: از محل اعتبارات در اختیار نمایندگان، ۱۰ میلیارد ریال اعتبار برای ساماندهی پایگاه ملی حسنلو نقده  اختصاص یافت. 

علی زنجانی حسنلویی اظهار کرد: با توجه به اهمیت و جایگاه تپه حسنلو نقده ۱۰ میلیارد ریال از محل اعتبار در اختیار نمایندگان برای ساماندهی و مرمت این حسنلو اختصاص می‌یابد که این اعتبار با نظارت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان هزینه می‌شود. 
 
وی افزود: از آنجایی جام زرین حسنلو یکی از آثار مهم مکشوفه از تپه حسنلو نقده است که به پاس گرامیداشت کشف این اثر منحصر‌به‌فرد آمادگی داریم برای برگزاری هر‌چه بهترجشنواره همکاری لازم را داشته باشیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی هم در این دیدار گفت: پایگاه ملی حسنلو نقده از جمله مکان‌های تاریخی و مهم استان است که سالانه گردشگران بسیاری از این مکان بازدید می‌کنند و در این راستا از توجه نماینده نقده و اشنویه برای توجه ویژه به میراث‌فرهنگی و تاریخی این شهرستان نهایت تقدیر و تشکر را داریم.

مرتضی صفری افزود: طی سال‌های اخیر اقدامات مرمتی و ساماندهی محوطه تاریخی حسنلو نقده به صورت مستمر در حال انجام بوده که امسال نیز با اختصاص ۷ میلیارد ریال اعتبار این کار ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: اجرای اندود حفاظتی از کاهگل بر روی بقایای معماری، از بین بردن پوشش گیاهی مزاحم، ساماندهی مسیر بازدید شنی و روغن‌کاری مسیر بازدید چوبی، مرمت قسمت‌هایی از بقایای معماری آسیب‌دیده، ساماندهی تابلو‌های معرفی داخل آثار و مقاوم‌سازی ساختمان‌های اداری از مهمترین اقدامات انجام شده در تپه حسنلو نقده هستند.

صفری تصریح کرد: از آنجایی که تپه حسنلو نقده یکی از پایگاه‌های ملی کشور بوده نیاز است که مطالعات و کاوش‌های باستان‌شناسی نیز در این مجموعه پس از سال‌ها توقف از سر گرفته شود که انجام این کار نیز نیاز به تخصیص اعتبار دارد.

مجموعه تاریخی تپه حسنلوی نقده بزرگترین شهر عصر آهن در خاورمیانه است که قدیمی‌ترین لایه آن در حدود ۸۰۰۰ سال قدمت داشته و از نظر معماری دارای جایگاه ویژه‌ای است.

کشف جام زرین حسنلو در سال ۱۳۳۷ یکی از مهمترین اکتشافات علمی و از نادرترین آثار تاریخی، دینی و هنری دنیای باستان است که باعث شهرت جهانی این محوطه شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.